5.6 C
București
marți, martie 19, 2024

Care este diferenta dintre zaharul Jaggery si zaharul normal

Zaharul Jaggery si zaharul normal sunt doi indulcitori obisnuiti utilizati in intreaga lume. Chiar daca ambele produse sunt obtinute din aceleasi surse (trestiei de zahar), trebuie sa stiti ca sunt mult diferite in ceea ce priveste proprietatile si beneficiile lor. De exemplu, multi experti din domeniul sanatatii recomanda utilizarea Jaggery ca inlocuitor al zaharului. Dar hai sa vedem de ce este Jaggery mai bun decat zaharul.

Atunci cand vorbim despre indulcitori, primul cuvant care ne vine in minte este zaharul. Cu toate acestea, o alternativa populara la zahar este jaggery.

Care este diferenta dintre zaharul Jaggery si zaharul normal

-Culoare: zaharul are o culoare alba stralucitoare, iar jaggery variaza de la galben auriu la maro auriu, maro, maro inchis, in functie de masura in care este gatita.

-Textura: zaharul este solid, dur si cristalin, iar jaggery este semi-solid, mai moale decat zaharul si amorf.

-Prelucrare. Prima etapa a productiei de zahar este aceeasi – fierberea sucului de trestie de zahar. Totusi, se schimba din acel punct. De exemplu, in cazul zaharului, dupa fierberea initiala, siropul este tratat cu carbune pentru a absorbi particulele nedorite si a da o solutie limpede, transparenta. Aceasta solutie, atunci cand se condenseaza si se cristalizeaza, are ca rezultat formarea zaharului. In cazul jaggery, nu exista niciun tratament cu carbune si nici nu exista vreo cristalizare. Siropul se fierbe continuu pana se formeaza o pasta groasa. Se toarna apoi in forme pentru a face blocuri de jaggery din cantitatile dorite.

-Compozitie: zaharul este format numai din zaharoza (C12H22O12), iar jaggery este alcatuit predominant din zaharoza (C12H22O12), cu urme de saruri minerale, fier si unele fibre.

-Zaharul are putina sau deloc nutritie datorita procesarii chimice extreme pe care o sufera. In schimb, deoarece procesul de productie a jaggery nu implica substante chimice, acesta isi pastreaza nutritiile. Prin urmare, jaggery are un continut mai mare de minerale, in principal fier, calciu, potasiu, magneziu, mangan, zinc si seleniu. Cu toate acestea, consumul excesiv poate fi daunator, in special pentru pacientii diabetici.

Vezi si: Renunta la dependenta de zahar! Iata topul celor mai buni indulcitori naturali

-Zaharul este absorbit instantaneu in sange si elibereaza o explozie de energie, dar acest lucru se poate dovedi daunator pentru rinichii, ochii si creierul, in special pentru pacientii cu diabet. Pe de alta parte, jaggery este mult mai complex decat zaharul, deoarece este alcatuit din lanturi lungi de zaharoza. Prin urmare, este nevoie de timp pentru a digera, furnizand astfel energie pentru mai mult timp si nu este daunator organismului. Totusi, acest lucru nu il certifica ca fiind apt diabeticilor, deoarece, in cele din urma, este zahar.

-Jaggery previne cresterea in greutate. Acesta poate stimula metabolismul, care, la randul sau, ajuta la arderea grasimilor din jurul abdomenului mai repede. In timp ce zaharul induce cresteri bruste ale zaharului din sange, ceea ce duce la cresterea in greutate.

-Jaggery este plin de antioxidanti care ajuta la construirea imunitatii si la scaderea riscului de aparitie a anumitor boli. Pe de alta parte, zaharul este o sursa de calorii goale, fara valoare nutritiva.

-Jaggery are proprietati de curatare si antialergice. Acesta poate elimina toxinele si mucusul din plamani si tractul respirator, ajutand la tratarea racelii, tusei si astmului. In schimb, zaharul nu are astfel de proprietati.

Vezi si: Ce inseamna de fapt sloganul: ”Pentru sanatatea dvs. evitati excesul de sare, zahar si grasimi”

Vezi si: Beneficii pentru frumusete ale zaharului brun. Tratamente eficiente mai putin stiute

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole