Sirop de papadie. Reteta si beneficiile „mierii de papadie”

Sirop de papadie

Primavara, din frunzele de papadie se prepara cel mai bun ceai de purificare a organismului, radacina este un remediu neintrecut in bolile tractului digestiv si in cele mai rebele forme de reumatism, iar din florile aurii putem sa prepara un sirop cu multiple beneficii pentru sanatate.

Siropul preparat din flori de papadie este un lichid vascos, dulce, de culoare galben transparent si din acest motiv i se mai spune și ”miere de papadie”.

Florile de papadie contin saruri de potasiu si cumarine, vitaminele A, B, C, D si H, luteina si betacaroten.

In cele ce urmeaza, iti vom arata cum se prepara acest sirop de papadie si ce beneficii are pentru sanatate:

Sirop de papadie – Reteta 1

Ingrediente:

  • 2 maini pline de flori de papadie desfacute
  • 700 g de zahar
  • 2 lamai

Mod de preparare:

In primul rand, este important sa culegi florile de papadie care sunt complet deschise. Acestea se rup cu mana si se spala intr-o sita, apoi se pun la scurs pe un prosop de hartie (Daca sunt culese dintr-un loc curat, nu mai e nevoie sa le spalati). Apoi, se pun in straturi, intr-un borcan cu zahar.  Borcanul bine inchis se lasa la macerat timp de 4 saptamani, intr-un loc cald.

Sirop de papadie – Reteta 2

Ingrediente:

  • 1 kg de flori de papadie
  • 1 litru de apa
  • 1 lamaie (zeama si coaja)
  • 1 kg de zahar

Mod de preparare:

Culegeti florle asa cum am spus si mai sus. Acestea se acopera apoi cu apa si se lasa 2 ore sa traga, apoi se fierb incet 20 de minute. Se lasa peste noapte sa traga, iar in urmatoarea zi se filtreaza. Zaharul, zeama si coaja de lamaie se adauga in apa filtrata, se pun la fiert amestecand des. Se lasa la foc mic in jur de 3-4 ore. Se face testul pe o farfurie pentru a se verifica consistenta (aceasta trebuie sa fie putin mai lichida ca mierea). 

La final, se pune fierbinte in borcane sterile, in frigider.

Siropul de papadie se poate consuma ca atare, pe o felie de paine cu unt sau ca suc – diluat cu apa.

Vezi si: Sucul de papadie. Proprietati si beneficii

Sirop de papadie – Beneficii pentru sanatate

  • Amelioreaza afectiunile ficatului;
  • Stimuleaza digestia si reechilibreaza flora intestinala. Totodata, continutul mare de fibre din papadie reduce riscul de sindrom de colon iritabil;
  • Este benefic pentru piele. Papadia are proprietati antifungice si antibacteriene. Acest sirop poate fi aplicat pe piele si lasat sa actioneze peste noapte pentru ameliorarea afectiunilor. 
  • Te ajuta sa slabesti. Siropul de papadie stimuleaza eliminarea lichidelor din organism, avand efect diuretic;
  • Stimuleaza sistemul imunitar. Datorita proparietatilor antimicrobiene, siropul de papadie ajuta organismul sa lupte impotriva agentilor patogeni;
  • Siropul de papadie poate reduce riscul de anemie datorita continutului bogat in fier, vitamine si proteine in concentratii semnificative.

Vezi si: Tinctura de papadie. Cum se prepara si in ce afectiuni este recomandata

Vezi si: Cele mai importante beneficii ale radacinii de papadie

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...