16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Cea mai buna miere pentru copii. Sanatate pe alese

Mierea este un aliment extrem de sanatos cu conditia sa fie 100% naturala. Astfel, mierea poate fi administrata chiar si sugarilor, dar doar daca aceasta este pura. Iata care este cea mai buna miere pentru copii si de ce este important ca cei mici sa beneficieze de acest aliment extraordinar.

Cea mai buna miere pentru copii – beneficiile mierii pentru copii

Desi mierea este un aliment cunoscut din cele mai vechi timpuri, importanta ei nutritionala a scazut pe masura ce civilizatia a progresat. Mierea este compusa din doua zaharuri foarte usor de asimilat si suportat de organism (dextroza si levuloza), fiind foarte benefica in hrana sugarilor si a copiilor. Multi alti indulcitori artificiali au fost scosi in fata in defavoarea mierei, pe motiv ca aceasta poate provoca botulism. Vezi si articolul 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre mierea de Manuka

Mierea este absorbita mai usor de catre organism spre deosebire de alte zaharuri, datorita continutului de dextroza, care nu sporeste zaharul din sange peste nivelul pe care organismul il suporta cu usurinta. Asadar, mierea ar trebui folosita mult mai des pentru indulcirea hranei copiilor si chiar a sugarilor, fie ca sug de la mama, fie ca nu. 1-2 lingurite de miere la 200 de grame de hrana preparata pentru sugari sau copii sunt suficiente, exceptie facand cazurile de constipatie, cand doza poate fi marita cu inca o lingurita sau de diaree, cand doza de miere trebuie scazuta.

Un lucru despre care nimeni nu vorbeste este faptul ca mierea ajuta sugarii impotriva colicilor, pentru ca asimilarea ei rapida previne fermentatia. Udarea patului la copiii mai mari de 2-3 ani poate fi rezolvata cu un tratament cu miere zilnic. Mierea poate absorbi si condesa umiditatea din atmosfera. Dintre toate zaharurile, levuloza din miere are cea mai mare capacitate de a atrage umiditatea. Vezi si articolul Tratamente cu miere pentru tuse. 3 retete eficiente

Astfel, mierea atrage si retine licihidul din corpul copiilor pe timpul noptii sau cand dorm. Asadar, o lingurita de miere inainte de somn va asigura odihna fara umezeala si un somn mult mai calm si odihnitor. Pentru ca mierea atrage si retine lichidul, rinichii iau o pauza de la munca pe care trebuie sa o depuna.

Mierea este excelenta pentru raceli, gripe, tuse, in caz de arsuri nu foarte grave, sinuzite, in caz de insomnii, guturai, pentru combaterea carceilor, fiind hrana ce nu ar trebui sa lipseasca din dieta copiilorin crestere si sportivilor.

Cea mai buna miere pentru copii – mierea distruge bacteriile patogene

Mai multi bacteriologi au cercetat puterea de distrugere a mierii a bacteriilor patogene. Multi dintre ei, precum a fost si dr. W.G. Sackett, de la Institutul Agricol din Colorado, nu au crezut ca mierea are puteri deosebite si a facut cateva experiente. Ceea ce a descoperit a fost uimitor. In doar cateva ceasuri sau cel mult zile, toate microorganismele patogene au fost distruse. Vezi si articolul 32 de remedii cu miere. Leacuri pretioase adunate din strabuni

Astfel, agentii patogeni ai febrei tifoide au fost distrusi in 48 de ore, alti microbi, precum typhosus A si B au pierit in doar 24 de ore. Agentii patogeni care produc bronhopneumonia cronica, peritonita, pleurita, abcese supurative au fost anihilati in a patra zi. Agentii patogeni care produc dizenteria au fost distrusi in 10 ore.

Mierea contine multe vitamine si ea este un bun conservant pentru vitamine. Mierea contine toate vitaminele pe care nutritionistii le considera necesare pentru sanatate. In plus, mierea mai contine fier, cupru, mangan, siliciu, clor, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, aluminiu si magneziu. Toate provin din solul din care cresc plantele, iar prin vasele acestora ele trec in nectar.  Astfel, mineralele din miere variaza in functie de nectar, de resursele minerale ale solului pe care creste flora respectiva.

De exemplu, mierea de culoare inchisa contine mai mult fier, cupru si mangan decat mierea de culoare deschisa. Asadar, copiilor anemici este bine sa li se administreze miere de culoare inchisa. Iar in ceea ce priveste calitatea mierii, aceasta este foarte buna daca este pura. Pentru uz terapeutic, o miere deosebita este mierea de manuka, cu proprietati puternic antibacteriene, antimicrobiene, antioxidante, antivirale si antifungice.

Citeste si:

Mierea de salcam. De ce este considerat cel mai bun produsul apicol si ce indicatii terapeutice are

Un antibiotic natural foarte puternic – turmeric cu miere

Sirop de tuse de casa cu miere si uleiuri esentiale

Picaturi de tuse homemade cu miere si uleiuri esentiale

Mierea de pin. O reteta veche pentru stimulare naturala a imunitatii

Ce miere sa consumi in functie de afectiunea pe care o ai

Ce afectiuni poti trata cu nuci si miere

11 bauturi cu miere si alte ingrediente naturale care fac minuni pentru sanatate

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole