6.5 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Top 13 leacuri recomandate de farmacistul Ovidiu Bojor pentru combaterea afectiunilor virale

Farmacistul Ovidiu Bojor, cunoscut pentru experienta si cunostintele sale in domeniul fitoterapiei si medicinei naturale, a adus in atentie numeroase leacuri si remedii naturale pentru combaterea afectiunilor virale. In acest articol, vom explora cateva leacuri, oferind o perspectiva asupra modului in care pot fi integrate in rutina noastra zilnica pentru a sprijini sistemul imunitar si a combate infectiile virale.

Academicianul Ovidiu Bojor spune ca este important sa cunoastem aceste leacuri, deoarece ele pot reduce semnificativ simptomele de raceala si gripa. De asemenea, mai trebuie stiut ca afectiunile virale nu necesita tratamente medicamentoase (Ibuprofen, Paracetamol si alte medicamente antiinflamatoare si decongestionante), deoarece acestea au efecte secundare. Prin urmare, este mai indicat sa apelam la remedii naturiste.

Leacuri pentru combaterea afectiunilor virale

1. Echinaceea (Echinacea purpurea):

Echinaceea este cunoscuta pentru proprietatile sale imunostimulatoare. Ovidiu Bojor recomanda acest remediu pentru intarirea sistemului imunitar si reducerea riscului de infectii virale.

Asadar, administrata inca de la primele simptome, aceasta va scurta durata bolii.

Planta se gaseste in magazinele de specialitate sub diverse forme (planta uscata, capsule, tinctura, sirop)

2. Catina (Hippophae rhamnoides):

Fructele de catina sunt bogate in vitamina C si antioxidanti, contribuind la intarirea sistemului imunitar si protejarea organismului impotriva infectiilor virale.

3. Propolis:

Propolisul are proprietati antivirale si antiinflamatoare, recomandat de Ovidiu Bojor pentru a sprijini organismul in lupta impotriva infectiilor si a promova vindecarea.

4. Musetel (Matricaria chamomilla):

Musetelul are efecte antiinflamatoare si calmante, fiind recomandat pentru ameliorarea simptomelor asociate afectiunilor virale, precum febra si inflamatia gatului.

5. Tinctura de propolis cu vitamina C:

O combinatie de tinctura de propolis si vitamina C poate oferi o sustinere imunitara suplimentara. Aceasta combinatie poate fi utilizata pentru preventie sau in perioadele de risc crescut de infectii virale.

6. Galbenele (Calendula officinalis):

Galbenelele au proprietati antivirale si antiinflamatoare, fiind recomandate pentru accelerarea vindecarii leziunilor cutanate si a infectiilor virale locale.

7. Pelin (Artemisia absinthium):

Pelinul are proprietati antiparazitare si antivirale. Ovidiu Bojor a mentionat ca pelinul poate fi util in sustinerea organismului impotriva infectiilor virale.

8. Sulfina (Pimpinella anisum):

Sulfina are efecte antivirale si antispastice, fiind recomandata de Ovidiu Bojor pentru ameliorarea simptomelor respiratorii asociate afectiunilor virale.

9. Scortisoara (Cinnamomum verum):

Scortisoara are proprietati antivirale si antiinflamatoare. Bojor a evidentiat beneficiile scortisoarei in combaterea infectiilor virale si in sprijinirea sistemului imunitar.

10. Zinc:

Pe langa plantele enumerate mai sus, nu trebuie sa ne lipseasca nici Zincul. De exemplu, o meta-analiza realizata la Univesitatea din Helsinki a aratat ca administrarea  unei doze de 80-90 mg de zinc/zi  de la primele simptome reduce durata racelii cu 33%.

*Comprimantele cu zinc nu trebuie sa contina acid citric, deoarece acesta impiedica eliberarea mineralului. 

11. Vitamina C:

Aceasta este de departe una dintre cele mai bune suplimente pentru prevenirea si ameliorarea afectiunilor virale. Se recomanda 1g de vitamina C/zi, iar copiilor 500 mg/zi.

*Cele mai bune suplimente sunt cele extrase din fructe de maces.

12. Ceaiuri

Fitoterapeutul Ovidiu Bojor recomanda administrarea ceaiului verde, deoarece este bogat in antioxidanti. De asemenea, foarte bune sunt si ceaiurile de fructe (fructe de padure, maces, catina), dar si ceaiul de tei si ceaiul de cimbru.

13. Solutii saline si gargara cu sare si propolis

Solutiile saline au rolul de a inmuia mucusul si de a facilita eliminarea lui. In plus, acestea combat virusurile si bacteriile din mucoasa nazala.

Totodata, gargara reprezinta un mod natural si eficient de a trata tusea, inflamatiile si durerile din gat. Se pot face gargare cu apa si sare, cu ceai de musetel, cu suc de lamaie, ceai de nalba mare sau bicarbonat, dar si cu tinctura de propolis (20 de picaturi la 50 ml apa).

Vezi si: Tratamentul cu armurariu pentru ficat – Ce arata cercetarile stiintifice despre beneficiile si eficacitatea acestei plante in afectiunile hepatice

Vezi si: Cele mai bune plante cu efect expectorant – prof. dr. Ovidiu Bojor

Vezi si: Plante cu efecte miraculoase asupra corpului nostru, conform Acad. Ovidiu Bojor

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole