9.8 C
București
luni, martie 25, 2024

Solutii apiterapice in tratamentul afectiunilor de prostata

Prostata este o glanda sexuala masculina, situata sub vezica urinara, iar odata cu inaintarea in varsta creste in volum (adenom), ingreunand eliminarea urinei. Prostata afecteaza pana la 30% dintre barbatii peste 65 de ani.

Exista trei afectiuni majore pe care prostata le poate dezvolta: prostatita (inflamatia prostatei), hipertrofia benigna a prostatei (adenomul de prostata – cresterea in volum) si cancerul de prostata.

Prima forma de boala la nivelul prostatei este prostatita, care se manifesta prin inflamarea treptata a prostatei. Forma acuta a bolii este produsa in urma unor infectii microbiene, cu gonococi, stafilococi, streptococi si colibacili, si se manifesta prin edem si infiltratii glandulare, insotite adesea de colectari purulente.

Prostatita este una dintre cele mai frecvente boli cronice la barbati si, potrivit OMS (Organizatiei Mondiale a Sanatatii), 80% dintre barbatii cu varsta peste 35 de ani se confrunta cu aceasta boala si multi nici nu stiu ca o au.

Iata ce spun specialistii cu privire la solutiile apiterapice in afectiunile prostatei:

-In hiperplazie de prostata

S-a dovedit ca produsele apicole contribuie la ameliorarea prostatismului cu intregul sau cortegiu de complicatii si tulburari dezagreabile.

Trebuie sa stiti ca o alimentatie bogata in grasimi de origine animala este unul dintre factorii etiologici ai acestei boli. In astfel de cazuri, precum si in cazul adenomului de prostata, administrarea polenului ofera rezultate deosebite, care merita retinute datorita efectelor sale antiinflamatorii.

De exemplu, propolisul se dovedeste a fi foarte util in toate cazurile de infectie a glandei, hipertrofie benigna sau adenom de prostata. Evolutia clinica a prostatitei este spectaculoasa in cazul aplicarii acestui produs datorita proprietatilor sale imunostimulatoare, antibacteriene, antiinflamatorii, anestezice si regeneratoare. De asemenea, in timpul acestui tratament este posibila chiar vindecarea clinica, cu disparitia rapida a durerii si a inflamatiei, cu reducerea volumului acesteia.

Vezi si: Merele trateaza cancerul de prostata, tin dementa departe si trateaza bolile sistemului respirator

În cazul adenomului de prostata, produsele apicole reprezinta un excelent ajutor în ameliorarea celor mai multe simptome, diminuând frecvenţa şi necesitatea micţiunilor, volumul şi consistenţa tumorii dar mai ales pentru revigorarea stării generale a pacientului.

Atentie! Oricat de eficiente sunt produsele apicole, nu trebuie sa excludem tratamentul medicamentos si chirurgia in cazurile grave.

Vezi si: Tinctura de ghimpe, un bun remediu pentru prostata

Hidrocel si hipertrofie de prostata

Hidrocelul este acumulare de lichid seros in tunica vaginala a testiculelor sau in invelisurile cordonului spermatic. In urma unui studiu efectuat pe pacienti care sufera de aceasta afectiune, s-a observat ca instilarea locala de propolis atenueaza semnificativ intensitatea simptomelor clinice, limitand in acelasi timp riscul de recidiva.

De asemenea, polenul si propolisul sunt eficiente in tratamentul hiperplaziei (cresterea in volum) benigne de prostata, deoarece duc la remisiunea manifestarilor dureroase si a favoriza ameliorarea starii generale a pacientului. Totul se datoreaza prezentei acizilor hidroxamici, niste compusi care ajuta la ameliorarea functionala a glandei.

Iata ce presupune tratamentul pentru acest tip de afectiuni:

-Hipertrofie de prostată:

  • 1-3 lingurite de polen pe zi, inainte de mese
  • propolis (in cazul capsulelor de 1 g), de 3 ori pe zi
  • tinctura de propolis, cate 30 picaturi de mai multe ori pe zi
  • supozitoare cu miere, polen, propolis, laptisor de matca, ceara de albine si unt de cacao – acestea se pot prepara pe baza de reteta si se administreaza seara la culcare, dupa o baie calda de sezut. Tratamentul trebuie urmat 1 luna de zile. Totodata, la acest tratament se asociaza si cate 2 lingurite de polen cu miere si laptisor de matca, administrate dimineata si seara.

Vezi si: Vitamina D3 si quercitina – foarte importante in lupta cu virusii si bacteriile

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole