21.4 C
București
duminică, septembrie 15, 2024

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre mierea de Manuka

Mierea de Manuka este considerata de multi o adevarata comoara a naturii. Cunoscuta din cele mai vechi timpuri drept „mierea vindecatoare”, aceasta a atras si atentia specialistilor moderni. Cercetarile realizate de specialistii din cadrul Universitatii Waikato din Noua Zeelanda au scos la iveala ca mierea de Manuka are proprietati anibacteriene, antifungice, antioxidante, antiinflamatoare si antivirale deosebite, de aceea este utilizata cu succes in scop medical.

Aceasta miere cu efecte tamaduitoare a fost utilizata de mii de ani de populatia indigena maori in tratarea a numeorase afectiuni. Din izvoarele scrise reiese ca insasi Cleopatra, regina Egiptului,  utiliza preparate cu miere de Manuka pentru a-si pastra tenul neted, catifelat si proaspat. Continua sa fie considerata un preparat extrem de valoros si intra in diferite preparate terapeutice. In randurile urmatoare vom descoperi cateva lucruri interesante despre celebra miere de Manuka, dar si cum poate aceasta fi folosita in terapiile curative.

10 lucruri interesante despre mierea de Manuka

  1. Mierea de Manuka este produsa in stupi liberi de albinele melifere care culeg nectarul florilor arborelui de Manuka, originar din Noua Zeelanda si sud-estul Australiei.
  2. Este una dintre putinele soiuri de miere aprobate de institutiile specializate pentru a fi utilizata in scop medical.
  3.  Are in compozitie o cantitate ridicata de substanta activa, metilglioxal- MGO – care ii confera proprietatile curative deosebite. Datorita valorii MGO, mierea de Manuka a fost aprobata pentru utilizare in scop medical.
  4. Proteina MGO este factorul care ofera aceestei mieri proprietati antibacteriene si antifungice puternice. Studiile realizate au demonstrat ca 100 mg/kg de metiglioxal, inhiba actiunea stafilococului auriu si a bacteriei E. Colli.
  5. Mierea de Manuka este cel mai vascos tip de miere din lume, are o aroma intensa si aspect uleios.
  6. Acest produs apicol se obtine in Noua Zeelanda, produsele autentice sunt testate, validate si certificate de institutiile specializate. Mierea de Manuka este o marca inregistrata, fapt pentru care pretul acesteia pe piata din Europa si Romania este unul ridicat.
  7. Nivelul de MGO poate varia de la un produs la altul iar calitatile medicale sunt influentate de acest factor. In functie de cantitaea de metiglioxal, sunt certificate mai multe tipuri de miere de Manuka: miere MGO 100+ ( indicata pentru sustinerea sistemului imunitar); miere 250+ (indicata pentru tratarea microorganismelor fungice si bacteriene); miere 400+ (recomandata pentru tratarea afectiunilor cronice), miere 500+ ( destinata tratarii infectiilor puternice).
  8. Mierea de Manuka poate fi utilizata in tratarea afectiunilor virale sezoniere, a afectiunilor gastrice, a infectiilor cutanate. Este folosita ca adjuvant in tratarea infectiilor cu Heliobacter Pylor, Candida albicans, Escherichia Coli si Staphylococcus aureus.
  9. Are efecte deosebite asupra pielii, ajuta la tratarea acneei si a eczemelor. Este bogata in antioxidanti si previne aparitia ridurilor. Calmeaza inflamatiile si mancarimea provocate de insecte.
  10. Ajuta la relaxare nervoasa si musculara, inducand un somn linistit si odihnitor. Deci este utilizata ca adjuvant in tratarea insomniilor, anxietatii si a depresiei.

Cum poate fi utilizata mierea de Manuka

Consum intern. Cel mai adesea este folosita pentru intarirea sistemului imunitar si pentru refacerea organismului in perioadele de convalescenta. Sunt indicate 2-3 lingurite dimineata si seara, inainte de mese, pentru tratarea afectiunilor bacteriene, pentru calmarea afectiunilor gastrice si pentru calmarea senzatiilor de arsura si durere de la nivelul tractului digestiv si respirator. Pentru ca efectul curativ sa fie eficient trebuie aleasa corect mierea, in functie de concentratia de MGO. O lingurita de miere de Manuka dizolvata in apa sau ceai, ajuta la energizarea organismului.

Uz extern. Miere de Manuka este un tratament perfect pentru piele si poate fi aplicata direct pe zona afectata (iritatii, ciupituri, zone inflamate), de asemenea poate fi folosita si sub forma de compresa.

Uz cosmetic. In scop cosmetic  poate fi combinata cu diferite ingrediente si transformata in masti cu efecte deosebite, calmante si hidratante.

Citeste si:

Plamanarica. Ce afectiuni poti trata cu „mierea ursului”

Mierea de salcam. De ce este considerat cel mai bun produsul apicol si ce indicatii terapeutice are

Cea mai buna miere pentru copii. Sanatate pe alese

Cea mai scumpa miere din lume. Un kilogram costa cat o masina mica

Mierea de pin. O reteta veche pentru stimulare naturala a imunitatii

Ce miere sa consumi in functie de afectiunea pe care o ai

Ce afectiuni poti trata cu nuci si miere

32 de remedii cu miere. Leacuri pretioase adunate din strabuni

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole