10.2 C
București
marți, octombrie 29, 2024

Tinctura de brusture. Cum se prepara si in ce afectiuni este recomandata

Tinctura de brusture. Ignorata de aproape toata lumea, putini stiu ca brusturele este un adevarat leac pentru sanatate. Vreme de secole, radacina acestei plante a fost considerata drept cel mai important remediu pentru curatarea sangelui si dupa cum se stie, detoxifierea este primul si cel mai important demers pentru blocarea bolilor.

Trebuie sa stii ca brusturele se poate administra in diferite moduri, insa dintre toate produsele vegetale administrate pe cale orala, tincturile sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp. Vezi articolele Ce afectiuni poti trata cu brusture. Planta fara efecte secundare si Cum sa scapi de durerea asociata spondilozei cervicale cu frunze de brusture 

Tinctura de brusture are actiune diuretica, depurativa, sudorifica, tonic amara, antimicrobiana, antifungica, hipoglicemianta, coleretic antitumorala, laxativ ușor, antiseboreica si stimuleaza cresterea parului.

Iata mai jos cum se prepara tinctura de brusture:

Intr-un borcan se adauga 20 linguri de pulbere de radacini de brusture, peste care se adauga 500 ml alcool alimentar de 40 de grade. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat timp de 2 saptamani intr-un loc calduros, agitandu-se de mai multe ori, dupa care se filtreaza. Tinctura rezultata se pune in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza cate o lingurita de tinctura, de 4-6 ori pe zi, diluata in putina apa.

Iata in ce afectiuni este recomandata tinctura de brusture:

Tinctura aceasta se utilizeaza ca adjuvant in diabetul zaharat de tip 2. Se administreaza cate o lingurita, de 4-6 ori pe zi, timp de 3-6 saptamani si se face macar o data pe anotimp, fiind alternat cu administrarea altor plante antidiabetice, cum ar fi anghinarea, frunzele de dud si frunzele de afin.

Avand capacitatea de a regla secretiile si metabolismul, tinctura de brusture poate fi un bun remediu atat in constipatie, cat si in diaree.

Adjuvant in infectii urinare si colici intestinale

De asemenea, tinctura este eficienta in calmarea colicilor intestinale, antiseptic intestinal, calmarea starilor de voma, stimulent digestiv, antiinflamator renal, calmant pentru durerile de cap, expectorant, antiseptic pulmonar, antitumoral, antitermic, detoxifiant. Se ia cate 1 lingurita diluata in 100 ml apa, de 2-3 ori pe zi, perioade lungi de timp.

Tinctura de brusture se utilizeaza ca adjuvant in infectiile urinare (cistite). Aceasta asigura un aport bogat de fitonutrienti necesar suplimentarii dietei pentru mentinerea sanatatii aparatului urinar. Are rol depurativ eficace in procesele de eliminare a toxinelor, stimuleaza diureza. Se administreaza cate o lingurita cu tinctura diluata in 100ml de apa, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. In cazul infectiilor urinare se recomanda asocierea cu tinctura de ienupar, pentru cresterea eficientei terapeutice.

Uz extern

Extern, tinctura de brusture se utilizeaza ca adjuvant in caz de seboree a fetei si a pielii capului si pentru caderea parului. In caz de seboree a fetei se sterge fata cu un tampon imbibat in tinctura de brusture, iar in caz de seboree a pielii capului si cadere a parului se frictioneaza pielea capului cu tinctura, de
2-3 ori pe saptamana.

Contraindicatii:

Tinctura de brusture este contraindicata in sarcina si alergie la brusture.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole