6.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Tinctura de Angelica. Cum se prepara si in ce afectiuni este recomandata

Tinctura de Angelica. Angelica este considerata o planta cu insusiri magice. Aceasta planta este rara, fiind declarata monument al naturii. Denumirea ei provine din grecescul ”arkangelos’‘ care inseamna arhanghel, iar in medicina traditionala era utilizata pentru tratarea ciumei, a bolilor psihice, otravirilor si purificarea sangelui, redandu-le oamenilor vigoarea si bucuria tineretii.

Angelica se poate administra in diferite moduri, insa dintre toate produsele vegetale administrate pe cale orala, tincturile sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp.

Tinctura de angelica are actiune antiinflamatoare, analgezica, expectoranta, antispastica, anticoagulanta, bactericida, carminativa, stomahica, regleaza ciclul menstrual, calmanta al sistemului nervos, tonic digestiva, febrifuga, depurativa si diuretica.

Iata mai jos cum se prepara tinctura de angelica:

Pentru a prepara tinctura, ai nevoie de 100 g de angelica (aproximativ 20 de linguri de pulbere obtinuta prin macinare cu rasnita de cafea), 250 ml (o cana) de apa si 250 ml alcool alimentar de 90 de grade.

Toate ingredientele de mai sus se adauga intr-un borcan cu filet si se lasa la macerat timp de 1 saptamana, apoi se scoate si se filtreaza prin tifon. Tinctura se pastreaza in sticle de culoare inchisa, la loc intunecos si racoros.

Iata in ce afectiuni este recomandata tinctura din angelica:

Tinctura de angelica se utilizează ca adjuvant în tulburări digestive (gastrita, hipoaciditate, anorexie, dispepsie, balonare, dureri epigastrice, colici intestinale, colite spastice). Se foloseste o combinatie in proportii egale de tincturi de angelica si pelin. Se administreaza de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, cate 1-2 lingurite din aceasta combinatie, dizolvate intr-un pahar cu apa.

Tinctura de angelica este recomandata in bulimie. Se administreaza cate 1 lingurita intr-un pahar de apa, de 3-4 ori pe zi, inainte de masa. Deja din a doua zi de tratament, vei remarca efectul si, in mod miraculos, dorinta sa de a manca va fi mai temperata.

De asemenea, tinctura de angelica se utilizeaza ca adjuvant si in nevralgii, reumatism, eruptii cutanate, vertij, depresie, nevroze, dereglari hormonale la femei, migrene, sinuzite, afectiuni respiratorii (bronsite, astm, gripa), astenie si convalescenta. Se ia, de regula, cate o lingurita de tinctura diluata in jumatate de pahar, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Contraindicatii

Tinctura de angelica este contraindicata in ulcer gastric si duodenal, sarcina si alergie la angelica. De asemenea, nu este recomandata expunerea la soare sau la radiatii UV pe perioada tratamentului, datorita fenomenului de fotosensibilitate.

Vezi si articolele Tinctura de tei, Tinctura de paducel, Tinctura de armurariu, Tinctura de branca ursului. Tinctura de talpa gastei, Tinctura de mesteacanTinctura de obligeana, Tinctura de brusture, Tinctura de patlaginaTinctura de merisor, Tinctura de afine, Tinctura de lemn dulce, Tinctura de leurdaTinctura de papadie, Tinctura de ghimbir. 

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole