7.1 C
București
joi, noiembrie 21, 2024

Mierea de rapita, un leac de nadejde pentru ulcer si alte afectiuni

Mierea de albine a fost dintotdeauna pretuita de popoarele antice pentru gustul si virtutile sale terapeutice. Totodata, in functie de planta, complexul de flori din care a fost obtinuta, mierea are actiuni terapeutice diferite. De aceea, azi vom vorbi despre mierea de rapita.

Mierea de rapita este usor de recunoscut. Aceasta se prezinta printr-o culoare albicioasa, cu o consistenta untoasa (continutului mare de glucoza o face sa se cristalizeze mai repede), este mai putin dulce in comparatie cu celelalte tipuri de miere si are uimitoare proprietati antibacteriene.

Mierea de rapita, un leac de nadejde pentru ulcer

Mierea de rapita este cea mai renumita pentru calitatile sale de tratare a ulcerului gastric si a gastritei. Totul se datoreaza rolului antibacterian si antiinflamator din miere, cat si consistenta ei cremoasa se crede ca ajuta la vindecarea stomacului si calmeaza iritarea. Totodata, zaharurile naturale din miere au proprietati probiotice, ajutand la hranirea bacteriilor bune in intestine, contribuind la o digestie mai buna.

Iata si alte beneficii importante ale mierii de rapita

  • Dupa cum spuneam si mai sus, rapita contine enzima Q3, necesara oaselor si, din acelasi motiv, mierea de rapita poate fi folosita ca adjuvant in tratarea osteoporozei.
  • Mierea de rapita ajuta la scaderea colesterolului, regenerarea si menţinerea elasticităţii pereţilor vasculari, reduce riscul de ateroscleroză, asigură buna funcţionare a creierului, protejând de maladia Alzheimer, şi previne depresiile.
  • Datorita proprietatilor antibacteriene și antiinflamatorii, mierea de rapita ajuta si la tratarea infectiilor tractului respirator (raceli sau gripa – calmeaza tusea si durerile in gat). De asemenea, polenul din miere stimuleaza sistemul imunitar. Atentie, se recomanda sa evitati mancarea si lichidele timp de 1 ora dupa ce ati luat miere.
  • Acest tip de miere are actiune hepatoprotectoare, contribuind la mentinerea sanatatii ficatului si la detoxifierea corpului de toxine.
  • Are si proprietati usor sedative, ajutand la un somn mai linistit prin reglarea activității anumitor neurotransmitatori din creier.
  • Mierea de rapita poate fi un bun exfoliant pentru piele si poate ajuta la diminuarea porilor, reducerea sebumului si curatarea fetei impuritatilor.

Cum se pastreaza mierea

Spre a-si pastra toate proprietatile, mierea trebuie tinuta bine inchisa, la intuneric, la o temperatura recomandata de 14gr.C. La temperaturi mai mici, cristalizeaza repede. La temperaturi mai mari, se pierd aromele si se inchide la culoare. Expusa la soare, lumina si caldura distrug enzimele si vitaminele.

Vezi si:

Bomboane cu plante medicinale si miere – Un dulce pentru durerile in gat

Combinatie pentru imunitate: polen, praf de catina si miere

Mierea de salcam. De ce este considerat cel mai bun produsul apicol si ce indicatii terapeutice are

Cum recunosti mierea contrafacuta – 5 metode prin care afli adevarul

Masca faciala pentru tratarea cosurilor cu aspirina, miere si iaurt

Ce miere sa folosesti pentru ten si care sunt procedurile ce te ajuta sa ai o piele mai curata

3 retete de bauturi excitante din miere si adaosuri naturale

Mierea de salcam. De ce este considerat cel mai bun produsul apicol si ce indicatii terapeutice are

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole