13.8 C
București
duminică, martie 31, 2024

Miere Manuka, cel mai bun ajutor natural pentru numeroase afectiuni

Inca din Antichitate, mierea a fost folosita ca un remediu natural. De exemplu, intr-un papirus bine conservat se gasesc peste 500 de retete pentru diferite unguente si tincturi care au fost combinate cu miere. In prezent, exista in jur de 20.000 de tipuri de miere, insa dintre toate acestea doar una se pare ca prezinta un potential terapeutic incredibil si aceasta este miere Manuka.

In momentul de fata, mierea de manuka este cel mai studiat sortiment de miere din lume, iar proprietatile sale au fost acum dovedite si stiintific.

Aceasta miere speciala, provine din Noua Zeelanda si este folosita de localnici in tratarea multor boli, datorita proprietatilor sale antivirale, antibacteriene, antifungice, dar si pentru rolul sau in cosmetica.

Miere Manuka – Proprietati

Principala componenta ce ii ofera acestei mieri proprietati terapeutice este peroxidul de hidrogen, care este responsabil pentru calitatile antibiotice. Un alt compus important este metilglioxal (MG), o enzima care ii confera proprietati antibacteriene.

Miere Manuka – Beneficii si aplicatii terapeutice:

-Mierea Manuka si efectele sale asupra bacteriilor

Mierea Manuka este eficienta in controlul bacteriei Escherichia Coli si Helicobacter Pylori. Aceste bacterii pot provoca foarte des probleme gastro-intestinale. De exeplu, Helicobacter cauzeaza ulcerul gastric si gastrita. Astfel, in urma mai multor studii de specialitate, s-a observat ca acest tip de miere reuseste sa incetineasca cresterea Helicobacter pylori intr-o concentratie de doar 5 %. Totodata, s-a demonstrat ca mierea Manuka reuseste sa omoare si tulpini rezistente la antibiotice ale bacteriei daunatoare Staphylococcus aureus. Acest staphylococ este o bacterie care poate provoca infectii ale pielii cu puroi. Staphylococcus aureus este de asemenea implicat in mai multe alte boli, cum ar fi: bronsite, pneumonie, sinuzita si infectii. Mierea Manuka poate opri cresterea acestor bacterii in dilutie de 54 de ori. Vezi si: Mierea de menta, remediul care iti usureaza digestia

-Mierea Manuka si efectele sale antibiotice si antivirale

Proprietatile sale antibiotice și antivirale, fac ca acest tip de miere sa fie un bun remediu in caz de raceli, dureri in gat, tuse si alte infectii respiratorii.

-Mierea Manuka are efect antifungic

Datorita acestui efect antifungic, mierea manuka poate inhiba cresterea fungilor, fiind excelenta in terapia complementara a urmatoarelor afectiuni: Candida albicans, piciorul atletului, licheni etc.

-Ingrijirea orala

Bacteriile de la nivelul cavitatii orale sunt indepartate cu ajutorul acestui tip de miere. Un studiu stiintific a aratat ca aceasta poate proteja dintii de placa aproape la fel de bine ca si solutia chimica de clorhexidina frecvent intalnita in apa de gura anti-carii.

-Raceala, dureri in gat si infectii cu tuse

In astfel de probleme, se recomanda administrarea unei lingurite de miere Manuka, care se tine mult timp in gura, inghitind-o treptat, de cel putin de 3 ori pe zi.

Atentie! Trebuie sa stiti ca nu exista niciun leac miraculos care sa va scapre de raceli de pe o zi pe alta, insa s-a dovedit ca aceasta miere scurteaza timpul de vindecare.

-Reduce timpul de vindecare a ranilor

Mierea de manuka Mentine pielea sanatoasa, avand proprietati antimicrobiene si proprietati ce ajuta la vindecarea tesuturilor.Aceasta trateaza arsurile, ranile si ulceratiile de pe piele. Mierea nu este recomandata diabeticilor, dar folosita extern, aceasta nu are contraindicatii. De exemplu, la o clinica din Berlin, aceasta miere a fost testata pentru sindromul piciorului diabetic si s-a constatat ca vindecarea ranilor a fost mult mai rapida si cicatrizarea limitata. Totodata, Institutul National al Cancerului din SUA a acceptat recent sa permita aceasta miere ca un remediu pentru infectiile care apar in conjunctie cu chemioterapia. In aplicarea externa, este absolut necesar ca mierea sa nu fie aplicata direct pe rana, ci mai degraba pe materialul de bandaj. Pentru combaterea acneei, se poate aplica mierea direct pe zona afectata ca o masca.

Studiile realizate in Germania dovedesc ca, puterea vindecatoare a mierii Manuka nu este doar un zvon, ci un fapt. In plus, s-a demonstrat ca aceasta miere este rezistenta la caldura si nu isi pierde calitatile prin incalzire.

-Te scapa de durerile de cap si migrene

Datorita efectului antiinflamator si a cotinutului de minetrale (potasiu si magneziu), mierea manuka ajuta la calmarea durerilor. Mineralele au rolul de a relaxa arterele, scazand presiunea sau prevenind aparitia altora noi.

-Intareste sistemul imunitar

Specialistii spun ca in cazul mierii de Manuka, continutul nutritional este de aproape de patru ori mai mare decat cel al celorlalte tipuri de miere. Acesta este ceea ce expertii numesc factorul unic Manuka (UMF). S-a observat ca cei care au consumat-o perioade lungi de timp, nu au mai avut infectii virale sau bacteriene. Foarte interesante sunt si rapoartele despre utilizarea mierii in caz de sinuzita. Se pare ca dupa administrarea mierii Manuka, sinuzita a fost cu mult atenuata.

Vezi si: Mierea de tei. Ce beneficii are cel mai aromat sortiment de miere din Romania

Sfat: Inainte de a cumpara miere manuka, trebuie să ii verificați calitatea pe eticheta. Cea mai bună miere Manuka este cea cu continutul MGO 400. S-a dovedit ca este suficienta administrarea unei cantitati mici de miere manuka pentru a preveni bolile mentionate in acest articol. 

Vezi si: Mierea de rapita, un leac de nadejde pentru ulcer si alte afectiuni

Contrandicatii mierea de Manuka:

Consumul de miere de Manuka poate afecta valorile glicemiei si din aceasta cauza nu este recomandata diabeticilor. De asemenea, mierea este contraindicata persoanelor alergice la miere sau la albine si bebelusilor mai mici de 1 an, deoarece exista riscul de botulism.

Vezi si: Mierea de mana de brad, cel mai fortifiant remediu pentru organism

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole