18.6 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Drobita, o planta care regleaza tiroida – Dr. Constantin Pârvu

Drobita, cunoscuta si sub denumirea stiintifica Genista tinctoria, a atras atentia comunitatii stiintifice prin potentialul sau de a regla functiile tiroidiene. Profesorul doctor Constantin Parvu, laureat al premiului Academiei Romane si al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, a contribuit semnificativ la cercetarea acestei plante si la intelegerea profunzimii beneficiilor sale pentru sanatatea tiroidiana.

Drobita este o planta perena cu o istorie indelungata de utilizare in medicina traditionala, in special in regiunile cu climat temperat din Europa, Asia si America de Nord. Aceasta planta face parte din familia Fabaceae si este recunoscuta atat pentru calitatile sale colorante, folosite in industria textila, cat si pentru compusii activi cu potential terapeutic.

Planta infloreste in perioada iunie-iulie si tot atunci se si culege.

In scop terapeutic, se folosesc florile, semintele, frunzele si tulpinile, care au proprietati diuretice, depurative, catartice, stimulente, vasoconstructoare si emetice.

Dupa recoltare, se lasa la uscat si se pastreaza maxim 1 an, deoarece isi pierde proprietatile dupa aceasta perioada.

Drobita, o planta care regleaza tiroida

Profesorul doctor Constantin Parvu a dedicat o parte semnificativa a carierei sale cercetarii asupra plantelor medicinale si a efectelor lor asupra sanatatii umane. In cadrul studiilor sale, a evidentiat importanta drobitei in reglarea functiilor tiroidiene. Potrivit cercetarilor sale, drobita actioneaza ca un adaptogen, ajutand organismul sa se adapteze la stres si echilibrand activitatea tiroidiana.

„Florile acelea galbene sunt ale drobitei, care regleaza activitatea tiroidei si elimina nodulii tiroidieni”, spune dr. Constantin Parvu.

*Un efect asemanator il are si dragaica.

Tiroida, o glanda endocrina vitala, joaca un rol crucial in reglarea metabolismului prin producerea hormonilor tiroidieni, cum ar fi tiroxina (T4) si triiodotironina (T3). Dezechilibrul in secretia acestor hormoni poate duce la diverse afectiuni tiroidiene, cum ar fi hipotiroidismul sau hipertiroidismul.

Cercetarile profesorului doctor Constantin Parvu au evidentiat cum compusii activi din drobita pot influenta pozitiv functiile tiroidiene, contribuind la echilibrarea nivelurilor hormonilor tiroidieni. Aceasta este o veste incurajatoare pentru persoanele care se confrunta cu afectiuni tiroidiene sau care doresc sa mentina sanatatea tiroidiana.

Modalitatile de utilizare a drobitei in contextul sanatatii tiroidiene includ prepararea unei infuzii din planta uscata. Aceasta se realizeaza prin adaugarea a 1-2 linguri de drobita intr-o cana de apa fierbinte si lasarea amestecului la infuzat timp 10-15 minute. Recomandarea generala este consumul a 1-2 cani de infuzie pe zi, sub supravegherea unui specialist in domeniul sanatatii.

Este esential sa subliniem ca, inainte de a incepe orice regim de tratament bazat pe plante, este recomandat sa consultati un profesionist in domeniul sanatatii. Profesorul doctor Constantin Parvu insusi a insistat intotdeauna asupra necesitatii de consultare medicala si de utilizare a plantelor medicinale cu responsabilitate.

In concluzie, drobita (Genista tinctoria) se afirma ca o optiune naturala promitatoare in reglarea functiilor tiroidiene, dar este crucial sa se continue cercetarile si sa se urmareasca cu atentie evolutiile in domeniul stiintific pentru a intelege pe deplin potentialul acestei plante in mentinerea sanatatii tiroidiene.

Vezi si: Eliminarea glutenului din dieta poate vindeca intestinul si tiroida (Hashimoto)?

Vezi si: Turmericul si beneficiile sale pentru glanda tiroida: Un condiment miraculos pentru sanatatea hormonala

Vezi si: Cum sa tii tiroida sub control prin dieta

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole