10.8 C
București
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Beneficii pentru frumusete ale zaharului brun. Tratamente eficiente mai putin stiute

Zaharul brun este de fapt zahar alb cu melasa suplimentara pentru a-l face brun. Altfel este la fel ca zaharul alb. Este un tip de zahar foarte popular, care este considerat mai sanatos in intreaga lume datorita beneficiilor pentru sanatate si a proprietatilor diferite ale zaharului alb cristalizat obisnuit. Deoarece este fabricat intr-un proces chimic diferit de cel al zaharului alb, are o structura chimica diferita si corpurile noastre reactioneaza putin diferit la el. Aceasta diferenta subtila face ca zaharul brun sa fie foarte atractiv pentru persoanele care doresc sa-si reechilibreze dieta, sa devina sanatosi si sa obtina unele dintre numeroasele sale beneficii.

In afara de zaharul brun, este cunoscut si sub denumirea de zahar din trestie, zahar brut, zahar intreg din trestie. Productia sa nu implica proces de rafinare. Spre deosebire de zaharul alb sau rafinat, zaharul brun este produs direct din suc de trestie de zahar, care este fiert de fapt si lasat sa se raceasca si sa se cristalizeze in timp. Cristalizarea zaharului brun dureaza mult, uneori pana la luni. Principalele caracteristici ale zaharului brun sunt culoarea maro si gustul puternic, care se datoreaza de fapt prezentei melasei. De asemenea, zaharul rafinat poate fi transformat in zahar brun prin simpla adaugare a melasei in cantitati echilibrate.

Practic, zaharul brun este format din 3% pana la 7% melasa, asa cum este umed in mod natural. Particulele de zahar brun sunt, in majoritatea cazurilor, mai putin granulate decat particulele de zahar alb. Din punct de vedere nutritional, zaharul brun are o valoare calorica mai mica, in principal datorita prezentei apei. Nu contine deloc grasimi. Exista diferite tipuri de zahar brun, in functie de procesul de fabricatie. In general, cu cat zaharul brun este mai usor, cu atat este mai delicata aroma. Zaharul brun foarte inchis are o aroma mai puternica de melasa. Atat zahar brun granulat, cat si lichid sunt, de asemenea, disponibile acum.

Beneficiile pentru frumusete ale zaharului brun

Produsele alimentare naturale usor disponibile in dulapul de bucatarie au fost folosite pentru remedii de infrumusetare de-a lungul timpului. Zaharul brun este unul dintre ele. Este ieftin si usor disponibil in case. Iata cateva tratamente cu zahar brun mai putin stiute.

Scrub pentru picioare

Exfoliati celulele moarte ale pielii prin aplicarea de zahar brun granulat usor umed in prealabil printr-o miscare circulara, apoi clatire. Pentru barbati, inainte de barbierit, sa dea cu putin zahar brun pe fata, acest lucru face lama sa taie mai bine.

Scrub pentru corp

Zaharul brun are, de asemenea, proprietati anti-bacteriene si acid glicolic care va mentin pielea radianta si sanatoasa. Avetii nevoie de 1/2 cana de cafea macinata, 1/2 cana de zahar brun organic, 1/4 cana de ulei de cocos si 1 lingurita de scortisoara macinata. Amestecati toate ingredientele impreuna intr-un castron pana cand sunt bine combinate. Daca uleiul de cocos este solid, incalziti-l usor pana se topeste, dar asteptati sa revina la temperatura camerei inainte de a adauga celelalte ingrediente. Aceasta este pentru a va asigura ca exfoliantele nu se dizolva in ulei! Odata amestecat, depozitati-va scrubul intr-un recipient etans. Utilizati pe intregul corp pentru o exfoliere excelenta.

Scrub pentru scalp

Combinati zaharul brun organic cu ulei de masline intr-un castron si masati-va scalpul cu varful degetelor timp de aproximativ trei minute inainte de a va curata parul.

Buze moi

Puneti putina apa pe deget, apoi inmuiati-o in zahar granulat si aplicati-o usor cu o miscare circulara pe buze pentru a le exfolia. Acesta este trucul perfect de facut cand buzele sunt uscate.

Scrub pentru talpa picioarelor

Amestecati zahar brun si ulei de menta, apoi frecati amestecul pe talpa picioarelor in timp ce va aflati la dus pentru o curatare excelenta la domiciliu, care elimina celulele moarte si uscaciunea. Uleiul de menta are un efect racoritor asupra pielii, facandu-l perfect pentru acele luni fierbinti de vara.

Scrub pentru fata

Tot ce aveti nevoie pentru exfolierea fetei cu zahar brun si miere este ½ ceasca de zahar brun, ½ ceasca de miere (Manuka sau simpla, in functie de ceea ce aveti acasa), 1 lingura de nuca de cocos sau ulei de masline si 1 picatura de ulei esential la alegere (lavanda, bergamota, trandafirul, iasomia si muscata sunt fantastice). Se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Odata ce ati terminat, aplicati-l pe piele si masati-va folosind miscari circulare. Clatiti scrubul cu apa calda, apoi luati o carpa calda si dati pe piele. Nu uitati sa hidratati cand ati terminat. Acest lucru ajuta la crearea unei pieli mai fine si confera o stralucire tinereasca.

Masca de fata

Avetii nevoie de 2 linguri de zahar brun si ¼ cana de lapte. Puneti zaharul brun intr-o ceasca mica. Adaugati putin lapte; continuati sa adaugati pana cand arata ca o supa crema. Aplicati pe intreaga fata. Frecati usor si lasati sa actioneze timp de 30 de minute. Se spala cu apa rece si se usuca.

Hidratant

Zaharul brun este un umectant natural. Extrage umezeala din mediu si o transfera pe piele. Serveste ca o hidratare naturala care mentine pielea moale si in acelasi timp hidratata. Zaharul brun este mai bland decat sarea si mai moale decat zaharul granulat.

Stralucire radianta

Deoarece zaharul brun exfoliaza celulele moarte de pe pielea exterioara si hidrateaza pielea, confera pielii o stralucire remarcabila. Actioneaza pentru prevenirea si moderarea problemelor pielii bronzate. Poate fi aplicat pe picioare, spate si umeri.

Elimina cicatricile

Aplicarea zaharului brun ajuta la usurarea pielii si la diminuarea cicatricilor. Se stie ca acidul glicolic prezent in zaharul brun face pielea mai echitabila. De asemenea, controleaza formarea melaninei.

Previne acneea

Zaharul brun se exfoliaza in mod natural si indeparteaza celulele moarte. Hidrateaza pielea si promoveaza curatarea si circulatia sanatoasa a pielii. Cei predispusi la acnee pot opta pentru tratamente faciale cu zahar brun pentru a preveni acneea si cosurile si pentru a ajunge la o piele stralucitoare. Masca faciala cu zahar brun are si proprietati anti-bacteriene.

Renunta la dependenta de zahar! Iata topul celor mai buni indulcitori naturali

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole