Uleiul de in, cel mai mare secret al frumusetii

uleiul-de-in-un-mare-secret-al-frumusetii

Semintele de in sunt cunoscute pentru numeroasele beneficii pentru sanatate, fiind abundente in proteine ​si fibre, ajuta la reducerea poftei de mancare si la slabit. Uleiul de in este obtinut din semintele de in care au fost macinate si presate pentru a elibera uleiul lor natural. Acest ulei are o mare varietate de utilizari, de la gatit pana la ingrijirea pielii. Iata de ce trebuie sa ai ulei de seminte de in in casa.

Uleiul de seminte de in este plin de acizi grasi Omega-3

Are un continut ridicat de acizi grasi Omega-3. La fel ca semintele de in, uleiul de seminte de in este plin de acizi grasi omega-3 excelenti pentru sanatatea inimii. O lingura (15 ml) contine 7,196 mg de acizi grasi omega-3.

In mod specific, uleiul de in contine acid alfa-linolenic (ALA), o forma de acid gras omega-3 care este transformat doar in cantitati mici in forme active de omega-3, cum ar fi EPA si DHA.

Daca nu primiti suficient DHA si EPA din dieta zilnica, cele mai multe recomandari considera ca avem nevoie de cel putin 1.600 mg de acizi grasi ALA omega-3 zilnic pentru barbati si 1.100 mg pentru femei. Cu doar o lingura de ulei de in puteti satisface nevoile zilnice de ALA.

Acizii grasi Omega-3 sunt esentiali pentru sanatate si au fost asociati cu inflamatia redusa, sanatatea inimii imbunatatita si protectia creierului impotriva imbatranirii.

Daca nu adaugati in fiecare saptamana una sau doua portii de peste gras in dieta, uleiul de seminte de in poate fi o solutie buna pentru a va ajuta sa suplimentati dieta cu acizii grasi omega-3 de care aveti nevoie. Poate ajuta la reducerea cresterii celulelor canceroase.

Poate ajuta la reducerea cresterii celulelor canceroase

Desi cercetarile actuale sunt limitate la studiile pe eprubete si animale, exista unele dovezi ca uleiul de seminte de in poate ajuta la reducerea cresterii celulelor canceroase. Intr-un studiu efectuat pe animale, soarecilor li s-a administrat 0,3 ml ulei de seminte de in timp de 40 de zile. S-a demonstrat ca acesta este excelent pentru prevenirea raspandirii cancerului si cresterii tumorilor pulmonare.

Intr-un alt studiu pe animale mici, uleiul de seminte de in s-a demonstrat a fi extrem de eficient in blocarea formarii cancerului de colon la sobolani. Mai mult, studiile in laborator au aratat ca uleiul de seminte de in a redus cresterea celulelor canceroase de san. Cu toate acestea, in timp ce aceste descoperiri sunt promitatoare, este nevoie de mai multe cercetari pentru a determina modul in care aceste rezultate se pot transfera la om.

S-a dovedit a fi excelent pentru sanatatea inimii. Un studiu realizat pe 59 de persoane a comparat efectele uleiului de seminte de in cu cele ale uleiului de sofran, un tip de ulei bogat in acizi grasi omega-6. In acest studiu, suplimentarea cu o lingura (15 ml) de ulei de seminte de in timp de 12 saptamani a dus la un nivel semnificativ mai scazut al tensiunii arteriale decat suplimentarea cu ulei de sofran.

Hipertensiunea arteriala poate dauna sanatatii inimii, deoarece pune o tensiune suplimentara asupra inimii, fortand-o sa lucreze mai mult. Uleiul de seminte de in poate imbunatati, de asemenea, elasticitatea arterelor. Atat imbatranirea, cat si cresterea tensiunii arteriale sunt in general legate de scaderi ale elasticitatii.

Imbunatateste sanatatea inimii daca este consumat regulat

Aceste beneficii se datoreaza probabil concentratiei mari de acizi grasi omega-3 din uleiul de seminte de in, deoarece suplimentarea cu acesta s-a dovedit ca ajuta la cresterea cantitatii de omega-3 din sange. Mai mult, numeroase studii au aratat ca acizii grasi omega-3 imbunatatesc sanatatea inimii, cu beneficii precum inflamatia redusa si scaderea tensiunii arteriale.

Poate ajuta la tratarea constipatiei si diareei.

Uleiul de seminte de in poate fi eficient in tratarea constipatiei si a diareei. Un studiu recent realizat pe animale a aratat ca uleiul de seminte de in a actionat ca un laxativ pentru a promova regularitatea, in acelasi timp actionand ca un agent antidiareic. Cu toate acestea, cercetarile privind efectele uleiului de in asupra constipatiei si diareei se limiteaza in prezent la studii pe animale si studii la persoane cu afectiuni specifice. Sunt necesare studii suplimentare pentru a evalua eficacitatea acesteia in populatia generala.

Imbunatateste sanatatea pielii, fiind excelent pentru pastrarea frumusetii sale

Poate imbunatati sanatatea pielii. Un studiu mic facut pe 13 femei carora li s-a administrat ulei de seminte de in timp de 12 saptamani a inregistrat imbunatatiri ale netezimii si hidratarii pielii. Mai mult, sensibilitatea pielii la iritare si mancarimi au scazut.

Un studiu recent realizat pe animale a aratat ca uleiul de seminte de in a avut rezultate pozitive similare. Soarecilor cu dermatita li s-a administrat ulei de in timp de trei saptamani. S-a dovedit ca uleiul scade simptomele dermatitei atopice, precum roseata, imflamatia si mancarimea. Cu toate acestea, niciun studiu nu a analizat beneficiile aplicării uleiului de in pe pielea oamenilor.

Vezi si: Ricinul. Ce trebuie sa stim despre aceasta planta. Beneficii si precautii

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...