Tinctura de ienupar. Ienuparul este un arbust cu proprietati miraculoase, iar tinctura din aceste bobite mici este considerata un adevarat panaceu pentru numeroase afectiuni.
Ienuparul are un continut bogat in substante antimicrobiene si un efect detoxifiant foarte puternic, fiind eficient in toate bolile produse de intoxicarea lenta a organismului, dar si in obezitate, disfunctii reno-urinare si retentie de lichide. De asemenea, efectele sale sunt puternice si rapide in infectiile renale, urinare si in reumatism.
In acest articol vom vorbi despre tinctura de ienupar. In primul rand, trebuie stiut ca tincturile sunt extracte de plante care se obtin din combinarea lor cu produse alcoolice de cel putin 40%.
Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp.
Iata mai jos cum se prepara tinctura de ienupar
Pentru a prepara aceasta tinctura, ai nevoie de 15 linguri pulbere din fructe de ienupar bine uscate 2 pahare alcool de 90 grade si 1 pahar cu apa.
Intr-un borcan, se adauga pulberea de ienupar, alcoolul si apa. Se amesteca totul foarte bine, se inchide ermetic si se lasa la macerat timp de 10 zile. Dupa aceasta perioada, tinctura se filtreaza prin tifon si se pastreaza in sticlute mici, inchise la culoare.
Indicatii
Iata mai jos ce actiuni terapeutice are tinctura de ienupar
Infectii urinare/cistita – potrivit studiilor efectuate pana in prezent, se pare ca aceasta tinctura ar putea ajuta multe persoane care sufera de infectii urinare. Tratamentul cu tinctura de ienupar poate fi facut in paralel si cu cel cu antibiotice deoarece le potenteaza actiunea. Se administreaza cate o lingurita de tinctura, de 4 ori pe zi, in cure de 18 zile, urmate de o pauza de alte 12 zile.
Combaterea obezitatii – tinctura de ienupar ajuta la eliminarea apei in exces din organism. Majoritatea persoanelor obeze retin cantitati mari de apa in tesuturi, insa aceasta apa in exces poate fi eliminata rapid prin intermediul tratamentului cu tinctura. Se iau cate 4-6 lingurite de tinctura pe zi, dintre care 2 lingurite inaintea mesei principale. O cura dureaza 3 saptamani urmate de o pauza de alte 3 saptamani, dupa care tratamentul se poate relua.
Pietre la rinchi – tratamentul cu tinctura de ienupar stimuleaza activitatea rinichilor, ajutand la antrenarea microcalculilor din rinichi si la eliminarea lor prin urina, prevenindu-se formarea calculilor de mari dimensiuni. De asemenea, acest remediu previne si aparitia infectiilor reno-urinare. Se administreaza cate o lingurita de tinctura, diluata in jumatate de pahar de apa, de 3-4 ori pe zi. Cura are o durata de 1 luna si se face de 4 ori pe an, de preferat la schimbarea anotimpului.
Reumatism – pentru traterea reumatismului, gutei si pentru stimularea circulatiei periferice, se fac frictiuni pe locurile dureroase cu tinctura de ienupar.
Precautii si contraindicatii
Ienuparul este interzis femeilor gravide, dar si persoanelor care incearca sa devina parinti.
Vezi si articolele Tinctura de tei, Tinctura de paducel, Tinctura de armurariu, Tinctura de branca ursului. Tinctura de talpa gastei, Tinctura de mesteacan, Tinctura de Angelica, Tinctura de obligeana, Tinctura de brusture, Tinctura de patlagina, Tinctura de merisor, Tinctura de afine, Tinctura de lemn dulce, Tinctura de leurda, Tinctura de papadie, Tinctura de ghimbir.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Tinctura de ienupar. Cum se prepara si ce actiuni terapeutice are […]