13.2 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Uleiul esential din ace de brad – Minunea naturii in combaterea cancerului, infectiilor si imbunatatirea starii generale de sanatate

Bradul este cel mai folosit pom de Craciun in zilele noastre. Cu toate acestea, a fost si este foarte folosit datorita efectelor sale medicinale benefice privind afectiunile respiratorii, durerile musculare si inflamatiile articulare. De exemplu, uleiul esential din ace de brad, obtinut prin distilarea acestora, se dovedeste a fi o comoara aromatica si terapeutica, oferind o gama impresionanta de beneficii pentru sanatate.

Uleiul esential de ac de brad provine cel mai adesea din acele de brad ale speciilor de brad balsam (Abies balsamea) sau brad argintiu (Abies alba) si are un miros proaspat, lemnos si pamantesc, la fel ca si copacul insusi. Cel mai frecvent, uleiul esential de ac de brad este folosit pentru combaterea cancerului, infectiilor, gestionarea durerii, imbunatatirea respiratiei si chiar la mentinerea unui mediu curat si sanatos.

Uleiul esential din ace de brad – Beneficii

-Uleiul esential din ace de brad si efectul sau in combaterea cancerului:

Studiile recente au aratat ca anumiti compusi activi din uleiul esential de brad pot avea efecte antioxidante si antiinflamatoare, contribuind astfel la reducerea riscului de dezvoltare a celulelor canceroase. De asemenea, se crede ca acesti compusi pot inhiba cresterea tumorilor, avand un potential promitator in terapia complementara.

-Are proprietati antibacteriene si antivirale:

Uleiul de brad este cunoscut pentru puterea sa de a distruge bacteriile si virusurile. Inhalarea vaporilor sau aplicarea topica a acestuia poate ajuta in prevenirea si tratarea infectiilor respiratorii si cutanate, arata studiile.

-Gestionarea durerii:

Uleiul esential din ace de brad are proprietati analgezice si antiinflamatoare, putand fi utilizat pentru a alina durerile musculare si articulare. Un masaj cu ulei de brad poate relaxa muschii si poate imbunatati circulatia sanguina, contribuind la reducerea senzatiilor de durere.

*Uleiul esential de brad poate fi aplicat local intr-un raport de 1:1 cu un agent purtator (de exemplu: cu ulei de masline).

-Imbunatatirea respiratiei:

Inhalarea vaporilor de ulei de brad poate fi benefica in tratarea afectiunilor respiratorii precum tusea, raceala si congestia nazala, potrivit studiilor publicate in Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition. Acest ulei are capacitatea de a deschide caile respiratorii, facilitand respiratia si ameliorand simptomele neplacute.

-Curatenie si igiena cu ulei de brad:

Datorita proprietatilor sale antimicrobiene, uleiul esential de brad poate fi un aliat de nadejde in curatenia casei. Adaugat in solutii de curatare sau difuzat in aer, acesta poate ajuta la eliminarea bacteriilor si a mirosurilor neplacute.

Cum sa folosim uleiul esential de brad pentru beneficii maxime:

  • Inhalare: Se adauga cateva picaturi de ulei de brad intr-un difuzor pentru a purifica aerul si pentru a imbunatati calitatea respiratiei.
  • Masaj: Se dilueaza uleiul esential de brad cu un ulei purtator si se maseaza zonele dureroase sau pentru a relaxa muschii tensionati.
  • Baie: Se adauga cateva picaturi de ulei de brad in apa de baie pentru a crea un mediu relaxant si pentru a sprijini sistemul respirator.
  • Curatenie: Se amesteca uleiul de brad cu apa sau cu solutii de curatare pentru a dezinfecta si a conferi un miros proaspat incaperilor.

!!! Este intotdeauna recomandat sa consulti un specialist in domeniul sanatatii inainte de a incepe orice forma de terapie cu uleiuri esentiale.

Vezi si: Mierea de mana de brad, cel mai fortifiant remediu pentru organism

Vezi si: Mugurii de brad, pin si molid. De ce merita sa te lasi pe ”mainile” familiei coniferelor

Vezi si: Siropul din muguri de brad. Cum se prepara si ce boli tine la distanta

Vezi si: Ce afectiuni poti trata cu rasina de brad

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole