Uleiul de coada soricelului, un bun remediu contra arsurilor

Uleiul de coada soricelului. Coada soricelului este o planta destul de fragila, insa este considerata una dintre cele mai puternice antioxidante, antiinflamatoare si cicatrizante din flora mondiala, iar studiile efectuate au demonstrat multe alte calitati vindecatoare ale frunzelor si florilor sale. 

In majoritatea cartilor vechi, coada soricelului este numita „leacul tuturor relelor”, deoarece putea fi folosita acolo unde orice altceva parea a fi de prisos. Ea reuseste sa elimine din organism, prin forta ei depurativa, diferite afectiuni.

Coada soricelului este deseori plasata in categoria „plantelor amare”, din cauza Achilleinului, un ulei volatil foarte puternic. Acest ulei volatil colecteaza si absoarbe impuritatile si apoi desface aceste „insulite” de toxine in forme pe care organismul le poate elimina mult mai usor, fara aparitia vreunui simptom.

Iata mai jos cum se prepara uleiul de coada soricelului

Intr-un borcan de sticla se adauga 500 ml ulei de masline (se poate si ulei de samburi de struguri sau de susan) si 10 linguri de inflores­cente de coada soricelului uscate si maruntite. Se inchide borcanul ermetis si se lasa la macerat pentru 2 saptamani, la soare. La final, se filtreaza, iar preparatul obtinut se toarna intr-o sticla de culoare inchisa si apoi se pastreaza in locuri intunecoase si reci. Vezi si articolele Infuzia combinata de coada soricelului, un remediu de succes in afectiunile digestive si biliare si Tinctura de coada soricelului. Cum se prepara si ce actiuni terapeutice are aceasta.

Uleiul de coada soricelului se aplica de 3 ori pe zi pe locul afectat, pana la vin­decare.

Uleiul de coada soricelului – un bun remediu contra arsurilor

Principala utilizare a uleiului de coada soricelului este contra oparelilor si arsurilor, inclusiv a arsurilor solare sau cu substante chimice. Studiile efectuate chiar demonstreaza faptul ca uleiul de coada soricelului ajuta la vindecarea rapida si estetica a arsurilor cu substante chimice. De exemplu, intr-unul din experimente a fost folosit chiar napalmul (substanta periculoasa, folosita, intre altele, in razboiul din Vietnam), arsurile produse de acesta fiind mult mai rapid vindecate cu ajutorul acestei plante decat folosind un tratament obisnuit. Uleiul de coada-soricelului se aplica de trei ori pe zi pe locul afectat, pana la vin­decare.

Vezi si:

Un unguent preparat in casa te poate ajuta in caz de hemoroizi, fu­runcule, rani si arsuri

5 remedii naturiste in caz de arsuri minore

Cum tratam la domiciliu arsurile, taieturile si ranile superficiale

Sursa foto: organicfacts.net

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...