18.9 C
București
miercuri, mai 8, 2024

Ceai din codite de cirese si visine – Un remediu natural pentru diverse afectiuni

Ceaiul din codite de cirese si visine este un remediu traditional, apreciat pentru beneficiile sale pentru sanatate si gustul sau delicat. Desi multe persoane arunca aceste codite dupa ce consuma fructele, ele contin substante nutritive si compusi activi care pot fi folositi pentru a prepara un ceai aromat si terapeutic. In acest articol, vom explora modul de preparare a ceaiului din codite de cirese si visine si in ce afectiuni poate ajuta.

Cum sa faci ceai din codite de cirese si visine

-Colectarea coditelor: Dupa ce ai consumat ciresele sau visinele, strange si pastreaza coditele pentru a le folosi ulterior. Coditele se culeg doar de la fructele bine coapte.

-Uscarea coditelor: Raspandeste coditele pe o tava sau o suprafata plana si lasa-le sa se usuce complet la temperatura camerei. Poti folosi si un uscator de alimente sau un cuptor la o temperatura foarte scazuta pentru a accelera procesul.

-Depozitarea coditelor: Se depoziteaza doar in saci de panza, intr-un loc uscat si racoros.

-Prepararea ceaiului: Pune aproximativ o lingura de codite uscate intr-o cana si adauga apa fierbinte. Acopera cana si lasa ceaiul sa stea timp de 10-15 minute, in functie de cat de puternic iti place, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 minute inainte de mese. O alta preparare propusa de specialisti este: 30 g cozi de cirese si visine la 1 litru de apa, fierbere 20 de minute si alte 20 minute infuzare (special pentru infectiile urinare).

*Optional: Poti adauga miere sau lamaie pentru a imbunatati gustul si pentru a beneficia si mai mult de proprietatile terapeutice.

Beneficiile pentru sanatate ale ceaiului din codite de cirese si visine

Coditele de cirese mai sunt cunoscute si ca antibioticul japonez, fiind folosite de toate dinastiile lipone. Acesta este cel mai eficient tratament antibacterian in infectiile urinare. Totodata, ele au in compozitie potasiu si flavonoide, iar in concentratie ridicata in litiaza renala (pietre la rinichi) este cel mai eficient tratament fara efecte adverse. In plus, infuzia cu cozi de cirese este un remediu bun si in afectiunile cardiovasculare ca insufienta cardiaca, hipertensiune arteriala, edeme, afectiuni metabolice precum obezitatea, guta, uremia-favorizand eliminarea acidului uric-estrem de toxic. Are efecte benefice si in tuse, dureri de stomac, diaree, cistita, pielita, pielonefrita.

Coditele de visine au proprietati diuretice. Acestea contin potasiu, derivati flavonici si titan (sunt singurele cu acest continut-indispensabil in afectiunile renale). Coditele de visine ajuta in afectiunile mai sus mentionate (ca la cirese), dar si in: artrita, ascita, edeme, guta, migrene, pericardita, afectiuni ale vezicii urinare si pleurezie.

-Proprietati antiinflamatorii:

Ceaiul din codite de cirese si visine contine compusi activi cu proprietati antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea inflamatiilor si durerilor asociate cu afectiuni precum artrita si guta.

-Efect diuretic:

Consumul regulat de ceai din codite de cirese si visine poate stimula productia de urina, contribuind la eliminarea toxinelor din organism si la prevenirea formarii calculilor renali.

-Ajuta la controlul greutatii:

Datorita efectului sau diuretic si a capacitatii de a stimula digestia, ceaiul din codite de cirese si visine poate fi benefic in procesul de pierdere in greutate.

-Promoveaza somnul odihnitor:

Unele persoane folosesc ceaiul din codite de cirese si visine pentru a imbunatati calitatea somnului, datorita efectului sau relaxant si sedativ.

-Sustine sanatatea digestiva:

Consumul acestui ceai poate ajuta la ameliorarea disconfortului gastric si a indigestiei, stimuland secretia de sucuri digestive si calmand inflamatiile.

-Imbunatateste circulatia sanguina:

Unele studii sugereaza ca compusii gasiti in coditele de cirese si visine pot ajuta la dilatarea vaselor de sange si imbunatatirea circulatiei sanguine.

Avertizare!!!

Este important sa nu exagerezi consumul de ceai din codite de cirese si visine, deoarece acestea pot contine cantitati mici de cianura in stare libera. Cu toate acestea, cantitatea de cianura este de obicei prea mica pentru a fi toxica, iar fierberea coditelor le poate reduce continutul. Este recomandabil sa consulti intotdeauna un medic inainte de a incepe un nou regim de tratament sau suplimentare, pentru a te asigura ca este potrivit pentru nevoile tale individuale si ca nu interactioneaza negativ cu alte medicamente sau conditii de sanatate preexistente.

Vezi si: Tratamente naturiste cu cirese

Vezi si: Plante medicinale care ajuta la tonifierea rinichilor si a vezicii urinare

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole