9.4 C
București
miercuri, martie 27, 2024

Mierea de mana de brad, cel mai fortifiant remediu pentru organism

Mierea de mana de brad. Se pare ca nu foarte multa lume este familiarizata cu acest sortiment de miere si din acest motiv, ne-am gandit sa va explicam ce inseamna de fapt mierea de mana Ei bine, mierea de mana este singurul sortiment de miere care nu provine din nectarul florilor, ci din seva, secretiile dulci ale arborilor, mai ales a bradului.

Aceste secretii dulci sunt preluate de albine primavara si toamna, cand florile sunt putine.  

Mierea de mana este foarte sanatoasa, deoarece are in continutul ei multe saruri minerale si alte ingrediente pe care mierea florala nu le are. De exemplu, mierea de mana are in compozitia sa de 20 de ori mai multe minerale si oligoelemente (fosfor, potasiu, calciu, sulf, magneziu, zinc, bor, fier, cupru) decat mierea obtinuta din nectarul florilor, avand proprietati terapeutice incredibile.

Mierea de mana de brad – Beneficii

-Mierea de mana este cea mai bogata in oligoelemente si cea mai fortifianta. Oligozaharidele din compozitie au rol de prebiotice care sustin dezvoltarea bacteriilor bune din intestin, ajutand astfel la refacerea florei intestinale.

-Aceasta ajuta si la prevenirea osteoporozei. Datorita continutului calciului si sarurilor de magneziu, mierea de mana de brad intareste oasele, prevenind osteoporoza si afectiunile articulare.

-Contribuie la mentinerea starii generale de sanatate a organismului.  Antioxidantii din compozitie combat radicalii liberi si reduc pagubele provocate de acestia.

-Mierea de mana de brad are actiune antibiotica. Proprietatile antibacteriene si enzimele din compozitia sa fac din aceasta miere un agent antibacterian foarte puternic, fiind un remediu excelent in caz de tuse. Se spune ca prin incalzire, mierea din nectar isi pierde actiunea antibacteriana, insa cea de mană isi pastreaza puterea antibacteriana chiar daca a fost incălzita la o temperatură de 100° C.

-Mierea de mana de brad ajuta la intarirea imunitatii. Datorita concentratiei de substante bioactive, aceasta este indicata adesea in anemii, spasmofilii sau infectii respiratorii. De asemenea, mierea de mana este foarte apreciata, deoarece poate fi consumata si de persoanele alergice la polen.

Cum arata mierea de mana

In general, mierea de mana este foarte usor de recunoscut. Aceasta are culoare brun-inchisa, dar poate fi si transparenta, alba, galbuie sau rosiatica, in functie de sursa din care provine.

Datorita compozitiei mierea de mana de brad are o savoare dulce, foarte agreabila (caramelizat). 

Vezi si: Mierea de pin. O reteta veche pentru stimulare naturala a imunitatii

Vezi si: Mierea de salcam. De ce este considerat cel mai bun produsul apicol si ce indicatii terapeutice are

Cum recunosti mierea contrafacuta – 5 metode prin care afli adevarul

Masca faciala pentru tratarea cosurilor cu aspirina, miere si iaurt

Ce miere sa folosesti pentru ten si care sunt procedurile ce te ajuta sa ai o piele mai curata

3 retete de bauturi excitante din miere si adaosuri naturale

Mierea de salcam. De ce este considerat cel mai bun produsul apicol si ce indicatii terapeutice are

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole