3 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ce este presopunctura si cum te poate ajuta aceasta tehnica sa gestionezi stresul si anxietatea

Presopunctura este o tehnica terapeutica care implica aplicarea unei presiuni asupra anumitor puncte specifice de pe corp, cu scopul de a trata diverse afectiuni sau de a ameliora simptomele acestora. Aceste puncte se gasesc pe linii numite meridiane, care sunt considerate a fi canalele prin care circula energia vitala (chi) in organismul uman, in conformitate cu medicina traditionala chineza.

Presopunctura este o terapie straveche bazata pe puncte de acupunctura care ne permite sa ne recapatam echilibrul energetic pierdut intr-un mod natural. Cu toate acestea, in locul acelor, se foloseste presiunea degetelor, iar cel mai mare avantaj al acestei tehnici este acela ca poate fi facuta oricand, oriunde si este recomandata tuturor.

In prezent, omenirea parca se confrunta tot mai mult cu stari depresive, insomnii, lipsa de concentrare si motivatie, iar toate acestea au un impact negativ asupra sanatatii noastre fizice, mentale si spirituale. De aceea, pentru gestionarea stresului si reducerea anxietatii poti apela cu incredere la presopunctura, deoarece aceasta tehnica are rolul de a relaxa muschii, de a elibera tensiunea acumulata si de a reduce nivelul de stres si anxietate.

Vezi si: Care sunt cele mai frecvente cauze ale stresului?

Iata cativa pasi simpli care te pot ajuta sa utilizezi presopunctura pentru a gestiona stresul si a usura anxietatea:

-Identifica punctele de presopunctura relevante. Exista mai multe puncte de presopunctura care pot ajuta la reducerea stresului si anxietatii. Acestea includ punctul de presiune intre sprancene, punctul situat intre degetul mare si aratator, sau punctul de presiune situat la baza degetului mic.

-Aplica o presiune usoara pe punctul de presopunctura ales. Poti utiliza degetul sau un obiect rotund si dur (cum ar fi un pix) pentru a aplica presiune pe punctul respectiv. Apasa usor si mentine presiunea timp de cateva secunde.

-Maseaza punctul de presopunctura. Dupa ce ai aplicat presiunea pe punctul respectiv, poti incepe sa-l masezi cu miscari circulare usoare. Acest lucru poate ajuta la eliberarea tensiunii acumulate in zona respectiva.

-Repeta procedura pe mai multe puncte de presopunctura. Poti aplica aceeasi tehnica pe mai multe puncte de presopunctura din corpul tau pentru a obtine beneficii maxime.

-Respira! De indata ce incepi sa te simti stresat sau anxios, este important sa iti canalizezi atentia pe respiratie. Asadar, respira calm si profund. Acest proces te va face sa constientizezi si sa recunosti factorii care au dus la starea ta. Apoi, apasa cu degetul mare timp de aproximativ 10 secunde pe al 7-lea punct al Meridianului Inimii, cunoscut sub numele de punctul de beatitudine. Este situat pe langa degetul mic spre pliul incheieturii mainii si promoveaza relaxarea, imbunatatind emotiile. Apoi, pe de alta parte, fa acelasi lucru.

Vezi si: Exercitii de respiratie care ajuta la combaterea stresului si anxietatii

-Un alt punct cheie pentru a ameliora stresul si anxietatea este sub patul unghial al degetului inelar, pe partea laterala a degetului aratator. Apasa-l cu degetul mare timp de aproximativ 10 secunde si apoi schimba mainile.

-Tot pentru relaxare mai exista o tehnica eficienta: cu doua degete (aratator), apasa si freaca partea din spate a capului timp de 15 secunde, exact la nivelul liniei parului. Si, pentru a combate insomnia, apasa spatele la nivelul celei de-a treia vertebre lombare timp de aproximativ 30 de secunde, apoi respira constient, relaxeaza maxilarul si repeta punctele de mai sus.

Vezi si: Stresul. 6 uleiuri esentiale care te ajuta sa treci peste aceasta stare de neliniste

Atentie!

Este important de mentionat ca presopunctura este o tehnica alternativa de terapie si nu trebuie sa inlocuiasca tratamentul medical conventional. Daca experimentezi simptome severe de stres sau anxietate, este important sa consulti un medic inainte de a incerca orice terapie alternativa.

Vezi si: Tehnici de relaxare si produse pentru combaterea stresului

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole