Mierea de menta, remediul care iti usureaza digestia

In Antichitate, grecii spuneau despre miere ca este un adevarat dar al zeilor, iar indienii considerau ca aceasta hraneste nu doar corpul, ci si mintea si sufletul. In urma unui studiu publicat in Journal of Natural Products, cercetatorii din Cehia au descoperit o serie de proteine responsabile pentru proprietatile antimicrobiene ale mierii. Acestia au declarat ca albinele furnizeaza aceste proteine intr-un raport stabil, dar cantitatea totala de proteine variaza in functie de planta din care a fost obtinuta. De aceea, astazi vom vorbi despre ce calitati terapeutice are mierea de menta.

Mierea de menta are culoarea galben-roscat pana la nuante de verzui-brun, cu un gust dulce-acrisor, peristent dupa inghitire si cu efect racoritor datorita mentei. Acest tip de miere se gaseste, in general, in Delta Dunarii si este uimitoare pentru ca pastreaza atat proprietatile mentei, cat si pe cele ale florei bogate in plante medicinale, fiind una dintre cele mai rare sortimente de miere romaneasca.

Mierea de aceasta este bogata in antioxidanti si nu contine grasimi, iar gustul dulce este dat de continutul de glucoza si fructoza, sursele naturale de energie ale organismului tau.

Mierea de menta – Beneficii

Datorita continutului bogat in uleiuri volatile si vitamina C, mierea de menta este extrem de tonifianta. Aceasta se foloseste ca antitusiv, bronhodilatator, calmant gastric, analgezic si antispastic.

Datorita continutului de uleiuri volatile, mierea de menta usureaza digestia. combate balonarea si este un bun tonic nervos. De asemenea, aceasta are si proprietati antispastice, regland in cazul dischineziilor biliare cantitatea de fiere eliminatata de bila si are si un bun efect asupra colicilor intestinale.

Specialistii recomanda administrarea unei lingurite cu miere de menta dupa fiecare masa.

Fagurele de miere – ce beneficii are ”locul” cu cea mai buna miere din intreg stupul

Mierea de iarba neagra, un produs apicol premiat. Ce beneficii are si de ce este atat de rar

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...