Mierea de floarea soarelui, singurul sortiment de miere care contine lecitina

Mierea de floarea soarelui

In Antichitate, grecii spuneau despre miere ca este un adevarat dar al zeilor, iar indienii considerau ca aceasta hraneste nu doar corpul, ci si mintea si sufletul. In urma unui studiu publicat in Journal of Natural Products, cercetatorii din Cehia au descoperit o serie de proteine responsabile pentru proprietatile antimicrobiene ale mierii. Acestia au declarat ca albinele furnizeaza aceste proteine intr-un raport stabil, dar cantitatea totala de proteine variaza in functie de planta din care a fost obtinuta. De aceea, astazi vom vorbi despre ce calitati terapeutice are mierea de floarea soarelui.

Mierea de floarea soarelui are o culoare de galben auriu, cu o dulceata specifica si miros placut. Aceasta poate avea o consistenta fluidă, vâscoasă, dar trebuie sa stii ca se cristalizeaza foarte repede, uneori chiar in faguri, extractia ei trebuind sa se faca repede, la fel ca si mierea de rapita. Acest lucru se datoreaza continutului mare de glucoza.

Mierea de floarea-soarelui este compusă din flavonoizi, uleiuri volatile, substante minerale, vitamina P, vitamina E si lecitina in forma pura.

Mierea de floarea soarelui – Beneficii

  • Mierea de floarea soarelui este singura care contine lecitina, sustinand procesul de invatare. Elevii si toti cei care invata mult ar trebui sa consume zilnic cate 2-3 lingurite cu miere.
  • Este eficienta in caz de anemie si efort fizic. Mierea de acest tip este puternic energizanta si nutritiva datorita continutului de zaharuri naturale si a mineralelor.
  • Mierea de floarea soarelui ajuta la stimularea imunitatii. De asemenea, in cazul infectiilor respiratorii, aceasta ajuta la tratarea sau ameliorarea simptomelor. In caz de raceala si gripa, se poate prepara urmatorul remediu: 100 g miere de floarea soarelui se amesteca cu sucul de la o jumatate de lămâie. Se administreaza cate o lingura, de 3 ori pe zi.
  • Datorita vitaminei P, mierea aceasta este recomandata celor cu probleme circulatorii deficitare.
  • Este un bun adjuvant in bolilor de stomac (gastrita). Tot ce trebuie sa faci este sa iei pe stomacul gol cate 1-2 lingurite de miere.
    este și un bun regulator al tensiunii arteriale.
  • Miere de floarea soarelui este considerata un bun remediu afrodisiac. Aceasta are un continut ridicat de vitamina B, cea care influenteaza productia de testosteron, dar si de estrogen.
  • Este un antibacterian natural puternic. Aceasta proprietate are scopul de a scurta timpul de vindecare a ranilor.
  • Are proprietati antioxidante cu rol de protectie impotriva radicalilor liberi ce pot deteriora celulele, ducand la dezvoltarea bolilor cronice (boli cardiovasculare si cancer).

Vezi si:

Fagurele de miere – ce beneficii are ”locul” cu cea mai buna miere din intreg stupul

Mierea de iarba neagra, un produs apicol premiat. Ce beneficii are si de ce este atat de rar

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...