4.7 C
București
joi, martie 21, 2024

Mierea de paducel, o miere rara cu multiple beneficii pentru inima

In Antichitate, grecii spuneau despre miere ca este un adevarat dar al zeilor, care este adunat de catre albine din roua de pe flori, fiind o ramasita de la ospetele nocturne ale nimfelor. De asemenea, indienii considerau ca mierea hraneste nu doar corpul, ci si mintea si sufletul. Totusi, e bine sa stii ca mierea are actiuni diferite in functie de planta din care a fost obtinuta. De exemplu, consumul de miere, indiferent de tip, este un miracol pentru sanatate, iar anumite sortimente tintesc afectiuni specifice. De aceea, astazi vom vorbi despre ce calitati terapeutice are mierea de paducel.

Mierea de paducel este o miere rara si din acest motiv are si un pret ridicat. Pentru a o recunoaste, trebuie sa stii ca are o cuoare intunecata, gustul este usor amar si dupa inghitire lasa o senzatie de uscaciune in gat. Totodata, acest tip de miere se cristalizeaza destul de repede (pana la o luna), textura fiind mai groasă si mai vascoasa in comparatie cu celelalte sortimente.

Consumul moderat de miere de paducel are urmatoarele beneficii pentru sanatate:

  • Mierea de paducel imbunateste activitatea inimii. Mineralele ajuta tonusul musculaturii inimii.
  • Ajuta la scaderea colesterolului. S-a constat ca este excelenta in reglarea nivelului de colesterol din organism si datorita antioxidantilor din compozitie, aceasta reduce leziunile oxidative la nivel de capilare. Vezi si: Mierea de iarba neagra, un produs apicol premiat. Ce beneficii are si de ce este atat de rar
  • Ajuta la normalizarea circulatiei sanguine. Mierea de paducel are efecte extraordinare in circulatia coronara si activitatea muschiului cardiac, fiind utilizata cu succes in regularizarea tensiunii arteriale.
  • Aceasta disperseaza sangele, imbunatatind metabolismul.
  • Ajuta la intarirea imunitatii, fiind de un real ajutor in tratamentul accelerat al racelii.
  • Actioneaza asupra sistemului hormonal si ajuta la reglarea lui. Totodata, inlatura simptomele neplacute ale menopauzei.
  • Este eficienta in insomnii, stari nervoase si iritabilitate excesiva.
  • Este indicata in afectiunile stomacului si intestinelor.

Sfat! Mierea trebuie administrata in doze rezonabile. Prin urmare, adultii pot consuma pana la 100 g de produs dulce, iar copiii – maximum 40 g.

Contraindicatii

Mierea de paducel este contraindicata in alergii, astm in forma acuta si diabet zaharat (insulina). De asemenea, se impun precautii in timpul sarcinii si alaptarii, iar hipotensivii trebuie sa aiba grija, deoarece aceasta miere scade tensiunea arteriala.

Cum sa pastreaza

Se recomanda ca mierea sa fie pastrata intr-un loc intunecos si uscat. Razele directe neutralizează enzimele utile, iar umiditatea are acelasi efect.

Fagurele de miere – ce beneficii are ”locul” cu cea mai buna miere din intreg stupul

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole