3.5 C
București
sâmbătă, decembrie 14, 2024

Merele trateaza cancerul de prostata, tin dementa departe si trateaza bolile sistemului respirator

Merele sunt fructe delicioase si suculente care potolesc setea, in timp ce promoveaza sanatatea generala intr-un mod extins. Aceste fructe pomacee apartin familiei Rosaceae. Se crede ca marul este cultivat de mii de ani in Europa si Asia. Peste 7500 de soiuri de mere sunt disponibile in diferite culori, precum galben, rosu si verde. Merele au coaja subtire, cu carne interioara suculenta si groasa, care se inmoaie cand sunt coapte. Nutrientii gasiti in coaja si carne sunt o sursa excelenta de taninuri si antociani. Componentele gasite in mere sunt responsabile pentru beneficiile pentru sanatate pe care le ofera. Merele contin minerale, vitamine, compusi organici si nutrienti. Vitamina K, vitamina C, riboflavina si vitamina B6 sunt elemente nutritionale vitale. Pe langa acesta contine minerale precum cupru, potasiu, magneziu si mangan.

Reduceti-va riscul de cancer de prostata mancand mere

Cercetarile au determinat compusii naturali care se gasesc in alimente precum coji de mere, turmeric si struguri rosii care ar putea preveni dezvoltarea cancerului de prostata care afecteaza in mod obisnuit barbatii. Combinatia de nutrienti ofera un efect mai bun decat medicamentele existente asupra cancerului de prostata. Studiul a fost realizat pentru a inhiba cresterea cancerului fara toxicitate la soareci. Cojile de mere, turmericul si ceaiul verde au potentiale terapii si substante chimice care ar putea reduce sansele de inflamatie in corp si cancer.

Persoanele cu boli autoimune, infectii cronice si obezitate sunt mai predispuse la cancer din cauza deteriorarii celulelor normale. Compusii naturali au fost testati pe soareci si linii celulare umane pentru a determina inhibarea cresterii celulelor cancerului de prostata. Ingredientele active au fost cucurmina, compusul vegetal galben stralucitor gasit in turmeric; acid ursolic, un produs chimic ceros natural care se gaseste in coji de mere si rozmarin si resveratrol, un compus natural care se gaseste in fructe de padure si struguri rosii. Acesti nutrienti poseda proprietati anti-cancer. Combinati acidul ursolic cu resveratrol sau cucurmina pentru a preveni devorarea celulelor canceroase.

Merele au o cantitate abundenta de antioxidanti care ajuta la prevenirea stresului oxidativ, care este un proces care dauneaza tesuturilor legate de tulburarile neurodegenerative si de boala Alzheimer. Interventia dietetica prin cresterea aportului de alimente bogate in antioxidanti ajuta la scaderea riscului de a dezvolta Alzheimer si alte boli. Merele proaspete au un continut ridicat de quercetina in comparatie cu alte fructe, precum si legume care contracareaza eficient boala Alzheimer.

Un consum de un mar pe zi ar putea fi de ajutor. Quercetina este stabila in timpul gatitului, dar merele proaspete au niveluri de quercetina mai bune decat produsele procesate sau fierte din mere, deoarece compusul se gaseste in coaja merelor mai mult decat in carne. Mai mult, merele rosii au un continut ridicat de antioxidanti, mai mare decat cele galbene sau verzi.

Boala Alzheimer este o forma cronica a dementei care provoaca pierderi severe de memorie, precum si moarte. Se datoreaza supraproductiei de beta amiloid care se acumuleaza in creier. Persoanele cu aceasta boala au un continut ridicat de beta-amiloid decat in mod normal. Proteina produce radicali liberi care provoaca daune cumulative celulei creierului. Vinul rosu, afinele, ciocolata neagra si strugurii rosii sunt alte alimente bogate in antioxidanti. Alzheimer afecteaza aproximativ 4,5 milioane de oameni doar in S.U.A.

Merele ajuta, de asemenea, la functiile creierului. Cercetarile efectuate pe animale determina ca sucul extras din mere creste productia de neurotransmitator esential acetilcolina in creier care are ca rezultat promovarea memoriei. Acetilcolina este o substanta chimica care este eliberata din celulele nervoase care transmit mesaje catre alte celule nervoase, care este esentiala pentru o sanatate buna.

Merele si sucul de mere sunt excelente pentru memorie

Sucul de mere, alimentat la soareci, a dus la o crestere a productiei de acetilcolina in creierul lor. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca soarecii care au fost hraniti cu suc de mere au avut o performanta mai buna la testele de labirint. Constatarile facute in studiul actual au aratat ca aportul de alimente bogate in antioxidanti, cum ar fi suc de mere si mere, ajuta la reducerea problemelor legate de pierderea memoriei.

Fibrele solubile prezente in mere, ovaz si nuci ajuta la scaderea inflamatiei legate de boli, precum obezitatea si promoveaza sistemul imunitar. Schimba personalitatea celulelor imune de la celule suparatoare, pro-inflamatorii la celule vindecatoare si antiinflamatorii care ajuta la recuperarea mai rapida dupa infectie. Acest lucru se datoreaza faptului ca fibra solubila creste productia de interleukina-4, care este o proteina antiinflamatoare.

Dieta cu continut ridicat de grasimi si fibre solubile scade efectele negative ale dietei, cum ar fi trigliceridele ridicate si glicemia ridicata. De asemenea, intarzie sansele de diabet. Fibrele solubile poseda proprietati antiinflamatorii si intaresc sistemul imunitar.

Sistemul respirator este vulnerabil la inflamatie si la diverse probleme respiratorii care sunt asociate cu inflamatia celulelor si membranelor din sistem. Astmul este o problema grava, ce ar putea fi fatal in cazurile severe. Acest fruct are activitate antiinflamatoare, deci este folosit ca tratament natural. Merele contin mecanisme complexe pentru vindecarea acestor conditii de sanatate, datorita prezentei unor nutrienti prezenti.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole