13.5 C
București
sâmbătă, martie 30, 2024

Plante cu efect antiviral care te ajuta sa-ti intaresti sistemul imunitar si sa lupti impotriva virusilor

Datorita concentratiei de compusi activi, multe plante ajuta in lupta impotriva virusilor. Asadar, daca vrei sa-ti intaresti sistemul imunitar si sa lupti impotriva virusilor, virusi care pot provoca infectii, inclusiv raceala, gripa, hepatita, mononucleoza si HIV, poti apela cu incredere la o serie de plante cu efect antiviral puternic.

Plantele antivirale au rolul de a inhiba dezvoltarea virusurilor, intarind astfel sistemul imunitar. In plus, acestea functioneaza si ca remedii naturale impotriva gripei, dar au o serie de alte beneficii pentru sanatate, cum ar fi suport cardiovascular, digestiv si antiinflamator.

Asadar, pentru a-ti pastra un sistem imunitar sanatos, astfel incat corpul tau sa poata lupta impotriva agentilor patogeni, foloseste cat mai des ceaiuri antivirale, tincturi, suplimente si uleiuri esentiale.

Plante cu efect antiviral

1.Echinaceea

Studiile arata ca fitochimicele din aceasta planta au capacitatea de a reduce infectiile virale si tumorile. Echinaceea contine un compus numit echinaceina care inhiba bacteriile si virusii sa patrunda in celulele sanatoase, reducand astfel sansele de a lua vreo infectie. In plus, planta mai are si capacitatea de a ameliora durerea, de a reduce inflamatia, de a imbunatati problemele pielii, de a trata problemele respiratorii si de a imbunatati sanatatea mintala.

2.Oregano

Oregano este un agent antiviral puternic, mai ales uleiul extras din planta. De exemplu, beneficiile uleiului de oregano se dovedesc a fi superioare unor antibiotice, fara efectele secundare nocive, datorita carvacrolului si timolului, doi compusi puternici care au proprietati antibacteriene si antifungice.

3.Radacina de Astragalus

Radacina de Astragalus este o alta planta cu efect puternic antiviral. Studiile stiintifice au aratat ca aceasta are proprietati antivirale si stimuleaza sistemul imunitar, sugerand ca poate ajuta la remedierea racelii comune sau a gripei. De exemplu, Astragalus este una dintre cele mai eficiente plante antivirale pentru HSV. Un studiu publicat in Chinese Medical Sciences Journal a concluzionat ca planta este capabila sa inhibe cresterea virusului coxsackie B la soareci.

Totodata, pe langa rolul sau de tratament al infectiilor virale, astragalus are si proprietati antibacteriene si antiinflamatorii, fiind folosit pe piele, pentru ingrijirea ranilor.

4.Soc

Socul are proprietati antivirale puternice de stimulare a sistemului imunitar. Mai multe studii arata ca socul scurteaza durata simptomelor racelii/gripei. Boabele de soc sunt bogate in compusi antioxidanti si antiinflamatori. De asemenea, contine un compus imunostimulant numit antocianidine.

5.Usturoi

Compusii chimici gasiti in usturoi ajuta la eliminarea a nenumarate microorganisme responsabile pentru unele dintre cele mai comune si rare infectii, inclusiv tuberculoza, pneumonia, afte si herpes.

Alte beneficii ale usturoiului crud includ si capacitatea de a reduce riscul de cancer, de a controla hipertensiunea arteriala si de a stimula sanatatea cardiovasculara.

6.Radacina de lemn dulce

Radacina de lemn dulce este un bun remediu in tratamentul si prevenirea bolilor precum hepatita C, HIV si gripa. De exemplu, jurnalul Chinez de Virologie a publicat o recenzie care confirma activitatea antivirala a radacinii de lemn dulce datorita continutului sau de triterpenoizi. In plus, lemnul dulce mai are si beneficii, precum: amelioreaza rapid durerea din gat, tusea, ofera protectie impotriva semnelor si simptomelor intestinale, reduce oboseala suprarenala si are efect analgezic.

7.Ciuperci – Coada de curcan si Reishi

Ciuperca coada de curcan are capacitatea sa de a stimula functia imunitara, datorita continutului mare de polizaharide care stimuleaza imunitatea. In plus, cercetarile arata ca aceasta ciuperca este eficienta impotriva unei tulpini orale a virusului papiloma uman (HPV).

Pe de alta parte, ciuperca Reishi este un adaptogen care ajuta la intarirea apararii organismului impotriva infectiilor. Aceasta contine doi compusi puternici, polizaharide si triterpene, care sunt cunoscuti pentru capacitatea lor de a spori raspunsul imunitar si de a reduce inflamatia.

Cea mai comuna modalitate de a folosi aceste ciuperci este sub forma de capsula, pudra sau ceai.

Vezi si: Albastru de metilen – un antiviral puternic. Iata care sunt beneficiile acestuia

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole