5 C
București
vineri, decembrie 13, 2024

Beneficiile papadiei, planta miraculoasa pentru ficat si nu numai

Papadia este o planta miraculoasa, prea putin bagata in seama de oameni, despre care unii medici spun ca rezolva foarte multe probleme. Frunzele de papadie se pot folosi in salata, in ciorbe, dar si in sendvisuri. Efectele lor benefice asupra ficatului, vezicii, biliare, rinichilor, dar si efectul de detoxifiere fac din aceasta planta una ce trebuie consumata din plin. Mai jos, iti vom arata tot ce trebuie sa stii despre beneficiile papadiei.

Se cunoaste faptul ca papadia este foarte buna pentru functionarea optima a functiilor hepatice. Persoanele cu boli de ficat pot consuma cu incredere papadie, ceai de radacina de papadie si tinctura de radacina de papadie. Sucul de papadie se poate consuma pentru a da un plus de energie, de concentrare si de sanatate. Intrucat papadia contine lecitina, aceasta este o planta excelenta pentru elevi, studenti, dar si pentru persoanele varstnice cu probleme de memorie, precum bolnavii de Alzheimer.

Beneficiile papadiei pentru problemele biliare au fost recunoscute si demonstrate stiintific. Ajuta mai ales persoanelor cu tendinta de formare a pietrelor la vezica biliara. In aceste cazuri se va consuma papadia timp de 4-6 saptamani. Oricum, pe perioade indelungate, papadia nu are efecte secundare, deci poate fi administrata fara probleme. Tratamentul cu papadie se va tine cel putin 4 saptamani, timp in care dieta va fi una usoara, rapid digerabila si cat mai sanatoasa.

Tratament naturist pentru probleme biliare, timp de 4-6 saptamani:

  • se face un ceai din planta si radacina uscata si tocata – 1-2 lingurite de planta la o cana de apa; se fierbe cateva minute, apoi se lasa la sezut 15 minute. Se beau 2 cani pe zi, dimineata si seara;
  • suc de papadie, cate o cana dimineata si seara;
  • extract de suc de papadie, cate o lingurita dimineata si seara.

Papadia s-a dovedit de ajutor si in cazul eliminarii pietrelor la rinichi.

Tratament cu papadie pentru eliminarea pietrelor la rinichi:

  • se foloseste o cantitate mare de apa; se pun 2 lingurite de planta uscata intr-un litru de apa fierbinte, la care se adauga apoi inca un litru;
  • decoctul se bea fierbinte, la 15-20 de minute dupa aparitie; se procedeaza asa pana se elimina piatra; pentru aceasta este nevoie sa se urineze intr-un vas, pentru a auzi cand se elimina piatra; dupa aceea, colicii nu vor mai aparea.

Aceasta planta umila este unul dintre cele mai bune remedii pentru durerile reumatice cronice.

Tratament cu papadie pentru dureri reumatice, artrita:

  • jumatate de cana de suc proaspat de papadie, dimineata si seara, pe stomacul gol, duce la eliminarea crizelor de durere reumatica;
  • in cazurile grave (infirmitate sau imobilizare la pat) se foloseste o mixtura din papadie si creson in parti egale.

Papadia se foloseste si pentru sanatatea ochilor, impotriva orbirii si inflamarii cronice a retinei, deoarece contine o substanta numita henelina, care produce purpura vizuala in prezenta vitaminelor A si B, pe care papadia le contine din plin.

Alte ingrediente importante din papadie sunt lecitina si colina, doua substante ce ajuta creierul foarte mult. Lecitina este responsabila cu cresterea concentratiei de acetilcolina din creier, iar bolnavii de Alzheimer au deseori deficit de acetilcolina, substanta ce joaca un rol important in procesele de gandire rationala si de cunoastere.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pepagina noastra de Facebook.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Citeste si:

Canepa, de mare ajutor in diverse afectiuni

Sucul-minune care scade glicemia din sange

Seva de mesteacan, remediul miraculos care iti fortifica organismul

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

  1. […] Papadia este recomandata in tratamentul unui numar mare de boli. Radacina acestei plante contine principii amare, inulina, zaharuri complexe, substante care favorizeaza flora intestinala. De asemenea, este bogata si in calciu si magneziu, vitamina D, vitamina B1 si B2, ceea ce ii permite sa fie eficienta in tratarea infectiilor si in evitarea aparitiei anemiilor. Vezi si articolul Beneficiile papadiei, planta miraculoasa pentru ficat si nu numai […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole