„Kooridashi” – Cum sa faci un ceai cu gheata in stil japonez

ceai cu gheata

In sezonul calduros, cu totii preferam bauturile racoritoare. Asadar, daca esti un mare iubitor de ceai, noi iti recomandam „Kooridashi”, o bautura rece, cu gheata din belsug, care ofera o senzatie imediata de racorire.

In Japonia, exista o metoda inedita de a infuza la rece ceaiul. Aceasta metoda se numeste Kooridashi (inseamna literalmente „inghetata” in japoneza) si presupune infuzarea frunzelor de ceai folosind cuburi de gheata, lasate sa se topeasca incet.

Aceasta metoda de preparare lenta extrage toata dulceata frunzelor de ceai si reduce orice amaraciune. 

Iata cum se prepara ceaiul rece kooridashi

Pentru a prepara ceaiul, ai nevoie de 1 plic de ceai Gyokuro si un pahar plin cu cuburi de gheata

Pasii esentiali:

Pentru inceput, toarna apa in recipientul pentru cuburi de gheata si pune-l in congelator.

Pune frunzele de ceai intr-o cana (ex: 10 g de frunze de ceai la 300 ml de apa/50 cuburi de gheata). Cand cuburile de gheata sunt gata, pune-le peste frunzele de ceai si lasa-le sa se topeasca lent, la temeratura camerei (3-4 ore).  

La final, strecoara lichidul pentru a separa frunzele si savureaza ceaiul rece.

Vezi si:

Limonada cu ghimbir. Reteta racoritoare care stimuleaza digestia si arderea grasimilor

Limonada cu lavanda. Reteta unei bauturi racoritoare si sanatoase

Doua retete de prajituri delicioase si care-ti dau o senzatie racoritoare

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...