23.6 C
București
marți, aprilie 9, 2024

Bomboane cu plante medicinale si miere – Un dulce pentru durerile in gat

Atunci cand ai probleme cu tusea, in loc sa dai fuga la farmacie pentru a cumpara medicamente, mai bine prepari acasa aceste bombone medicinale cu miere, care sunt cu adevarat eficiente si fara costuri mari. 

Trebuie sa stii ca aceste bomboane cu plante medicinale si miere nu sunt doar eficiente impotriva durerilor in gat, ci sunt si foarte gustoase.

Aceste bomboane ajuta la stimularea glandelor salivare care pastreaza astfel gatul mai hidratat, ajutand la alinarea durerii.

Bomboane cu plante medicinale si miere – Reteta

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 

-150 ml ceai concentrat din plante (patlagina, cimbru si salvie)

-230 g zahar

-1 ligura plina cu ghimbir praspat ras

-1 lingura cu miere (de preferat mierea de manuka)

-2 linguri de sirop de brad

Preparare:

Pentru inceput, se prepara ceaiul concentrat, aproximativ 150 ml, din patlagina, cimbru si salvie. Apoi, se toarna ceaiul intr-o oala, peste care se mai adauga zaharul, ghimbirul, mierea si siropul de brad.

Se fierb toate ingredientele timp de 40-45 de minute, amestecand continuu, pana cand se formeaza o masa vascoasa. Pe o foaie de copt sau intr-o forma de silicon se pune cu lingura din continut si se lasa sa se raceasca. Cele mai bune forme sunt formele pentru bomboane de ciocolata. Dupa cateva ore, bomboanele se intaresc si se pot consuma.

-Salvia are proprietati antimicrobiene si astringente. Aceasta uimeste prin actiunea sa tamăduitoare asupra gatului si a intregii cavitati bucale, inclusiv asupra gingiilor si a dintilor.
-Cimbrul ajuta la eliminarea durerilor in gat, dar si a tusei.

-Patlagina are uimitoare proprietati expectorante, emoliente, hemostatice si usor astringente, datorita mucilagiilor, vitaminei K, taninului si unui glicozid (aucubina). Ele fluidifica secretiile bronhice, ajutand la eliminarea lor. Au in acelasi timp si o actiune de calmare a tusei, astmului, iar taninul imprima patlaginei o actiune antidiareica.

-Mierea este antibacteriana, hidratanta si emolienta. Este perfecta pentru aceasta reteta, deoarece are un gust dulce si o consistenta cremoasa si cleioasa.
-Ghimbirul este indicat in faringita si tuse. Ghimbirul are efecte atiinfectioase rapide, favorizeaza expectoratia si calmeaza accesele de tuse.

-Sirop de brad. S-a descoperit faptul ca siropul de bradul are numeroase proprietati terapeutice (expectorant, antiseptic, usor diuretic, antitusiv, vitaminizant si tonic general). Are rol de adjuvant in afectiunile cailor respiratorii superioare si pulmonare: viroze, faringita, laringita, traheita, bronsite, pneumonie si este un calmant al tusei.

Sursa foto: chickensintheroad.com

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

  1. […] Glucidele simple sunt prezente in mod natural ca zaharuri simple in fructe, lapte si alte alimente. Carbohidratii vegetali pot fi, de asemenea, rafinati pentru a produce produse din zahar precum zaharul de masa sau siropul de porumb. Termenul „zaharuri” este folosit in mod traditional pentru a descrie monozaharidele si dizaharidele. Monozaharidele includ glucoza, galactoza si fructoza. Monozaharidele constau dintr-o singura molecula de zahar (mono insemnand „una” si zaharida insemnand „zahar”). Dizaharidele constau din doua molecule de zahar unite chimic (di inseamna „doua”). Monozaharidele si dizaharidele dau diferite grade de dulceata alimentelor. Vezi si: Bomboane cu plante medicinale si miere – Un dulce pentru durerile in gat […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole