10.2 C
București
luni, aprilie 22, 2024

10 plante medicinale cu efect antibiotic puternic

Multiple cercetari au descoperit ceea ce oamenii stiau de foarte mult timp, faptul ca plantele medicinale pot trata boli ce nu pot fi vindecate intotdeauna cu medicamente. Antibioticele naturale sunt excelente pentru tratarea infectiilor pe cale naturista. De aceea, ne-am gandit sa va aratam 10 plante medicinale cu efect antibiotic puternic.

Plante medicinale cu efect antibiotic pentru tratarea ranilor – acacia si aloe vera

Acacia

Uleiul esential calmeaza si reduce nervii, este astringent si antiseptic. Este utilizat in tratamentul diareei si dizenteriei si poate fi util si in cazurile de sangerare interna. Cand este aplicata extern, ca spalare, aceasta este utilizata pentru tratarea ranilor si a altor probleme ale pielii, hemoroizilor, picioarelor transpirate, unele probleme ale ochilor, pentru probleme de dinti si gingii.

Aloe Vera

Planta de aloe vera are frunze groase cu substante asemanatoare gelului. Ofera un efect calmant si racoritor atunci cand este aplicat pe piele. Se utilizeaza pentru tratarea ranilor si arsurilor pielii. A fost folosit de secole datorita proprietatilor sale de vindecare. Pe langa beneficiile pielii, ajuta la intarirea parului si mentine scalpul sanatos. Frecati Aloe vera pe scalp, precum si pe par pentru a conditiona si imbunatati parul uscat si deteriorat. Vezi si: 10 plante medicinale cu efect antibiotic puternic

Ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange, elimina ulcerul, vindeca greata, reduce stresul oxidativ, previne diabetul, vindeca efectele secundare ale tratamentelor de radioterapie, inhiba cresterea cancerului, promoveaza cresterea parului si calmeaza simptomele refluxului acid. Imbunatateste functiile cardiovasculare, scade colesterolul, trigliceridele, vindeca bolile gingivale, imbunatateste durata de viata si amelioreaza durerile articulare si musculare.

Cryptolepis buchanani

Un studiu arata ca arborele Cryptolepis buchanani, care a facut parte din medicina indigena in anumite regiuni din Asia de Sud-Est. Nativii pregatesc o pasta din frunzele copacului si o amesteca cu ierburi si ulei de mustar. Amestecul este apoi aplicat in locul leziunii in timp. Cercetatorii descopera ca arborele prezinta proprietati antibacteriene, facandu-l un remediu cautat pentru leziunile osoase minore.

Echinaceea

Rareori se constata ca plantele pot trata si rabia. Rabia este o inflamatie acuta care apare in creierul uman cauzata de virusul rabiei. Echinacea poate fi unul dintre suplimentele care pot fi utilizate pentru tratarea acestei boli si reducerea simptomelor.

La fel ca si tuberculoza, meningita sau inflamatia meningelor cerebrale umane cauzate de infectia cu meningita tuberculoasa bacteriana poate fi tratata cu suplimente de echinacea.

Intepatura insectelor poate fi enervanta. Poate provoca inflamatii pe piele. Echinacea are proprietati antiinflamatorii care pot fi folosite pentru a trata rana cauzata de intepatura insectelor. Chiar si tribul indian foloseste echinacea pentru a trata muscaturile otravitoare de sarpe si insecte.

Eucalipt

Aborigenii australieni folosesc eucaliptul de sute de ani ca remediu pentru febra, rani, tuse, astm si dureri articulare. Colonistii australieni au numit eucaliptul arborele febrei datorita proprietatilor sale de combatere a bolilor. Baronul Ferdinand von Miller, un botanist si explorator german, a fost responsabil pentru a face cunoscute lumii proprietatile eucaliptului la mijlocul anilor 1800. Semintele copacului au fost trimise in Algeria, Franta si ulterior plantate.

Copacii au prosperat si datorita actiunii de uscare a radacinilor, au transformat una dintre cele mai bune zone din Algeria intr-un mediu uscat si sanatos, alungand astfel tantarii purtatori de malarie. Eucaliptii au fost apoi plantati in zone temperate din intreaga lume pentru a preveni malaria. Ca rezultat, eucaliptul este acum cultivat in China, India, Portugalia, Spania, Egipt, Africa de Sud si de Nord, Algeria, America de Sud si in partea de sud a Statelor Unite.

Ghimbir

Ghimbirul proaspat este format din Gingerol, substanta bioactiva care poate ajuta la scaderea riscului de infectii. Extractul de ghimbir poate preveni cresterea multor tipuri diferite de bacterii. Este extrem de eficient impotriva bacteriilor orale legate de bolile inflamatorii ale gingiilor, cum ar fi gingivita si parodontita. Ghimbirul proaspat poate fi eficient impotriva virusului RSV, o cauza frecventa a infectiilor respiratorii.

Antibiotice puternice care vindeca boli precum malaria sau TBC

Pelin

Malaria este o boala severa cauzata de un parazit care se raspandeste prin muscatura tantarilor infectati si ataca globulele rosii ale omului. Artemisinina este un extract izolat din pelinul plantei. Artemisinina este un medicament pe baza de plante care este considerat cel mai puternic antimalaric de pe piata. Este cunoscut pentru reducerea rapida a numarului de paraziti din sangele pacientilor cu malarie. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda terapii combinate pe baza de artemisinina ca tratament de prima linie pentru malaria necomplicata P. falciparum.

Pelinul este destul de benefic si in distrugea parazitilor daunatori gasiti in organism. Este considerat unul dintre medicamentele pe baza de plante la preturi accesibile pentru oamenii din tarile in curs de dezvoltare care nu isi pot permite costurile ridicate ale produselor farmaceutice. Este capabil sa distruga numerosi paraziti, inclusiv viermi si viermi rotunzi.

Conform cercetarilor pelinul ajuta la producerea unui mediu intestinal care este mortal pentru paraziti si alte organisme periculoase.

Lemn dulce

Cercetarile au aratat eficienta lemnului dulce in combaterea tuberculozei pulmonare si reducerea duratei procesului de vindecare. Proprietatile antimicrobiene si antimicobacteriene prezente in extractul de radacina de lemn dulce functioneaza bine pentru tratarea infectiilor. Aceste proprietati il fac un agent anti-tubercular puternic.

Salvie

Cercetarile germane actuale au aratat ca administrarea unui extract de frunze uscate sau a unei infuzii de frunze de salvie poate ajuta la reducerea transpiratiei cu pana la 50%. Este un deodorizant excelent care usuca transpiratia si ajuta la reducerea mirosului corporal.

O solutie topica poate fi creata folosind frunze de salvie sau o tinctura din planta, care s-a dovedit a fi eficienta impotriva anumitor afectiuni ale pielii, inclusiv eczeme, psoriazis si acnee. Aceste pete inestetice pot fi calmate rapid si aspectul lor poate fi redus treptat daca aplicati frecvent extracte din salvie pe zona inflamata sau afectata.

Matreata bradului

Usnea este populara pentru proprietatile sale antibacteriene. Cercetarile au descoperit ca lichenul ucide bacteriile, in special bacteriile care se gasesc in tractul digestiv. Studiile ulterioare arata ca este de fapt extrem de benefic pentru oameni, deoarece nu ucide tot felul de bacterii si poate lasa nevatamate bacteriile utile tubului digestiv. Usnea poate fi utilizat pentru a vindeca eficient mai multe afectiuni cauzate de bacterii. Unele dintre bacteriile impotriva carora actioneaza eficient includ Staph (Staphylococcus simulans si S. Aureus). De asemenea, actioneaza impotriva streptococului.

Deoarece stim cu totii ca virusii sunt microscopici si traiesc in interiorul celulelor, este destul de greu de scapat de ei dupa ce ataca. Acesta este un alt beneficiu medical al Usnea. Suplimentarea in mod regulat cu matreata bradului ajuta la curatarea corpului de o gama larga de virusi. Ajuta, de asemenea, la eliminarea virusilor din zona bronsica si din plamani.

Usnea este destul de benefica in eliminarea infectiilor antifungice. Usnea a fost cercetata pentru a vindeca eficient mai multe tipuri de infectii fungice, inclusiv speciile Candida. Pentru utilizarile sale antifungice, planta poate fi utilizata atat intern cat si local, in functie de modul in care este disponibila si de modul in care este favorizata.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

3 COMENTARII

  1. […] Oamenii au fost dezamagiti, deoarece uleiurile lor din plante nu au concentratia puternica de miros pe care o au uleiurile esentiale. Uleiurile esentiale ale plantei sunt extrem de volatile si greu de captat. Un ulei fix, cum ar fi un ulei vegetal, nu capteaza bine mirosul. Daca doriti ca uleiurile din plante sa fie aromate, va trebui sa adaugati o picatura sau doua de ulei esential la produsul finit. Vezi si: 10 plante medicinale cu efect antibiotic puternic […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole