4.5 C
București
miercuri, decembrie 4, 2024

Tinctura de branca ursului. Cum se prepara si in ce afectiuni este recomandata

Tinctura de branca ursului – Branca ursului este o planta cu frunzele mari si de un verde inchis, florile albe si semintele late, cu un miros puternic si placut. Toate partile plantei au proprietati revigorante si tonice, insa inflorescentele si semintele au o imensa putere curativa.

Radacinile se culeg primavara, iar florile, semintele si frunzele se recolteaza la inceputul lunii august.

Branca ursului este cunoscuta de sute de ani de medicii naturisti, iar studiile efectuate pe baza acestei plante au aratat ca rezolva problemele de infertilitate, atat la femei, cat si la barbati, regland totodata dezechilibrele hormonale majore. De asemenea, putina lume stie ca aceasta planta este una dintre rarele plante care inving stafilococul auriu, fiind un tonic excelent al sistemului nervos.

Branca ursului se poate administra in diferite moduri, insa dintre toate produsele vegetale administrate pe cale orala, tincturile sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp.

Tinctura de branca ursului are actiune care stimuleaza activitatea secretorie a glandelor sexuale, este afrodisiaca, tonica digestiv si nervos, antispastica digestiv si uterin, reglatoare a activitatii nervoase, stimulent al imunitatii, vasodilatatoare si hipotensiva.

Iata mai jos cum se prepara tinctura de branca ursului:

Intr-un borcan cu filet se adauga 20 linguri cu pulbere de planta uscata si maruntita si 500 ml alcool alimentar de 50-70 de grade (2 cani). Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat timp de 10 zile, intr-un loc calduros, agitand din cand in cand continutul. La final, se filtreaza, iar tinctura rezultata se pune in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza de 4 ori pe zi, cate o lingurita de tinctura diluata in putina apa.

Iata in ce afectiuni este recomandata tinctura de branca ursului:

-Branca ursului este eficienta in caz de cistita si nefrita

Se administreaza cate 6 lingurite pe zi de tinctura de branca ursului, fiecare diluata in 200 ml de apa, timp de 2 saptamani. Acest remediu are un puternic efect de antibiotic la nivel reno-urinar, iar substantele volatile continute de semintele plantei au o actiune bactericida contra Escherichia coli, Staphylococcus aureus etc.

-Branca ursului se utilizeaza ca adjuvant in sterilitatea la femei si barbati (impotenta)

Aceasta planta este considerata una dintre cele mai puternice stimulente hormonale naturale, fiind un remediu excelent pentru persoanele cu probleme de fertilitate. Se administreaza cate o lingurita, de 4 ori pe zi, cu 10-30 de minute inaintea actului sexual, diluate in apa si pe stomacul gol. Acest remediu are efect vasodilatator puternic, la nivelul vaselor care alimenteaza cu sange zona genitala, dovedindu-se de un real ajutor barbatilor care se confrunta cu impotenta hormonala. Vezi articolul Infertilitatea invinsa cu branca ursului.

-Branca ursului se utilizeaza ca adjuvant in candidoza

Se administreaza cate o lingurita de tinctura, diluata in 100 de ml de apa, inainte cu 15 minute de fiecare masa principala. Tratamentul dureaza 10 zile si se poate tine o data la 2 luni.

-Tinctura de branca ursului se utilizeaza ca adjuvant in sindrom post-menopauza

Acest preparat stimuleaza productia de estrogen si are efect intineritor, tratand afectiuni ca: tulburarile de metabolism al calciului, depresia post-climax si tulburarile cardiace post-climax. Se administreaza cate 2-4 lingurite de tinctura zilnic. In prima luna de tratament se vor administra doar 2 lingurite de tinctura pe zi, crescandu-se apoi gradat doza. Cura dureaza 3 luni. Aceasta gradare a tratamentului este necesara pentru a preveni fenomenele neplacute date de relansarea activitatii hormonale (bufeuri, nervozitate, sangerari menstruale prelungite).

-Branca ursului este recomandata in infectiile reno-urinare

Se administreaza cate 3 lingurite pe zi (fiecare doza fiind diluata in minimum 100 ml de apa), in cure de cate 2 saptamani. Aceste cure previn infectiile urinare, datorita efectului antibiotic si imunostimulent.

-Tinctura de branca ursului se foloseste ca adjuvant in insuficienta ovariana, insuficienta dezvoltarii sanilor si a altor caracteristici feminine. O lingura de miere se amesteca bine cu o lingurita de tinctura de branca ursului si se ia pe stomacul gol inainte de masa, cate 3-4 doze pe zi.

-Tinctura de branca ursului este indicata in bronsita

Aceasta planta are efect expectorant, ajutand la eliminarea secretiilor in exces de pe caile respiratorii, si are efect antibiotic, luptand cu infectiile bacteriene. Se administreaza cate 3-4 lingurite de tinctura de branca ursului pe zi, pe stomacul gol. In caz de laringita, se fac si gargare.

-Degeraturile pot fi prevenite cu tinctura de branca ursului

Aceasta are un puternic efect vasodilatator periferic, ajutand la irigarea corespunzatoare cu sange a extremitatilor corpului, ajutand la incalzirea mainilor si picioarelor. Se administreaza cate 3-4 lingurite de tinctura pe zi, pe stomacul gol, cu putina apa.

-Branca ursului este indicata in insuficienta renala

Se ia o lingurita de tinctura diluata in jumatate de pahar de apa, de 3-4 ori pe zi. Tratamentul se face minimum 40 de zile si are un efect de stimulare a circulatiei sanguine si a imunitatii locale, de restabilire a functiei renale.

ATENTIE!!! Persoanele cu probleme de tensiune arteriala ar trebui sa fie precaute cu acest preparat.  Imediat dupa administrare, tensiunea scade destul de mult. Asadar, tratamentele cu aceasta planta este recomandata mai mult hipertensivilor, care isi vor regla tensiunea si vor avea parte de un echilibru hormonal excelent (50 de picaturi de tinctura se administreaza de 4 ori pe zi, inainte de mesele principale).

De asemenea, se va evita expunerea la soare sau la radiații UV pe perioada tratamentului, datorită fenomenului de fotosensibilizare.

Vezi si articolele Tinctura de tei, Tinctura de paducel, Tinctura de armurariu, Tinctura de talpa gastei, Tinctura de mesteacan, Tinctura de AngelicaTinctura de obligeana, Tinctura de brusture, Tinctura de patlaginaTinctura de merisor, Tinctura de afine, Tinctura de lemn dulce, Tinctura de leurdaTinctura de papadie, Tinctura de ghimbir. 

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole