Ranunculus aconitifolius L., o planta frumoasa si periculoasa

Ranunculus aconitifolius L.

Ranunculus aconitifolius L. este o planta ce se gaseste in zona muntilor din Europa Centrala si de Sud, care prefera locurile umede la altitudini mari si din acest motiv o intalnim pe langa izvoare si cursurile de apa. Florile albe ne amintesc de florile de capsuni si apar intre mai si iulie, iar semintele se dezvolta din flori pana la sfarsitul toamnei. 

Planta mai este cunsocuta si sub denumirea populara de „piciorul cocosului argintiu“, dar sub aceasta denumire se gasesc mai multe specii de plante spontane asemanatoare intre ele, care apartin genului Ranunculus si trebuie sa stiti ca toate sunt toxice.

Pe vremuri, in scop terapeutic, de la planta se folosea doar partea aeriana, care contine anemonina, taninuri, protoenemonina, saponine si taninuri. Aceasta era utilizata impotriva bolilor reumatismale, guta si de piele, insa astazi nu mai este folosita in medicina pe baza de plante.

Ranunculus aconitifolius L – Efecte secundare:

  • otravire
  • iritarea pielii

Vezi si: Deditel, o floare foarte frumoasa dedicata mai ales femeilor cu ochi albastri

Vezi si: 10 motive sa iei suplimente cu spirulina

Vezi si: Proprietatile unei plante medicinale extraordinare – armurariul, din care se extrage silimarina

Vezi si: Albastru de metilen – un antiviral puternic. Iata care sunt beneficiile acestuia

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...