13.4 C
București
marți, aprilie 9, 2024

Siropul de paducel, un tonic pentru inima ta

Paducelul o planta tonica, una care sustine fundamentul sanatatii noastre si poate fi luata in siguranta in fiecare zi pentru a ne sustine starea generala de bine, hranindu-ne sistemele corpului. De aceea, merita ca in acest sezon sa treci prin spinii plantei pentru a culege fructele din care sa prepari siropul de paducel imbogatit cu multiple beneficii.

Paducelul poate echilibra tensiunea arteriala si poate vindeca leziunile cardiace, pe termen lung, dar este nevoie de timp. Este un tonic si trebuie luat zilnic pentru a avea efect.

Fructele de paducel contin antioxidanti, inclusiv prociandine oligomerice si quercetina. Antioxidantii distrug radicalii liberi care apar in mod natural in organism si cresc in numar pe masura ce imbatranim. Dupa cum se stie, radicalii liberi dauneaza celulelor si ADN-ului lor. Antioxidantii din paducel inving acesti radicalii liberi, in special pe cei care duc la boli de inima.

Una dintre cele mai usoare moduri de a incorpora paducelul in viata de zi cu zi este printr-un sirop simplu si gustos.

Siropul de paducel – Reteta 1

Intr-o cratita, adauga 1 cana de fructe de paducel proaspete (sau ½ cana uscate) cu 3 cani de apa si fierbe timp de 30 de minute. Se ia de pe foc si se raceste. Apoi, se paseaza bine fructele, dupa care se fierbe din nou, timp de 30 de minute.

La final, se strecoara si se pune decoctul in oala.

Se adaugati 1 cana de miere si se amesteca pana se integreaza complet.

Pentru beneficii suplimentare, se amesteca ¼ cana de extract (tinctura) de paducel in sirop.

Siropul de paduce se pastreaza la frigider pana la 3 saptamani. Atat mierea, cat si tinctura vor ajuta la conservare.

Se administreaza cate 1-2 linguri de sirop pe zi.

Vezi si: Sirop de morcovi, remediul care amelioreaza gripa si raceala

Elixir de paducel – Reteta 2

Ingrediente:

  • 4 cani de fructe de paducel proaspete (sau 2 cani de fructe uscate)
  • 2 pastai vanilie
  • 2 batoane de scortisoara Cassia
  • 1 lingura pastai de cardamom
  • 1,75 litri rachiu
  • 1 cana miere

Preparare:

Se pun toate ingredientele (fara miere) intr-un borcan si se lasa la macerat 4-6 saptamani (sau pana la solstitiul de iarna, daca se recolteaza toamna), agitand zilnic.

La final, se strecoara intr-un alt borcan, apoi se adauga mierea si se amesteca pana la dizolvare.

Se decanteaza elixirul in sticle cu picurator.

Vezi si: Mierea de paducel, o miere rara cu multiple beneficii pentru inima

Vezi si: Puterile vindecatoare ale florilor de paducel

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole