24.6 C
București
joi, august 29, 2024

Ce afectiuni poti trata cu brusture. Planta fara efecte secundare

Brusturele este cea mai raspandita plante din lume, o buruiana care se agata de haine si care se gaseste pe toate campurile. Ignorata de aproape toata lumea, putini stiu ca acest brusture este un adevarat leac pentru sanatate.

Ceaiul din radacina de brusture are capacitatea de a curata rapid si eficient toxinele din organism datorita proprietatilor detoxifiante, anticancerigene, antimicrobiene sau antiinflamatoare.

Vreme de secole, radacina de Brusture a fost considerata drept cel mai important remediu pentru curatarea sangelui si dupa cum se stie, detoxifierea este primul si cel mai important demers pentru blocarea bolilor.

Iata ce afectiuni poti trata cu brusture:

Brusturele detoxifiază organismul

Datorita substantelor active, cum sunt sarurile de potasiu, vitaminele din complexul B, uleiurile volatile si tannina, brusturele este unul dintre cele mai eficiente leacuri in detoxifierea organismului;

Brusturele combate diabetul

Datorita continutului de substante active care regleaza nivelul glicemiei din sange, ceaiul din radacina de brusture este un adjuvant recomandat in lupta contra diabetului. Se consuma 3 cani de ceai din radacina de brusture, cate 15 zile pe luna.

Un studiu realizat pe diabetici, a aratat ca tratamentul cu brusture reduce glicemia cu aproximativ 12%, efectele fiind amplificate de asocierea sa cu radacina de cicoare sau cu frunze de anghinare. De asemenea, brusturele reduce producerea de glucoza la nivel hepatic si stimuleaza secretia de insulina din celulele pancreatice. Se adminstreaza decoctul combinat, obtinut din cele 3 plante, amestecate in proportii egale, din care se bea cate 1 litru pe zi.

Atentie! Persoanele care se afla deja sub tratament cu insulina trebuie sa fie supravegheate in timpul acestui tratament de catre medicul specialist, deoarece scaderile glicemiei sunt atat de puternice, incat trebuie ajustate dozele de insulina.

Trateaza infectiile urinare si renale

Brusturele contine poliacentilene, substante cu rol antibiotic in organism, care trateaza cu succes afectiuni precum cistita, nefrita, infectiile urinare. Pentru combaterea infectiilor, se recomanda atat consumul intern – cate 1 l de ceai pe zi, cat si uzul extern – bai de sezut zilnice.

Brusturele trateaza cu succes acneea, cuperoza, furunculoza

Aceasta este planta cu cel mai puternic efect antimicrobian. Contine arctiozida, o substanta al carei efect in organism este comparabil cu cel al penicilinei si ajuta la tratarea infectiilor pielii. Este eficient atat consumat intern, sub forma de ceai (se bea ceai din radacina de brusture si de cicoare, care se prepara din 30 g de amestec la 1 litru de apa; amestecul se fierbe timp de 5 minute, se strecoara si se bea pe parcursul unei zile), cat si extern, sub forma de cataplasme (frunzele spalate se stropesc cu ulei de eucalipt si se aplica pe locurile afectate; compresele se schimba de 3 ori pe zi, iar tratamentul dureaza 2-3 saptamani).

Brusturele calmeaza rapid durerile

Planta are un puternic efect antiinflamator, de aceea, brusturele este util in alungarea unei game variate de dureri ca: reumatism, luxatii, entorse, intepaturi de insecte, artrita, guta etc.

Se pun la fiert o cana cu apa. Dupa ce apa a fiert si adauga 2 linguri de radacina de brusture maruntita. Se lasa la infuzat timp de 15 minute, iar apoi se imbiba un tampon din tifon in aceasta solutie si aplica pe locul dureros. La fel de eficient este si daca folosesti comprese cu frunze de brusture, spalate si maruntite in prealabil.

Trateaza problemele parului (matreata si caderea parului)

Aceasta planta este folosita in tratamentul contra alopeciei, deoarece preparatele pe baza de brusture incetinesc sau chiar opresc caderea parului. Combate si matreata. Dupa clatirea parului se face o infuzie combinata de brusture in care se pun si 3­0 picaturi de ulei de lavanda. Se toarna incet, frictionand usor pielea, cu ajutorul degetelor. Acestea ajuta la distrugerea florei parazite de la nivelul scalpului si la refacerea troficitatii pielii.

Pentru caderea parului ­ se foloseste decoctul de brusture, combinat cu cel de frunze de urzica. Cu acest preparat fac ultima clatire, lasand cateva minute pe par, dupa care nu se mai clatesc cu apa simpla.

Brusturele combate psoriazisul

Se combina, in proportii egale, radacina de brusture si de iarba de trei­frati patati, administrate sub forma de pulbere. Se administreaza 6 lingurite din aceasta combinatie, zilnic, pe stomacul gol, inaintea meselor principale. Se tine un tratament cu o durata de 90 de zile, dublat de un regim lacto­vegetarian, in care 60% din hrana zilnica sa fie constituita din legume, fructe si cereale nepreparate termic.

Se recomanda, de asemenea, consumul de lichide, minimum 3 litri pe zi, sub forma sucurilor proaspete de fructe sau legume, a infuziilor din plante, cum ar fi musetelul, roinita si menta.

Radacina de brusture este considerata una dintre cele mai sigure plante pentru sanatate, intrucat pana in prezent, nu s-au descoperit efecte secundare ale acesteia in organism.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

ol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole