12.1 C
București
miercuri, noiembrie 20, 2024

Boabele de muștar alb. Ce beneficii au bobițele pe care le folosim de obicei la muraturi

Boabele de mustar alb sunt folosite din cele mai vechi timpuri in scopuri medicinale si industriale. Pe cat de mici sunt, pe atat de eficiente si importante sunt pentru sanatatea noastra. Acestea au un continut sarac de calorii si niciun pic de colesterol, fiind un condiment care arde depunerile de grasime si stimuleaza organismul.

Semintele de mustar alb. Beneficii pentru sanatate

-Semintele acestei plante contin o cantitate importanta de mucilagii, fapt pentru care se folosesc ca laxativ in doze care depind de gradul de constipatie. Se incepe cu o ligurita de seminte, doza care se mareste pana la o lingura pe zi. Semintele se iau intregi cu putina apa. Este contraindicat persoanelor care sufera de colon iritabil.

-Datorita unui glucozid (sinalbina) pe care-l contin si a unui ferment (mirozina), semintele in contact cu apa produc o esenta care are calitatea de a stimula pofta de mancare si functiile aparatului digestiv prin excitarea secretiei gastrice.

-Prin iritarea locala pe care o produce aceasta esenta in stomac, cat si datorita mucilagiilor, semintele contribuie la stabilirea unui scaun normal.

-Au efect antidepresiv. Datorită conținutului de triptofan, un aminoacid esențial responsabil de starea de bine a organismului.

-Datorită conținutului mare de magneziu, boabele de mustar ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

-Boabele de mustar sunt recomandate in obezitate. Acestea accelereaza arderile. Se inghit cate 1-3 lingurite de boabe, de 3 ori pe zi, cu putina apa.

-Boabele de mustar alb calmeaza arsurile usoare

Se tine degetul sub un jet de apa rece, dupa care se intinde pe zona afectata putin mustar. Se lasa sa actioneze 20 de minute, dupa care se clateste cu apa rece, durerea fiind semnificativ diminuata, iar vindecarea se va face fara a ramane semne.

-In caz de raceala sau gripa, boabele de mustar elimina inflamatia de la nivelul gatului

Se face gargara cu urmatorul amestec: 1 lingura boabe de mustar, sucul de la o jumatate de lamaie, 1 lingurita sare, 1 lingurita miere si jumatate de cana de apa fierbinte. Ingredientele se ameteca si se lasa la infuzat 15 minute, dupa care se trecoara si se face gargara de 3 ori pe zi, pana cand inflamatia dispare.

-Boabele de mustar ajuta la scaderea colesterolului

Se ia 1 lingurita cu boabe de mustar, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa, fara apa si fara a le pisa, timp de 3-6 luni.

-Boabele de mustar te scapa de balonari si arsuri stomacale

Se recomanda ca inaite de masa sa se ia o lingurita cu boabe de mustar, de 3 ori pe zi. Se inghit cu putina apa, fara a se mesteca sau sparge, timp de 3 saptamani.

-Datorita homobrasinolidelor din compozitia, boabele de mustar ajuta la cresterea masei musculare. Vezi si: Beneficiile si efectele secundare ale uleiului de mustar

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

6 COMENTARII

  1. […] In primul rand trebuie sa spalam si sa curatam de cotoare si seminte gogosarii si ii punem cu gura in jos la scurs. Spalam conopida bine sub jet de apa si ii desprindem buchetele. O timem o jumatate de ora in apa cu otet sa iasa toate impuritatile din ea. Dupa trecerea timpului o scoatem din apa si o lasam la scurs. Vezi si: Boabele de muștar alb. Ce beneficii au bobițele pe care le folosim de obicei la muraturi […]

  2. […] Fibrele sunt un nutrient imperativ pentru sanatatea inimii, precum si pentru sanatatea digestiva. Exclude depunerile de grasime din peretii arterelor, prin urmare scade ateroscleroza, accidentele vasculare cerebrale, atacurile de cord si alte afectiuni cardiace. O portie de 100 de grame de varza murata confera 6,6 mcg menaquinone minimizand problemele cardiace prin prevenirea depunerilor de calciu in artere. Vezi si: Boabele de muștar alb. Ce beneficii au bobițele pe care le folosim de obicei la muraturi […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole