Uleiul de arbore de ceai este sigur sau nu pentru eliminarea puricilor la animalele de companie? Ce spun specialistii

purici animale

Uleiul de arbore de ceai provine din arbustul Melaleuca Alternifolia si este utilizat pe scara larga pentru calitatile sale antibacteriene, reusind sa elimine bacterii, virusi, ciuperci, paduchi si purici. Totusi, poate fi acesta eficient si siguri in eliminarea puricilor la animalele de companie? Ei bine, in cele ce urmeaza, iti vom arata parerile celor mai recente studii.

Puricii provoaca mancarimi animalelor noastre si pot lasa rani din cauza scarpinatului excesiv. Acestia sunt destul de greu de indepartat din mediul animalului nostru. Totusi, nu trebuie sa disperam, deoarece exista multiple solutii care pot rezolva problema.

Cei care sunt contra produselor chimice, apeleaza adesea la remedii naturale, cum ar fi uleiul de arbore de ceai. Dar este acesta sigur?

Este adevarat! Uleiul de arbore de ceai poate ucide puricii si ii poate tine departe. Pe langa faptul ca reuseste sa ii ucida, mirosul intepator al uleiului de arbore de ceai va respinge puricii, deoarece pur si simplu urasc mirosul. Uleiul de arbore de ceai interfereaza cu sistemul nervos al puricilor, iar uleiul le poate bloca traheele.

Atentionari!!!

Uleiul de arbore de ceai poate fi folosit ca tratament natural pentru purici, dar este potential periculos daca nu este utilizat corespunzator.

Desi produsele care contin concentratii mai mici de ulei de arbore de ceai nu sunt de asteptat sa fie o problema pentru animalele de companie, utilizarea acestuia pur, direct pe piele, este foarte grava si nu ar trebui niciodata utilizata. De exemplu, un studiu publicat in Journal of the American Veterinary Medical Association a constatat ca uleiul de arbore de ceai poate prezenta reactii foarte adverse la caini si pisici, in special in randul puilor, celor mai tinere sau pentru cele cu greutate corporala mai usoara. Aceasta expunerea poate provoca ataxie, salivatie, letargie, coma si tremur. Totodata, aplicarea direct pe piele a uleiului nediluat poate duce la dermatita, deoarece acesta este iritant pentru piele.

Asadar, trebuie sa stii ca dozarea si aplicarea necorespunzatoare a acestui ulei se pot dovedi periculoase.

Vezi si: Parul de animale din casa – Solutii pentru cea mai mare problema a celor cu animale de companie

 

Iata cum sa folosesti corect uleiul de arbore de ceai pentru eliminarea puricilor la animalele tale de companie:

-Trebuie sa stii ca ingerarea uleiul de arbore de ceai poate fi toxic atat pentru oameni, cat si pentru animalele de companie. Asadar, nu-i da niciodata pe cale orala animalului tau si tine-l departe de copii.

-Verifica-i concentratia. O concentratie prea mare pentru aplicare locala a aratat rezultate negative. Asadar, specialistii recomanda diluarea uleiului inainte de aplicare.

-Nu folosi uleiul de arbore de ceai la pisici. Acestea sunt deosebit de vulnerabile la toxicitatea uleiului.

 

-Pentru caini, concentratia trebuie sa fie de 0,1% pana la 1%. Pentru cainii care cantaresc mai putin de 7 kg, doza sigura este de 3 picaturi diluate in 50 ml ulei purtator (ex. ulei de masline). Pentru cainii mai grei, poti folosi 8 picaturi. Inainte de aplicare, fa baie animalului cu apa si sapun. Usuca usor, apoi aplica uleiul diluat. Asigura-te ca acesta nu il poate linge accidental. Specialistii recomanda aplicarea uleiului pe spate.

-In cazul in care locuinta ta este infestata cu purici, poti apela la urmatorul remediu: dilueaza uleiul de arbore de ceai cu ulei esential de eucalipt/menta. Poti adauga 20 ml din fiecare dintre cele doua uleiuri intr-o cana de hamamelis intr-o sticla si pulverizeaza-l pe toata casa.

Vezi si: Se cere o noua institutie: ”Politia Animalelor”. Scopul – pedepsirea celor care tortureaza animale in Romania

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...