7.7 C
București
marți, martie 19, 2024

Tinctura de papadie. Cum se prepara si in ce afectiuni este recomandata

Tinctura de papadie. Pare o banala planta, insa papadia este una din cele mai puternice plante antitoxice si depurative de la noi din tara.

Papadia este recomandata in tratamentul unui numar mare de boli. Radacina acestei plante contine principii amare, inulina, zaharuri complexe, substante care favorizeaza flora intestinala. De asemenea, este bogata si in calciu si magneziu, vitamina D, vitamina B1 si B2, ceea ce ii permite sa fie eficienta in tratarea infectiilor si in evitarea aparitiei anemiilor. Vezi si articolul Beneficiile papadiei, planta miraculoasa pentru ficat si nu numai

Dintre toate produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice (tincturile) sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp.

Iata mai jos cum se prepara tinctura de papadie:

Ai nevoie de inctura de 20 g radacina uscata de papadie si 100 ml alcool alimentar de 70 de grade. Ingredientele se adauga intr-un borcan de sticla si se lasa la macerat pentru 2 saptamani, intr-un loc intunecos si rece, agitandu-se de mai multe ori pe zi. La final, se filtreaza si se lasa la decantat inca 6 zile. Solutia obtinuta se pune in sticlute inchise la culoare, de preferat cu dop picurator. Se poate pastra 1 an de la data prepararii.

Intern, se administreaza de 3 ori pe zi, cate 30 picaturi, diluate in 100 ml apa, inaintea meselor principale.
Extern, se aplica pe hemoroizi, prin comprese cu apa in care se adauga cateva picaturi din tinctura de papadie.

Iata mai jos in ce afectiuni este indicata tinctura de papadie:

-Tinctura de papadie are rol de detoxifiere a ficatului si bilei, de curatare a sangelui si actiune diuretica;

-Este indicata in afectiuni hepatice (insuficienta hepatica, hepatite, congestie hepatica, -indeparteaza stagnarea, tonifica structura hepatica, dizolva pietrele colesterolice);

-Se utilizeaza ca adjuvant in anorexie, anemie;

-Este eficienta in obezitate. In curele de slabire elimina edemele si grabeste tranzitul intestinal);

-Stimuleaza secretiile digestive (gastrice, intestinale, biliare, pancreatice);

-Este indicata in afectiuni reumatice, decalcifieri. Prin actiunea diuretica, uricozurica, tinctura de papadie este un bun remediu anti-reumatic, pentru dureri osteo-articulare, dureri lombare, in situatii de decalcifiere;

-Este indicata in inflamatii diverse – actioneaza si asupra sistemului urinar, imbunatatind filtrarea la nivel renal si eliminarea la nivelul vezicii urinare, indicata in inflamatii urinare; utila si in inflamatii tip sinuzite si mastoidite (unde exista o interesare profunda, la nivel osos).

Contraindicatii

Tinctura de papadie este contraindicata in sarcina, alergie la papadie. De asemenea, nu este recomandat sa nici persoanelor care sufera de blocaj al tractului biliar. Ca reactie adversa, poate aparea hiperaciditate gastrica.

Vezi si articolele Tinctura de tei, Tinctura de paducel, Tinctura de armurariu, Tinctura de branca ursului. Tinctura de talpa gastei, Tinctura de mesteacan, Tinctura de AngelicaTinctura de obligeana, Tinctura de brusture, Tinctura de patlaginaTinctura de merisor, Tinctura de afine, Tinctura de lemn dulce, Tinctura de leurdaTinctura de papadie, Tinctura de ghimbir. 

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole