Crema cu ienupar. Remediul eficient pentru picioare reci

Footcare cream

Crema cu ienupar. Picioarele reci reprezinta o problema des intalnita in randul persoanelor cu circulatia sanguina deficitara. Acest lucru se intampla in momentul in care picioarele nu primesc suficient sange si oxigen.

Conform specialistilor, masajul reprezinta cea mai simpla si eficienta metoda terapeutica de incalzire a picioarelor. Prin masarea picioarelor se stimuleaza circulatia sanguina, iar daca se foloseste si un ulei cald, sau o crema speciala senzatia de incalzire va fi imediata.

In urma unor studii de specialitate, s-a observat ca ienuparul are proprietati miraculoase, tratand cu succes problema picioarelor reci. Din acest motiv, ne-am gandit sa va aratam cum puteti prepara, singuri acasa, o crema cu ienupar.

Crema cu ienupar pentru picioare reci – Reteta

Pentru prepararea acestei creme, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 50 ml ulei macerat de ienupar
  • 25 g lanolina
  • 4 g ceara
  • 4 g unt de shea
  • 50 ml tinctura de ienupar
  • 15 picaturi ulei esential de ienupar
  • eventual 15 picaturi conservant (pentru a avea o valabilitate de 3-6 luni)

Mod de preparare:

Pentru inceput, uleiul macerat de ienupar, lanolina, ceara si untul de shea se pun intr-un vas, iar in alt vas se pune tinctura se pune. Ambele vase se vor pune pe baie de apa, pana se topesc uleiurile. Apoi, se scot ambele vase si tinctura se adauga in ulei si se amesteca continuu, pana se raceste (pentru a se raci mai repede se poate pune vasul in apa rece). Se amesteca mai departe cu un mixer pana se intareste putin, apoi se amesteca manual mai departe. Trebuie amestecat rapid si cu putere, pentru ca ingredientele sa se combine cum trebuie. Spre final, se adauga uleiul esential si conservantul. Se amesteca si se pune continutul obtinut in cutie.

Pe langa efectul de incalzire al picioarelor, crema cu ienupar se poate folosi si la rani sau musculatura incordata.

Vezi si:

Tinctura de ienupar. Cum se prepara si ce actiuni terapeutice are

Cura cu boabe de ienupar. Leacul iernii pentru activarea sistemului imunitar

Beneficiile si utilizarile uleiului esential de fructe de ienupar

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...