13.8 C
București
duminică, martie 31, 2024

Medicina Ayurvedica. Ce este si ce beneficii ne ofera

Medicina Ayurvedica sau „Ayurveda”, mai pe scurt, este un sistem de vindecare naturala vechi de mai bine de 3.000 de ani, care a trecut cu adevarat testul timpului si care isi are originile in subcontinentul indian. Mai pe scurt, trebuie sa stii ca Ayurveda este mai mult decat un sistem de medicina traditionala – este un mod de viata.

Ce este medicina Ayurvedica

Ayurveda se bazeaza pe credinta ca sanatatea si bunastarea depind de un bun echilibru intre minte, corp si spirit. De exemplu, fiecare persoana este formata din cinci elemente de baza gasite in univers: spatiu, aer, foc, apa si pamant. Multi oameni cred ca scopul sau principal este vindecarea bolilor, dar scopul sau principal este de fapt promovarea sanatatii bune.

De exemplu, stilul de viata, dieta si schimbarile meteorologice pot provoca anumite schimbari in bunastarea si functia noastra generala. Prin urmare, oamenii trebuie sa existe in deplina armonie cu mediul lor pentru a trai o viata sanatoasa, care sa fie plina de satisfactii din punct de vedere mental si fizic.

Desi aceasta face parte din filozofia din spatele acestei practici medicinale, multe dintre plantele si tratamentele comune care sunt incluse in aceasta practica au fost, de asemenea, studiate si verificate stiintific.

Unul poate fi diagnosticat in opt moduri diferite in practica ayurvedica: prin puls, scaun, urina, limba, aspect, atingere, vedere sau vorbire. Odata pus un diagnostic, tratamentul poate lua mai multe forme, ca de exemplu: masaj, yoga si meditatie sau consumul de tincturi pe baza de plante, bauturi alcoolice si preparate unice pe baza de plante.

Ce beneficii ne ofera medicina Ayurvedica

Principalele beneficii ale medicinei ayurvedice includ capacitatea de a

Potrivit unui raport publicat de Universitatea din Maryland Medical Center, medicina ayurvedica si o dieta ayurvedica adecvata pot ajuta la tratarea problemelor inflamatorii, hormonale, digestive, reducerea stresului/anxietatii, reducerea tensiunii arteriale, pierderea in greutate, reglarea diabetului, dar si in tratarea problemelor autoimune, inclusiv: anxietate sau depresie, astm, anumite tipuri de cancer, dementa si boala Alzheimer, dismenoree (menstruatie dureroasa), herpes, hipertensiune arteriala sau colesterol, boala Parkinson, probleme de perimenopauza, sindromul premenstrual (PMS) si crampe. Totodata, plantele, practicile si recomandarile ayurvedice s-au dovedit, de asemenea, a fi utile in: tratarea acneei, ameliorarea constipatiei cronice sau a sindromului de colon iritabil, combaterea sindromului de oboseala cronica, reducerea durerii si reducerea riscului de obezitate.

Dar hai sa vedem mai pe indelete care sunt afectiunile care pot fi tratate de medicina ayurvedica:

-Stres si anxietate

Meditatia este o parte importanta a tratamentului ayurvedic si s-a dovedit ca ajuta la echilibrarea nivelurilor hormonale si la prevenirea excesului de stres si anxietate.

O analiza care include constatarile din 25 de studii, a aratat imbunatatiri semnificative ale semnelor si simptomelor de stres si anxietate. Unii cercetatori cred ca Ayurveda poate promova neuroadaptabilitatea, care este capacitatea sistemului nervos de a modifica receptivitatea in timp la factorii de stres si stimulii recurenti.

-Tensiune arteriala si colesterol

Studiile au aratat ca atat dieta ayurvedica, cat si tehnicile sale de relaxare pot reduce hipertensiunea arteriala, inflamatia si pot ajuta la reducerea acumularii placii, chiar inversand ingrosarea peretilor arterelor cunoscuta sub numele de ateroscleroza.

Exista multe plante si alimente care pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale, ca de exemplu: cardamomul, ashwagandha, gotu kola, mierea si usturoiul. Toatea acestea pot ajuta la scaderea hormonilor de stres si a inflamatiei, care pot reduce tensiunea arteriala si pot proteja inima.

-Recuperare mai rapida dupa rani si boli

Cercetarile sustin ideea conceptului ayurvedic de modulare si vindecare a imunitatii. Prin tintirea inflamatiei, care este radacina majoritatii bolilor, medicina ayurvedica poate ajuta la reducerea durerii si inflamarii, imbunatatirea fluxului sanguin si combaterea afectiunilor inflamatorii precum artrita si fibromialgia.

Frecarea pielii cu anumite uleiuri esentiale este o practica cheie de masaj in Ayurveda, deoarece se stie ca acestea ajuta la cresterea circulatiei sanguine si la reducerea inflamatiei. Totodata, plantele precum busuiocul sfant si ashwagandha pot fi prescrise pentru uz oral sau local pentru a imbunatati viteza de vindecare si pentru a reduce aspectul cicatricilor.

Vezi si: Cele mai importante beneficii ayurvedice ale uleiului absolut de tuberoza

-Pierdere in greutate

Atunci cand vine vorba de pierderea in greutate in Ayurveda, o combinatie intre o dieta ayurvedica, ameliorarea stresului si unele uleiuri esentiale pot ajuta la prevenirea supraalimentarii, la stimularea metabolismului si la abilitatile naturale de slabire ale corpului.

Vezi si: Tratamente ayurvedice cu ghee

-Echilibrul hormonal

Maca, suma, ashwagandha si ovazul (avena sativa) sunt folosite in tratamentele ayurvedice pentru a va regla tiroida si pentru a minimiza simptomele legate de hormoni din organism.

De asemenea, trebuie stiut ca oamenii au apelat la Ayurveda pentru a echilibra hormonii in mod natural, pentru a concepe si pentru a avea o sarcina naturala sau un ciclu menstrual sanatos de mii de ani. De exemplu, studiile au aratat chiar ca diferite efecte terapeutice ale Ayurveda au fost eficiente in tratarea subfertilitatii din cauza sindromului ovarian polichistic, o tulburare endocrina comuna la femeile de varsta reproductiva, rezultata din rezistenta la insulina si dezechilibrele hormonale.

-Diabet

Studiile arata ca Ayurveda poate sprijini sanatatea metabolica si o incidenta mai scazuta a diabetului de tip 2.

Multe tratamente ayurvedice se refera la reglarea metabolismului si a proceselor corporale, cum ar fi digestia, absorbtia nutrientilor si eliberarea de hormoni. Prin urmare, atunci cand vine vorba de tratarea diabetului, folosirea unor lucruri precum schinduful, semintele de busuioc sfant si semintele de jambolan pot face o diferenta majora.

Vezi si: Utilizari traditionale si tratamente ayurvedice cu scoarta de salcie

Vezi si: Remedii naturale ayurvedice pentru un ten stralucitor toata ziua

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole