14.5 C
București
marți, aprilie 30, 2024

Sfaturi pentru un gratar sanatos cu ierburi aromate din gradina. Bucura-te de gustul delicios si beneficiile nutritionale ale preparatelor gatite la gratar

Sezonul gratarului aduce bucurie in aer liber si posibilitatea de a savura mancare delicioasa. Pentru a imbunatati nu doar gustul preparatelor tale la gratar, ci si valoarea lor nutritionala, poti integra ierburi aromate proaspete din propria gradina. Iata cateva sfaturi pentru a transforma gratarul tau intr-o experienta culinara sanatoasa si plina de arome:

1. Creaza un amestec apetisant de ierburi aromate:

-Rozmarin, cimbru si oregano: Amesteca rozmarinul, cimbrul si oregano pentru un trio aromatic care adauga profunzime gustului carnii la gratar.

-Patrunjel si marar: Adauga prospetime si culoare cu patrunjel si marar tocate fin, potrivite pentru preparatele din peste sau pui.

2. Marinarea cu ierburi:

-Foloseste marinade cu ierburi: Imbogateste marinadele cu ierburi precum busuiocul, menta sau coriandrul pentru a da un gust fresh si vibrant carnii.

-Marinada de lamaie si rozmarin: Combine lamaia proaspat storsa cu rozmarin si usturoi pentru o marinada usoara si gustoasa.

3. Hidrateaza cu uleiuri aromate:

-Ulei de masline cu busuioc: Aromeaza uleiul de masline cu busuioc sau alte ierburi preferate si foloseste-l pentru a unge gratarul sau pentru a stropi legumele.

-Ulei de cimbru si usturoi: Creeaza un ulei aromatic cu cimbru si usturoi pentru a adauga savoare carnii si legumelor.

4. Foloseste frunze de vita de vie sau frunze de bananier:

-Ambalare in frunze de vita de vie: Infasoara alimentele in frunze de vita de vie pentru a le proteja de flacarile directe si a adauga un plus de aroma.

-Frunze de bananier pentru peste: Daca gatesti peste la gratar, impacheteaza-l in frunze de bananier pentru a-i pastra umiditatea si a-i intensifica aroma.

5. Alege proteine sanatoase:

-Peste si fructe de mare: Adauga peste si fructe de mare la gratar pentru o sursa sanatoasa de proteine, bogate in acizi grasi omega-3.

-Pui fara piele: Daca preferi carnea de pui, alege bucati fara piele pentru a reduce aportul de grasimi.

6. Incorporeaza legume pe gratar:

-Legume colorate: Include legume colorate precum ardei, dovlecei, ciuperci si rosii pe gratar pentru o explozie de nutrienti si arome.

-Pui si legume la tava acoperita: Gateste puiul si legumele la tava pentru a mentine umiditatea si a obtine o combinatie delicioasa.

7. Evita sosurile din comert:

-Prepare sosuri usoare: Evita sosurile comerciale bogate in zahar si sodiu. Inlocuieste-le cu sosuri usoare pe baza de ierburi, iaurt sau suc de lamaie.

8. Gratarul cu lemn:

-Utilizeaza lemn aromat: Adauga busteni de lemn aromat la gratar pentru a imbogati gustul preparatelor.

Vezi si: Planul de mese in dieta mediteraneana. Descopera secretele sanatatii

Vezi si: Alimente care previn depunerea de colesterol in peretii arterelor – Contributia la sanatatea cardiovasculara, conform dr. Ovidiu Bojor”

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole