-0.2 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

Radacina de Astragalus. Ce beneficii studiate de oamenii de stiinta are planta asiatica

Astragalus este o planta perena, originara din partea de Nord-Est a Chinei, in zonele Mongoliei si Coreei, cunoscuta ca fiind una dintre cele mai importante plante medicinale din medicina traditionala chineza.

Planta este inalta de 40-90 cm, cu tulpina acoperita cu peri si frunze cu 12-18 perechi de foliole, dar partea medicinala din planta o constituie radacina.

Radacina de Astragalus („Huang Qi“ in lb. chineza), supranumita si „radacina vietii„, se recolteaza de la plantele cu varste mai mari de 4 ani, indeosebi toamna si se folosesc la prepararea de decocturi, se adauga la mancaruri sau se concentreaza in capsule sau extracte lichide.

In China, radacina Astragalus este considerata ca un bun tonic eficient, imbunatateste energia vitala si cu un efect de armonizare asupra sistemului hormonal uman si de intarire a ficatului si rinichilor, sustine sistemul imunitar si este utilizata in mod traditional in medicina traditionala chineza ca un remediu pentru diabet. Vezi si: Cardamom – condimentul excelent pentru inima, circulatie si diabet

In compozitia sa, radacina plante contine: saponine (au rolul de a reduce colesterolul, intaresc sistemul imunitar si previn cancerul), flavonoide (au calitati antioxidante, controleaza si omoara radicalii liberi si pot preveni bolile cardiace, cancerul si virusii care cauzeaza imunodeficienta) si polizaharide (au rol antimicrobien, antiviral si antiinflamator). Totodata, planta contine si acizi grasi importanti, aminoacizi si minerale (calciu, fier si seleniu).

Radacina de Astragalus – Beneficii

-Efect de anti-imbatranire. In urma mai multor studii efectuate, s-a observat ca radacina acestei plante poate avea un efect de intinerire asupra celulelor, exact ca un agent anti-imbatranire naturala eficienta. Vezi si: Remedii fara medicamente din medicina chineza

-Protejeaza inima si ajuta la scaderea colesterolului. Studiile recente au aratat ca proprietatilor antioxidante ale plantei pot ajuta persoanele cu forme severe de afectiuni cardiace, ameliorand simptomele acestora, reducand nivelele de colesterol si imbunatatind functionarea inimii.

-Intareste sistemul imunitar. Studiile realizate au demonstrat proprietati antivirale si de stimulare a sistemului imunitar, sustinand astfel utilizarea sa pentru prevenirea racelilor sau a simptomelor precum: febra, dureri in gat, slabiciune musculara. Totodata, cercetatorii din S.U.A. au aratat ca planta poate deveni un posibil tratament pentru pacientii ai caror sistem imunitar a fost afectat de radio/chimioterapie, acestia recuperandu-se mai rapid.

-Astragalus este indicat in bolile de ficat si rinichi, afectiuni frecvente in diabet. Studiile arata ca astragalus poate incetini progresul afectiunilor renale la diabetici si protejeaza sistemul renal.

-Poate fi un bun medicament anti-cancer. Studiile efectuate pe animale au aratat ca extractele din radacina se Astragalus pot inhiba cresterea si dezvoltarea tumorilor. Totodata, intr-un studiu efectuat pe om, 10 dintre cei 12 pacienti cu cancer pulmonar tratati cu Astragalus au obtinut o rata de supravietuire de pana la 17 ani.

-Este foarte eficient in tratarea ranilor. Intr-un studiu efectuat in 2012, la Institutul Farmaceutic al Universitatii din Zhejiang, pentru ranile tratate cu astragalozida IV (ingredientul activ din radacina uscata de astragalus), acesta a marit ratele de vindecare de doua ori, in decurs de 48–96 de ore. Concluzia specialistilor a fost ca Astragalus este un produs natural eficient pentru vindecarea ranilor si cicatricilor.

Cum se administreaza radacina de Astragalus:

Exista mai multe moduri de a folosi aceasta radacina: tinctura, capsule si tablete, sub forma injectabila (doar in spitale sau institutii clinice), unguent pentru piele, ceai sau uscat, adaugat in sucuri, iaurturi etc.

Nu exista o doza recomandata, dar specialistul medical poate recomanda o anumita doza, aceasta fiind diferita in functie de varsta, starea de sanatate si istoricul medical.

Sfaturi utile:

Pana in prezent, nu au fost semnalate efecte secundare la aceasta planta, dar poate interactiona cu alte suplimente pe baza de plante si din acest motiv, e bine sa se inceapa cu doze mai mici pentru a preveni aparitia unor eventuale efecte secundare.

Femeile insarcinate si cele care alapteaza nu trebuie sa foloseasca astragalus, deoarece nu sunt inca suficiente studii care sa confirme daca este sigur pentru mama si copil.

Cei care sufera de boli autoimune trebuie sa consulte medicul inainte de a folosi astragalus pentru ca acesta stimuleaza sistemul imunitar.

Vezi si: Tamarindul si efectele sale incredibile asupra sanatatii umane

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole