Scoarta de salcie, „aspirina vegetala” care nu trebuie sa-ti lipseasca in aceasta iarna

Scoarta de salcie era folosita din timpuri stravechi in scopuri terapeutice pentru tratarea inflamatiilor dureroase. Acesteia i se mai spune si ,,aspirina vegetala” deoarece acidul acetsalicilic, componenta principala a renumitei aspirine, a fost extras pentru prima data din scoarta salcie albe in 1835.

Scoarta de salcie este cu siguranta cel mai eficient si folosit medicament din lume, mai ales în sezonul rece.

Pe timp de iarna, scoarta ei se ciopleste de pe ramurile tinere si se prepara sub forma de de­coct, infuzie si pulbere.

Iata mai jos cat de benefic este decoctul din scoarta de salcie pentru sanatatea noastra:

Decoctul din scoarta de salcie este foarte eficient pentru tratarea starilor gri­pa­le, dimi­nuand febra, senzatia de vertij, dure­ri­le de cap si durerile mus­culare. De ase­menea, 500 ml din acest ex­tract de scoar­ta de salcie, admi­nistrat timp de 2 luni, reprezinta un excelent adjuvant in tratarea trom­bo­flebitei si a trom­bozelor.

Iata cum se prepara decoctul din scoarta de salcie:

Se pun 2 lingurite de pulbere de scoar­ta uscata si maci­na­ta intr-un pa­har cu apa si se la­sa la ma­ce­rat timp de 6-8 ore, la tem­pe­­ra­tura ca­­me­rei, dupa ca­­re se stre­coa­ra. Ex­tractul ob­ti­nut se pune deoparte, iar planta ra­masa du­pa filtrare se fierbe cu inca un pahar de apa, timo de 15 minute, dupa care se lasa la racit. La final, se combina cele doua extracte, iar pre­pa­ratul obtinut se adminis­treaza pe par­cursul intregii zile.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

You may also like...