21 C
București
marți, aprilie 2, 2024

Remedii naturale ayurvedice pentru un ten stralucitor toata ziua

Ayurveda este unul dintre cele mai vechi sisteme medicale stabilite in lume, axat in principal pe organismul uman in ansamblu si care cuprinde o abordare holistica a vindecarii. Aceasta traditie este atat de bogata si studiul tratamentelor, inclusiv pentru bolile pielii, este atat de vast incat mentioneaza peste 1700 de plante in listele sale de remedii naturale.

Printre domeniile de concentrare din Ayurveda se numara frumusetea si sanatatea pielii. Ingrijirea pielii in ayurveda enumera mai mult de 200 de ierburi, minerale, uleiuri adaugate in cosmetice naturale, care contribuie la stralucirea pielii si la un ten sanatos.

Cu preferinta reinnoita pentru produsele naturale si organice manifestate astazi, ingredientele ayurvedice au devenit din nou populare. Sunt din ce in ce mai studiate pentru eficacitate si folosite de catre pasionatii de ingrijire a pielii, mai ales ca multe dintre aceste plante sunt elemente de baza pentru uz casnic, ceea ce face un remediu convenabil pentru stralucirea pielii.

Exista numeroase plante oferite de natura, toate acestea sunt eficiente in eliminarea toxinelor si lasand doar pielea reimprospatata si un ten luminos.

Iata doar cateva dintre remediile naturale ayurvedice pentru un ten stralucitor:

Shilajit

Este cunoscut faptul ca shilajit (cunoscut si sub denumirea de mumijo sau pitch mineral) ca supliment de sanatate orala are numeroase utilizari pentru imbunatatirea efectelor exercitiilor fizice, mentinerea imunitatii corpului si a bunastarii generale. Aplicat local, totusi, mumijo ofera, de asemenea, intr-un mod semnificativ prin tratarea afectiunilor cronice, cum ar fi osteoartrita, osteocondroza si hematomul.

Acest extract de culoare inchisa obtinut in principal din roci de mare altitudine din muntii Himalaya este un agent antioxidant puternic si antiinflamator, asa ca multi se bazeaza pe shilajit pentru o piele stralucitoare. Autenticitatea este importanta, deci asigurati-va ca ceea ce utilizati este o rasina autentica. Vezi si: Masti si lotiuni cosmetice cu plante medicinale pentru un ten frumos si sanatos

Pasul mineral poate fi amestecat in lapte de curcuma pentru a-si maximiza proprietatile antiinflamatorii si anti-oxidative, deoarece curcuma are si aceste proprietati. Multi oameni prefera, de asemenea, sa dizolve rasina pura sub limba, deoarece considera ca aceasta ofera beneficiile shilajit in mod optim. Aceasta metoda este destul de convenabila, deoarece pasul mineral pur este solubil si se dizolva usor. Literatura ayurvedica recomanda aportul dimineata devreme cu un amestec de ghee, miere, lapte fierbinte si ulei de susan. Aceste ingrediente sunt toate foarte sanatoase, chiar luate separat, astfel incat combinatia dintre toate poate reincarca si intineri corpul intr-un mod holistic.

Chimenul calmeaza pielea si previne iritarea

O alta planta ayurvedica, care este un ingredient obisnuit care se gaseste astazi in bucatariile noastre, este chimenul. De secole, civilizatiile din India si din Orientul Mijlociu au recunoscut semintele negre pentru puterea lor de a trata o lista diversa de afectiuni care se desfasoara de la artrita si tulburari ale pielii la boli respiratorii precum bronsita si astmul.

Principala substanta puternica din spatele proprietatilor de vindecare a chimenului este timochinona. Este un antioxidant polifenol care se pastreaza in uleiul din seminte de chimen negru. Se crede ca timochinona este principalul mediator al caracteristicilor anti-microbiene si antiinflamatorii ale chimenului care calmeaza pielea si previn iritarea. Semintele au, de asemenea, un continut ridicat de vitamina E si beta-sitosterol. Aceste componente stimuleaza si mai mult puterile antiinflamatorii ale chimenului.

Aceasta seminta minuscula are un pumn in arena sanatatii, deoarece studiile au aratat ca, in afara de caracteristicile sale anti-microbiene si antiinflamatorii, este, de asemenea, un antioxidant excelent datorita continutului sau de timochinona. Deoarece antioxidantii lupta impotriva radicalilor liberi care cauzeaza cancerul, acest lucru ar putea insemna ca chimenul poate ajuta la prevenirea cancerului. Ceaiul de chimen, impreuna cu alte ceaiuri naturale sunt extrem de utile in prevenirea cancerului, conform medicinei ayurvedice.

Datorita concentratiei sale ridicate de acid linoleic (un acid gras esential omega-6), chimenul creeaza o bariera a pielii care protejeaza pielea de elementele exterioare dure.

Aloe vera previne formarea ridurilor si linisteste arsurile pielii

Aloe Vera este un remediu familiar pentru om si poate fi vazut chiar si in multe culoare de frumusete, promovate pentru efectele sale calmante asupra pielii, este un tratament incercat si testat pentru pielea uscata, acnee, inflamatii si arsuri. Proprietatile vindecatoare ale Aloe vera provin din enzimele, antioxidantii si vitaminele A si C pe care le contine.

Multe creme anti-imbatranire contin, de asemenea, aloe vera pentru capacitatea sa de a preveni formarea ridurilor faciale. Aceasta este o ramura a proprietatilor sale calmante si hidratante. Deoarece uscaciunea este in principal factorul in formarea liniilor si ridurilor, aloe vera combate acest lucru, mentinand pielea umeda si supla.

Exista chiar si cateva bauturi sanatoase care contin aloe vera. Se crede ca aportul oral de aloe vera optimizeaza absorbtia colagenului in pielea noastra. Colagenul este un material natural foarte necesar in domeniul ingrijirii pielii, deoarece mentine elasticitatea si aspectul tineresc al pielii.

Uleiul de susan, cu efecte chimioprotective asupra cancerului de piele

In medicina populara taiwaneza si tratamentul ayurvedic, se stie ca uleiul de susan calmeaza durerea articulatiilor inflamate si a ranilor. Un studiu efectuat pe pacienti cu traume la nivelul membrelor a aratat ca uleiul de susan aplicat local a redus semnificativ intensitatea durerii resimtite. Intre timp, s-a demonstrat ca uleiul, administrat pe cale orala, reduce inflamatia la sobolani intr-un alt studiu.

Uleiul de susan actioneaza si ca o protectie solara atunci cand este aplicat pe piele, deoarece blocheaza radiatiile UV, sesamolul, o componenta a uleiului de susan, s-a dovedit a contribui la chemopreventie. De fapt, analiza de laborator a stabilit cum uleiul de susan are efecte chimiopreventive asupra cancerului de piele.

Componentele uleiului de susan care ii confera proprietatile sale de vindecare sunt sesaminol, sesamolin si sesamin. Sunt antioxidanti puternici care lupta impotriva radicalilor liberi care cauzeaza cancerul. Chiar si doar o aplicare topica a uleiului pe sobolani a redus stresul oxidativ, reducand astfel riscurile de cancer.

Uleiuri din plante medicinale continute in multe remedii naturale pentru tenul curat si stralucitor

Uleiul de lemn de santal trateaza acneea, negii si eczemele

Uleiul de santal, originar din India de Est, are o bogata istorie de utilizare in medicina populara ca agent de vindecare local. Multe produse cosmetice contin acest ulei, deoarece stimuleaza efectele anti-proliferative, antimicrobiene si antiinflamatoare ale produselor. Chiar si aplicat singur, uleiul de lemn de santal trateaza problemele pielii, cum ar fi psoriazisul, acneea, negii obisnuiti si eczemele.

In timp ce compozitia chimica a uleiului de lemn de santal depinde de varsta copacului, de specii, de regiunea in care s-a gasit si de procesul de extractie, uleiul are invariabil un nivel ridicat de alcooli sesquiterpeni. Constituentii bioactivi ai uleiului de lemn de santal se reunesc pentru a viza impuritatile de pe straturile dermice si epidermice ale pielii, oferind astfel un tratament profund pentru pielea curata si limpede.

Tulsi, care detoxifica, curata si purifica pielea

Originar din India si cultivat in Asia de Sud-Est, Tulsi este cunoscut si sub numele de „busuioc sfant”. Acest extract aromatic de plante este transformat intr-o bautura calduta, care este luata pentru a lupta impotriva bolilor de piele. Detoxifica, curata si purifica pielea, atat extern cat si intern.

Solutiile topice Tulsi pentru sanatatea pielii sunt preparate prin impletirea fina a frunzelor verzi proaspete si transformarea lor intr-o suspensie. Frunzele pot fi, de asemenea, fierte pentru a face ceai sau pudra si transformate intr-o pasta pentru a fi luate ca supliment de sanatate.

Tulsi combate infectiile din piele, deoarece are proprietati antibacteriene si antibiotice. Avand in vedere ca este, de asemenea, un puternic antioxidant, tulsi s-a dovedit chiar a fi anti-cancerigen. Alergia pielii si mancarimea sunt calmate de extracte de tulsi. Tulsi este inca eficient impotriva tulburarilor profunde ale pielii, cum ar fi pecingine.

Neem, folosit in cosmetice naturale impotriva acneei

Neem este recunoscut in Ayurveda pentru puterea sa in tratarea problemelor pielii. In timp ce studiile clinice pe subiecti umani lipsesc inca, aplicarea sa locala pe soareci fara par expusi la lumina UVB a prezentat rezultate covarsitor pozitive impotriva eritemului, pierderii de apa, ingrosarea pielii si ridurilor.

Uleiul de Neem a fost gasit si pentru combaterea microbilor acneici. Aceasta activitate antibacteriana s-a dovedit a fi provocata de nanoparticulele lipidice solide din ulei care continea lecitina, o substanta antibacteriana cunoscuta. In zilele noastre este obisnuit ca diferite tratamente pe termen lung pentru acnee sa contina ulei de neem.

Un studiu sustine, de asemenea, utilizarea neem pentru psoriazis. Bazandu-se pe cunostintele deja existente in medicina populara, studiul a comparat, a contrastat si a combinat efectele neem, heena si tulsi impotriva psoriazisului. Rezultatele au aratat ca combinatiile neem-tulsi au fost destul de eficiente atunci cand sunt administrate pe cale orala, iar combinatia tuturor celor trei a functionat bine atunci cand a fost aplicata extern si direct pe piele. In ansamblu, toate cele trei ierburi s-au dovedit a fi eficiente pentru gestionarea psoriazisului atunci cand sunt utilizate separat, dar cu atat mai mult cand sunt luate impreuna. Efectul lor sinergic a atenuat semnificativ simptomele tulburarii cronice a pielii.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole