24.8 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

3 plante medicinale, benefice organismului, care pot fi culese in februarie

Plantele au cele mai mari efecte terapeutice atunci cand sunt proaspat culese. Acestea le poti culege chiar tu, incepand cu primavara timpurie, iar uneori chiar de la jumatatea lunii februarie.

Multiple cercetari au descoperit ceea ce oamenii stiau de foarte mult timp, faptul ca plantele medicinale pot trata afectiuni ce nu pot fi vindecate intotdeauna cu medicamente. Iata, asadar, o mica lista cu plante medicinale, benefice organismului, care pot fi culese in februarie:

1.Plante medicinale care pot fi culese in februarie – Urechelnita

Aceasta planta ornamentala poate fi gasita pe ruine sau pe stanci, precum si pe acoperisurile caselor parasite. Frunzele plantei se folosesc adesea in caz de diaree, dar au si proprietati antifebrile si de stimulare a metabolismului. In plus, a fost folosita cu rezultate incurajatoare in unele forme de cancer al uterului si cel de piele. Pentru a vedea in numeroasele sale beneficii, intrati AICI.

2.Salcia – Scoarta se poate culege in luna februarie

Acum este momentul potrivit pentru a recolta scoarta de salcie (se recomanda sa fie culeasa de pe ramurile care au minim trei ani). Numeroase studii au aratat faptul ca aceasta scoarta are incredibile proprietati antifebrile, sudorifice (favorizeaza transpiratia si eliminarea toxinelor), antinevralgice si tonice. Nu degeaba mai este numita si „aspirina vegetala”.

Astfel, scoarta de salcie este indicata gripe si viroze, avand si o actiune benefica in afectiunile plamanilor si in bronsite.

Ca se preparare, se recomanda decoctul care se face din 50 g scoarta uscata si pisata, fiarta intr-un litru de apa. Se beau cate 4 cesti pe zi, dintre care una seara, inainte de culcare. Pentru mai multe informatii, intrati AICI.

Vezi si: 10 plante medicinale cu efect antibiotic puternic

3.Plante care pot fi culese in februarie – Mesteacan (seva, scoarta si muguri)

Studiile efectuate de-a lungul timpului au aratat ca mesteacanul este bogat in vitamine, minerale, flavonoide, acizi fenolici, taninuri si glucide. Atat seva, cat si scoarta si mugurii de mesteacan pot fi culesi in aceasta perioada.

De exemplu, seva de mesteacan are un important rol diuretic, favorizand eliminarea acidului uric si ureei, a pietrei de la rinichi si reda buna functionare a ligamentelor in cazul artozelor. Intra AICI pentru a afla mai multe informatii utile despre ea.

Scoarta de mesteacan se administreaza sub forma de decoct: la o cana cu apa se adauga o lingurita de scoartamaruntita si se fierbe timp de 5 minute; se beau 3 cesti de ceai pe zi, inainte de mese. Acest decoct este eficient primavara, in curele de detoxifiere, datorita proprietatilor de a elimina toxinele din sange.

Mugurii de mesteacan se administreaza tot sub forma de decoct: la 1 litru de apa se adauga 200 g muguri; se fierbe pana lichidul scade la trei patrimi si se ia in cursul zilei, in patru reprize. Acest decoct este eficient impotriva calculilor renali, reumatismului si gutei.

Vezi si: Cum sa faci uleiuri din plante medicinale acasa

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole