Picaturi de usturoi cu votca si miere. Cum prepari cel mai bun tonic pentru sistemului nervos si vascular

Picaturi de usturoi cu votca si miere. Cum prepari cel mai bun tonic pentru sistemului nervos si vascular

Pentru a prepara aceasta reteta de picaturi de usturoi cu votca si miere, ai nevoie de:

  • 300 g usturoi
  • 300 ml votca
  • 300 g miere

Mod de preparare picaturi de usturoi cu votca si miere:

Se curata usturoiul, se toaca marunt, apoi se pune intr-un borcanas de sticla sau ceramica smaltuita si se piseaza bine. Se adauga votca si apoi mierea amestecand pana se omogenizeaza. Se inchide ermetic borcanasul si se lasa sa plamadeasca amestecul o saptamana, la intuneric, loc racoros si fara umezeala. Apoi se ia, se desface borcanul, se stoarce bine continutul, printr-o panza deasa si se trece intr-o sticluta ce se inchide ermetic. Se pastreaza la rece.

Mod de administrare picaturi de usturoi cu votca si miere

Se iau cate 1-3 picaturi o data sau de trei ori pe zi inaintea meselor principale, in mod progresiv si apoi regresiv, timp de 1 luna (se incepe cu o picatura pe zi, se ajunge la 10, se mentine doza timp de 10 zile, apoi se scade din nou pana la o picatura).

Actiuni terapeutice picaturi de usturoi cu votca si miere:

Leacul este considerat un tonic al sistemului nervos si vascular.

Indicatii picaturi de usturoi cu votca si miere:

Medicina populara il recomanda in bolile de nervi de tip astenic si in tulburarile circulatorii; chiar si in hipertensiunea arteriala.

Contraindicatii:

Votca, la fel ca orice alta bautura alcoolica, este toxica; usturoiul si mierea pot sa nu fie tolerate de unele persoane, deci cu atat mai mult se recomanda avizul medicului.

Acesta se poate pastra cel putin 1 luna.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.