23.9 C
București
vineri, martie 29, 2024

Chiftele vegane fara gluten. Reteta simpla si inedita

Aceste chiftele vegane fara gluten sunt incredibil de bune si de simplu de facut. Pot fi excelente in timpul postului, dar sunt foarte bune si pentru cei care au renuntat la carne. Acestea merg foarte bine cu pastele, dar sunt uimitoare si pe salate, in sandwich-uri sau chiar servite cu orez sau quinoa. Sunt usor de facut, oricine le poate face.

Fiind fara gluten pot fi puse in diferite feluri de mancare. Puteti adauga la aceste chiftele chiar si un sos de tomate vegan foarte simplu si gustos. Chiftelele si sosul de rosii merg atat de bine impreuna, mai ales intr-o reteta sanatoasa si fara gluten.

Aceste chiftele fara carne sunt perfecte pentru cei care urmeaza o dieta bazata pe plante sau fara gluten, dar sunt la fel de bune si pentru cei care tin post. Faceti in jur de 16 bucati din aceasta reteta. Sunt gustoase si pline de proteine ​si fibre datorita ingredientelor.

Cea mai sigura varianta de a manca sanatos este sa va pregatiti singuri mancarea, fie ea si vegana. Mancarea din restaurante si chiar din supermarketuri nu este intotdeauna ceea ce pare. Intr-un studiu, s-a aflat ca mancarea analizata a prezentat probleme de igiena, etichetare in mod gresit si contaminare patogenica. Iar mancarea vegetariana cumparata poate contine carne!!

Contrar cu ceea ce era trecut, analizele au gasit carne de vaca in 5 dintre mostrele in care nu trebuia sa fie, carne de pui in 4 mostre, carne de curcan in 3 mostre, porc in 2 mostre, secara in 2 din mostre. Au mai descoperit un burger care avea trecut pe eticheta fasole neagra, dar nici macar nu continea fasole neagra.

Chiftelele vegetale s-au descucat mai rau decat cele de carne. In timp ce 13,6% dintre produse au prezentat o discrepanta intre ce era scris pe eticheta si ce au gasit in analize, procentul a crescut pana la 23,6% pentru produsele de tip vegetarian. 2 dintre burgerii vegetarieni contineau chiar si carne. Vezi si: Reteta de paine vegana fara gluten dieta Keto. Incearc-o si tu!

Varianta vegana si fara gluten a chiftelelor

Pentru cine are o dieta fara gluten, aceste chiftele sunt excelente. Pline de fibre si proteine, acestea sunt o alternativa foarte buna la varianta cu carne.

Fasolea este un aliment ce se bucura de intreaga gama de vitamine din complexul B, fasolea este o hrana extrem de redusa in grasimi si in acelasi timp o buna sursa de proteina completa si fibre. Utilizati boabele de fasole neagra ca un inlocuitor de fibre de inalta calitate fata de orez, de exemplu. Cele mai multe tipuri de fasole sunt similare in continutul nutritional. O ceasca de fasole neagra fiarta contine 1 gram de grasime, 15 grame de fibre si 15 grame de proteine.

Similar fasolei, lintea face parte din familia de leguminoase si este extrem de bogata in fibre si proteine. O ceasca de linte gatita contine 1 gram de grasime, 16 grame de fibre si 18 grame de proteine.

Ingrediente chiftele vegane:

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 cana de boabe de fasole neagra fierte
  • 1 cana de linte verde fiarta
  • 1 lingurita de pudra de coriandru
  • 1 lingurita de pudra de boia
  • 4 linguri de sos tamari sau sos de soia simplu
  • 4 linguri de faina de migdale
  • 2 linguri de bulion

Mod de preparare: Se pune uleiul de masline la incins, apoi se adauga ceapa si usturoiul si se lasa la calit. Se pun peste boabele de fasole, lintea, condimentele si sosul. Se lasa la calit pana se amesteca bine toate ingredientele.

Amestecul se pune intr-un robot de maruntit, apoi se mai adauga faina de migdale si bulionul. Dupa ce se amesteca bine timp de 3-5 minute, se fac chiftele rotunde si se pun la prajit in tigaie in foarte putin ulei pana se rumenesc ori se pun la cuptor.


Ingrediente pentru sosul de rosii

  • 2 400g rosii in conserve tocate
  • 2 lingurite bulion de rosii
  • 2 lingurite de busuioc uscat
  • 2 linguri de oregano uscat
  • 2 catei de usturoi zdrobiti

Instructiuni: Intr-o cratita mare adaugati toate ingredientele de mai sus. Se fierbe la foc mic / mediu pana incepe sa se ingroase (aproximativ 10 minute). Este un sos usor de facut, excelent pentru chiftele, dar care poate merge la fel de bine si pentru pizza facuta in casa.

Vezi si: Shake vegan cu afine. Alege ceva delicios si plin de proteine!

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole