Reteta de paine vegana fara gluten dieta Keto. Incearc-o si tu!

paine-fara-gluten-dieta-Keto

Va prezentam azi o reteta usoara de paine vegana fara gluten, fara drojdie si fara sa fie facuta la masina speciala de paine. In plus, este o reteta de paine Keto cu continut scazut de carbohidrati, contine doar 2,2 gr de carbohidrat net pe felie. Incearca si tu aceasta reteta de paine vegana fara gluten dieta Keto.

Reteta de paine vegana fara gluten – Prepara-ti rapid o paine sanatoasa si satioasa

Veti fi surprinsi sa vedeti ca majoritatea retetelor de paine fara gluten folosesc lapte sau oua. Mai mult, se folosesc ingrediente precum faina bogata in amidon, ce face ca painea sa fie greu de digerat si sa declaseze pofta de carbohidrati.

Este o reteta de paine fara gluten foarte usor de obtinut, dar si super delicioasa, cu continut scazut de carbohidrati si foarte densa.

Ingrediente pentru paine vegana fara gluten:

  • Faina de migdale – folositi faina de midgale alba, pentru a obtine o paine frumoasa;
  • Faina de dovleac – o gasiti pe piata si ca faina din seminte de dovleac. Se poate prepara si acasa din 3 cani de seminte de dolveac crude, puse la robot;
  • Faina de cocos;
  • Coji de psyllium macinate, care reprezinta fibra naturala 100%. Este un ingredient crucial in aceasta reteta, deci este neaparata nevoie de el.;
  • Seminte de chia integrale negre sau albe;
  • Otet din cidru de mere sau suc de lamaie;
  • Bicarbonat de sodiu;
  • Sare.

O paine cu continut mare de fibre si grasimi sanatoase

Multe persoane care incep dieta vegana simt nevoia de mai multi carbohidrati pentru a avea senzatia de satietate. Totusi, acestia nu inlocuiesc nutrientii importanti din nuci si seminte. De aceea este atat de buna si sanatoasa aceasta paine. Este densa, contine suficienta fibra si proteina, nu va veti ridica de la masa flamanzi.

In plus, faina de dovleac asigura necesarul de fier zilnic, o felie de paine vegan fara gluten contine 7 gr de proteine si doar 3 grame de carbohidrat net. De asemenea, contine 117 kcal per felie si 7,8 grame de grasimi. Astfel, este aproape asemanatoare cu orice paine din magazin, doar ca este fara gluten si contine grasimile bune. Grasimea din aceasta paine vine din nuci si seminte, fiind bogata in Omega-3 si 6.

Cum sa consumi painea fara gluten

Va sugeram sa taiati painea fara gluten in felii subtiri, sa le prajiti si sa le consumati cu putin unt de arahide si gem de zmeura sau cu orice alt gem va place. De asemenea, este foarte delicioasa in sendvisuri cu piure de avocado si legume crude preferate.

Painea aceasta se potriveste foarte bine alaturi de o salata de cruditati sau de frunze verde. O felie subtire este suficient pentru o masa copioasa.

Citeste si:

Faina fara gluten. De cate tipuri este si cum poate fi integrata in dieta celor cu intolreanta la gluten.

Cum depistez daca sufar de boala celiaca (intolreanata la gluten).

You may also like...