14.1 C
București
duminică, septembrie 15, 2024

Varza murata. Sanatate digestiva, imunitate puternica, oase intarite si sanatate cardiovasculara

Varza este una dintre cele mai cunoscute legume care se mureaza din cele mai vechi timpuri. Suprafata varzei contine bacterii benefice, cum ar fi Lactobacillus, prezent si in iaurt si in diverse produse de cultura. Este vremea pentru a mura varza. Multi oameni nu mai baga in seama traditia murarii verzelor in perioada Sfantului Dumitru. Iata de ce este bine sa consumi cat mai des varza murata.

Varza murata – Sanatate digestiva si cardiovasculara, dar si imunitate puternica

Varza are un continut bogat de fibre, care aduce beneficii sistemului digestiv. Usureaza miscarea intestinului si elimina sansele de flatulenta, constipatie si exces de gaz. Fermentarea varzei are ca rezultat producerea de bacterii largi. Aceste bacterii actioneaza ca o prima linie de aparare impotriva agentilor patogeni care ar putea patrunde prin alimentele pe care le consumam. Varza murata restabileste echilibrul bacterian in intestin. Probioticul scade inflamatia si elimina agentii patogeni care ar putea locui in tractul digestiv si, de asemenea, scad simptomele legate de sindromul intestinului iritabil.

Aproximativ 75% din sistemul imunitar se bazeaza pe integritatea intestinului. Probioticele prezente in varza acra controleaza inflamatia si inhiba reactiile imune, care sunt cauza principala a diferitelor afectiuni de sanatate. Formeaza o captuseala mai puternica a stomacului pentru a preveni scurgerea substantelor nedorite in organism. Impreuna cu prevenirea manifestarii bacteriene, flora intestinala sanatoasa ajuta la producerea de anticorpi. In plus, contine vitamina C, care este necesara pentru sanatatea imuna.

Fibrele sunt un nutrient imperativ pentru sanatatea inimii, precum si pentru sanatatea digestiva. Exclude depunerile de grasime din peretii arterelor, prin urmare scade ateroscleroza, accidentele vasculare cerebrale, atacurile de cord si alte afectiuni cardiace. O portie de 100 de grame de varza murata confera 6,6 mcg menaquinone minimizand problemele cardiace prin prevenirea depunerilor de calciu in artere. Vezi si: Boabele de muștar alb. Ce beneficii au bobițele pe care le folosim de obicei la muraturi

Astmul este o reactie alergica prezentata pe sistemul respirator. Varza acra are proprietati antiinflamatorii care ajuta la scaderea crizelor de astm si la tratarea afectiunii.

Prezenta fierului sustine productia de energie prin imbunatatirea metabolismului, precum si oxigenarea celulelor si a organelor. Nivelurile adecvate de fier previn anemia si efectele secundare ale acesteia, cum ar fi oboseala, durerile de cap si crampele dureroase in timpul menstruatiei. Varza murata contin fier din abundenta.

Varza acra are menaquinona (vitamina K) care contribuie la oase sanatoase. Formeaza proteine ​​care simplifica mineralizarea oaselor si absorbtia calciului. Mai mult, vitamina C joaca un rol vital in sanatatea oaselor, care se creeaza cu fire de colagen. Combinatia de minerale si colagen formeaza un cadru osos care poate rezista la impact.

Sistem digestiv mai bun, functie cognitiva si memorie imbunatatite

Sistemul digestiv si creierul sunt interdependente. Alimentele pe care le consumam au ​​un impact asupra functiilor creierului. Aportul de alimente bogate in probiotice imbunatateste flora intestinala sanatoasa, care prezinta efecte pozitive asupra creierului. Comunicarea exista prin nervul vag care afecteaza bacteriile bune prezente in intestin. Mai mult, probioticele ascutesc memoria.

Varza murata cuprinde probiotice care ajuta la calmarea depresiei, anxietatii si scad sansele de raspunsuri obsesiv compulsive. Pe langa formarea florei intestinale sanatoase, absorbtia mineralelor care regleaza starea de spirit, precum zincul si magneziul, ajuta la combaterea stresului.

Aportul de varza murata impiedica pofta de hrana. Studiile au aratat ca persoanele cu dieta bogata in probiotice scad sansele de obezitate. Deoarece varza murata are un continut ridicat de fibre si calorii scazute, aceasta umple stomacul oferind o nutritie adecvata si previne gustarea frecventa.

Frunzele de varza contin vitamina A, un antioxidant care elimina radicalii liberi din organism si previne sansele imbatranirii premature. In mod similar, vitamina A este imperativa pentru mentinerea sanatatii ochilor si scade sansele degenerescentei maculare si a cataractei.

Inflamatia inseamna raspunsul corpului la stimulii nocivi. Celulele albe din sange sunt descarcate in tesuturile afectate pentru a preveni corpul de invadatorii straini, atunci cand apare inflamatia. Inflamatia este considerata ca fiind cauza principala a bolilor. Atunci cand este declansata de autoimunitate, inflamatia face mai mult rau decat bine. Probioticele din varza murata ajuta la reglarea celulelor deteriorate care controleaza caile inflamatorii ale corpului si previn simptomele inutile, precum si bolile cronice.

Frunza de varza are probiotice pentru cresterea imunitatii si vitamina C, un antioxidant eficient impotriva gripei, raceala si febra. Vitamina C promoveaza sistemul imunitar si mentine, de asemenea, gingiile sanatoase. Adaugarea de alimente bogate in probiotice grabeste procesul de recuperare si reduce la minimum predispozitia bolii in viitor.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole