1.7 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Laptele de migdale si cele mai importante beneficii nutritionale ale sale

Laptele de migdale este o alternativa vegetala la laptele de vaca si se obtine din amestecarea migdalelor cu apa si apoi strecurarea lor, conferindu-i produsului final o textura neteda si un gust usor de nuca. Laptele de migdale este o bautura delicioasa si sanatoasa care ofera o serie de beneficii nutritionale. 

Chiar daca aceasta bautura nu pastreaza neaparat toate beneficiile nutritionale ale migdalelor intregi, el poate fi cu siguranta incorporat intr-o dieta sanatoasa, bine planificata si savurat cu moderatie.

In primul rand, laptele de migdale este o sursa buna de vitamine si minerale esentiale, cum ar fi vitamina E, vitamina D, magneziu, calciu si fier. De asemenea, este bogat in proteine si fibre, ceea ce il face un aliment foarte sanatos. In plus, bautura de migdale contine mai putina grasime si calorii decat laptele de vaca, facandu-l o optiune excelenta pentru persoanele care incearca sa reduca aportul de calorii.

De exemplu, o cana cu lapte de migdale neindulcit contine:

  • 40 de calorii
  • 2 g carbohidrati
  • 1 g proteine
  • 3 g grasime totala
  • 1 g fibre alimentare
  • 10 mg vitamina E (50% din doza zilnica recomandata)
  • 100 de unitati internationale de vitamina D (25% din doza zilnica recomandata)
  • 200 mg calciu (20% din doza zilnica recomandata)
  • 500 de unitati internationale de vitamina A (10% din doza zilnica recomandata)
  • 16 mg magneziu (4% din doza zilnica recomandata)
  • 40 mg fosfor (4% din doza zilnica recomandata)

Un alt avantaj al laptelui de migdale este ca este o optiune excelenta pentru persoanele care sufera de alergii la laptele de vaca sau lactoza intoleranta, dar si pentru vegani. Deoarece laptele de migdale este facut din nuci, nu contine lactoza, astfel incat este o alternativa excelenta la laptele de vaca pentru persoanele care au aceste afectiuni.

Iata cateva dintre beneficiile nutritionale ale laptelui de migdale:

-Laptele de migdale ajuta la construirea dintilor si oaselor puternice, fiind o sursa buna de calciu

Laptele de migdale este o sursa buna de calciu, un mineral important pentru sanatatea oaselor si dintilor. In plus, acest tip de lapte contine vitamina D, care ajuta la absorbtia calciului in organism.

De asemenea, grasimile sanatoase pentru inima din acest laptele vegetal pot contribui la sanatatea oaselor. Potrivit unui model animal publicat in revista Nutrition Research, consumul unei cantitati bune de grasimi mononesaturate s-a dovedit a fi eficient in cresterea absorbtiei calciului si a densitatii minerale osoase.

-Combate daunele provocate de radicalii liberi, fiind bogat in antioxidanti

Laptele de migdale contine antioxidanti precum vitamina E, care ajuta la protejarea celulelor corpului de daunele provocate de radicalii liberi si previn imbatranirea prematura.

-Ajuta la mentinerea greutatii corporale

Laptele de migdale are mai putine calorii decat laptele de vaca si este o sursa buna de proteine si fibre, care ajuta la mentinerea sentimentului de satietate pentru o perioada mai lunga de timp. Acest lucru poate ajuta la mentinerea unei greutati corporale sanatoase.

In plus, pe langa faptul ca are un continut scazut de calorii, aceasta bautura are si un impact minim asupra nivelului de zahar din sange.

-Potrivit pentru persoanele cu alergii sau intoleranta la lactoza

Laptele de migdale nu contine lactoza, astfel incat este o optiune excelenta pentru persoanele cu alergii sau intoleranta la lactoza.

-Ajuta la mentinerea sanatatii inimii

Laptele de migdale contine grasimi sanatoase si acizi grasi omega-3, care ajuta la mentinerea sanatatii inimii si reduc riscul de boli cardiovasculare. Astfel, schimband grasimile saturate din dieta dumneavoastra cu aceste grasimi nutritive, ati putea ajuta la protejarea impotriva bolilor coronariene. In plus, aceste grasimi pot reduce si riscul de sindrom metabolic, o tulburare caracterizata printr-un grup de afectiuni, inclusiv hipertensiune arteriala, nivel crescut de zahar din sange, exces de grasime pe abdomen si niveluri ridicate de colesterol.

-Sursa de vitamine si minerale

Laptele de migdale este o sursa buna de vitamine si minerale, cum ar fi magneziu, potasiu, vitamina D si vitamina E.

De asemenea, boala Alzheimer este o afectiune neurologica grava caracterizata prin pierderi de memorie si confuzie. Desi in prezent nu exista niciun tratament, s-a ajuns totusi la concluzia ca vitamina E poate juca un rol cheie in incetinirea simptomelor bolii si in prevenirea declinului cognitiv in timp.

Vezi si: Lapte de ovăz – Proprietati si beneficii

Sfat!!!

Trebuie sa stii ca nu toate bauturile cu migdale sunt preparate la fel. Nutritia laptelui de migdale cumparat din magazin nu se compara cu cea din laptele de migdale preparat acasa. 

Verifica cu atentie eticheta ingredientelor si evita produsele care contin aditivi nesanatosi! In plus, copiii cu varsta sub un an si cei care sunt alergici la migdale ar trebui sa evite aceasta alternativa populara de lapte.

Vezi si: Lapte de cânepă, o bautura vegetala bogata in nutrienti

Vezi si: Lapte de nuci caju. Reteta si cele mai importante beneficii

Vezi si: Cum sa faci lapte de soia acasa si ce beneficii are

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole