23.7 C
București
miercuri, aprilie 10, 2024

Academician Ovidiu Bojor: apararea sanatatii si intarirea imunitatii in aceasta perioada

Ovidiu Bojor, in varsta de 96 de ani, da cateva sfaturi cu privire la cum sa ne protejam in aceasta perioada in care virusii slabesc imunitatea. Solutiile saline si uleiurile esentiale sunt metode foarte bune de a steriliza aerul din casa. Iata ce alte solutii ofera academicianul.

Vitaminele si mineralele, dar si plantele ne ajuta la lupta contra virusurilor

Printre cele mai bune plante care lupta pentru un sistem imunitar puternic este echinaceea. ”Daca deja v-ati imbolnavit, planta va poate scurta numarul zilelor de convalescenta. Are un rol protector“, spune domnul Bojor, scrie doctorulzilei.ro.

Un mineral care ajuta la lupta impotriva virusurilor este zincul, acesta are proprietati antivirale capabile sa contracareze multiplicarea virusurilor gripale. Acesta recomanda suplimente cu zinc in aceasta perioada: „Va recomand produsul numit Biozinc, pe care il puteti combina cu Biomagneziu. Sunt doua suplimente naturale de succes“.

Ovidiu Bojor ne indeamna sa profitam din plin de vitamina C, care protejeaza impotriva bolilor, dar este capabila sa scurteze durata bolii atunci cand este consumata in doze de 1 gram pentru adulti si 500 de mg pentru copii.

Supele se afla si ele pe lista cu sfaturile pentru intarirea sistemului imunitar in aceasta perioada. Supa fierbinte desfunda nasul, se asimileaza usor pentru ca se digera rapid, hidrateaza si contine numeroase minerale si vitamine de care are nevoie organismul pentru a lupta cu boala.

Ceaiurile sunt recomandate in aceasta perioada rece, cele negre si verzi sunt preferate. Seara, un ceai de fructe, tei sau cimbru pot aduce alinare de dureri si un somn odihnitor.

Doua medicamente puternice folosite de romani de sute de ani sunt usturoiul si ceapa. Acestea desfunda nasul si intaresc sistemul imunitar. Consumati-le pe cat posibil crude, la fiecare masa, daca sunteti deja raciti.

Un remediu natural cunoscut din stramosi este zeama de ridiche neagra cu miere, pe care o recomanda si domnul academician. „Scobiti ridichea, puneti miere si lasati-o sa se imbibe timp de 10-12 ore. Mancati apoi preparatul cu lingurita“. Acest remediu este excelent pentru durerile de gat si tuse.

Baile fierbinti si solutiile saline, doua metode importante de a lupta cu racelile si gripele

Relaxarea prin sauna sau bai turcesti sunt excelente, dupa cum ne invata Ovidiu Bojor. Acestea desfunda nasul si ne ajuta sa luptam impotriva agentilor patogeni.

Fie ca folositi spray nazal cu solutii saline, fie ca aveti un aparat de bagat in priza care imprastie aerosoli, aceste metode sunt foarte eficiente in raceli si gripe. De asemenea, gargara cu apa cu sare sau cu tinctura de propolis sau ceai de musetel, sunt excelente cand vine vorba de durerile in gat. Se pun 20-30 de picaturi de tinctura la 50 de ml de apa pentru gargara.

Aromaterapia este o practica veche de mii de ani, iar uleiurile esentiale de levantica, cimbru sau menta pot steriliza aerul din casa. Iata ce spune Ovidiu Bojor: „La fel ca si tamaierea, acestea «sterilizeaza» mediul ambiant“.

Odihna prin somn profund este un alt remediu de care trebuie sa tinem cont. Mai ales copiii si varstnicii, acestia trebuie sa tina cont de programul de somn. Somnul reface organismul, prin somn, corpul lupta cu virusii.

Solutii practice la problemele de sanatate mentala in timpul pandemiei

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole