Solutii practice la problemele de sanatate mentala in timpul pandemiei

Solutii-practice-la-problemele-de-sanatate-mentala-in-timpul-pandemiei

In dezbaterea privind politica coronavirusului, concentrarea asupra costurilor blocarii a fost foarte mica. Este foarte obisnuit ca sustinatorii unor interventii de restrictie severa sa scrie articole si studii ample, fara a mentiona si dezavantajele acestora. Doar in SUA in luna iunie anul curent 40% dintre americani au raportat ca se lupta cu probleme de sanatate mintala sau abuz de substante. Iata cateva solutii reale la afectiunile mentale.

Toate restrictiile din ultima perioada, de la restrictiile de miscare, sportive, inchiderea micilor afaceri, inchiderea scolilor, lucrul de acasa, contactul cat mai redus cu ceilalti, etc, au afectat un numar oameni de mare si in toate domeniile.

Dintre adultii chestionati in SUA, 10,7% au avut ganduri de sinucidere, comparativ cu 4,3% in 2018. Simptomele de anxietate raportate au fost de trei ori mai mari decat in ​​2019 si simptomele de depresie au fost de patru ori mai mari decat in ​​ 2019. Dintre persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, 25,5% au luat in considerare sinuciderea.

Numai in New York, cautarile Google au crescut pentru expresii si cuvinte: anxietate, atac de panica si insomnie. Intre aprilie si octombrie, vizitele de urgenta legate de sanatatea mintala pentru copii (5-11) a crescut cu 24% si 31% pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 12-17 ani comparativ cu 2019.

La sfarsitul lunii iunie, 13% dintre respondentii la sondaj au declarat ca au inceput sau au crescut consumul de substante pentru a face fata pandemiei. Peste 40 de state au raportat cresteri ale mortalitatii legate de opioide. Din ianuarie 2020 pana in martie 2020, 19.416 persoane au murit din cauza supradozelor de droguri, adica cu 3.000 mai mult decat in ​​2019 in acelasi trimestru, informeaza aier.org.

Solutii practice pentru a depasi momentele de cadere mentala

Cititul

Citirea si implicarea in povestea unei carti va pot reduce nivelul de stres mai mult decat o plimbare sau mangaierea animalului de companie. Puteti citi orice veti gasi interesant de la romane la bloguri informative si biografii. Daca sunteti angajati in citirea unei carti timp de doar sase minute, mai mult de doua treimi din nivelul de stres se va reduce. Lectura va permite sa simtiti si sa vedeti ceva prin ochii altora; trebuie sa vedeti lucrurile dintr-o perspectiva diferita. Lecturile ne permit sa ne imbogatim si sa ne extindem cadrul de ganduri si sa ajutam la imbunatatirea sanatatii mintale, intelegandu-ne mai bine pe noi insine.

Scrierea

Acest hobby are multe varietati, cum ar fi compozitia, scrierea creativa si scrierea expresiva. Indiferent de tipul de hobby pe care il alegeti, acesta se dovedeste a fi benefic pentru sanatatea mentala. Mai mult, daca va place sa scrieti, va puteti transforma hobby-ul intr-o sursa pasiva de venit. De exemplu, puteti deveni un scriitor de eseuri sau un scriitor de bloguri si sa scrieti pe subiectele intereselor voastre si a celor din jur. Mai mult, scrisul are multe beneficii pentru sanatatea mentala. Puteti scrie ceea ce simtiti si problemele care va deranjeaza in viata de zi cu zi. Scrierea gandurilor, emotiilor si problemelor va ajuta sa identificati capcanele procesului de gandire, astfel incat sa puteti lucra pentru a le elimina si a economisi energia mentala pentru a investi intr-o sarcina productiva sau ceva care va face fericiti.

Meditatie si rugaciune

Meditatia si rugaciunea sunt metode vechi care s-au dovedit stiintific ca imbunatatesc functionarea cognitiva a creierului. Cand incepeti sa practicati meditatia si rugaciunea in mod regulat, veti simti o reducere a depresiei si anxietatii si imbunatatirea memoriei, concentrarii si procesarii vizuo-spatiale. Prin urmare, meditatia si rugaciunea sunt hobby-uri excelente pentru imbunatatirea sanatatii mintale. Dureaza doar 10 minute pe zi. Vezi si: Sfaturile noastre pentru un sistem imunitar puternic pe timp de pandemie

A face mancare

A face mancare poate fi un hobby care va imbunatateste creativitatea. S-a dovedit a fi de ajutor pentru cei care se confrunta cu depresia in viata lor. Coaceti prajituri sau faceti ceva bun de mancare, iar acest hobby va va ajuta sa va vindecati de bolile mintale. Este o modalitate de a va transforma gandurile distructive in ceva constructiv. In cele din urma, veti avea ceva de care sa va mandriti si ceva de aratat care va fi apreciat, iar munca aceasta ar putea inspira pe cineva.

Voluntariat

A da inapoi celorlalti, a ajuta oamenii, a face ceva pentru imbunatatirea societatii va face sa va simti bine. Voluntariatul este de asemenea util pentru cresterea probabilitatii de a trai o viata sanatoasa si lunga. Asadar, incepeti voluntariatul pentru una sau mai multe cauze, dar motivatia de a ajuta oamenii ar trebui sa fie din toata inima. De exemplu, puteti incepe sa indrumati copiii care nu isi pot permite scolarizarea, sa depuneti eforturi pentru a oferi adapost unei persoane sau familiei fara adapost sau sa adoptati un animal de companie. Nivelurile de stres vor scadea semnificativ si va veti simti fericiti ca puteti s ajutati omenirea. Singura recompensa va fi satisfactia mentala si veti duce o viata mai lunga.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...