Se cere o noua institutie: ”Politia Animalelor”. Scopul – pedepsirea celor care tortureaza animale in Romania

un-sucevean-cere-infiintarea-politie-animalelor

Un antreprenor sucevean a iesit sambata in fata Casei de Cultura din Suceava, cerand infiintarea Politiei Animalelor. Acest gest a venit dupa ce un sofer a calcat mai multi catei in Radauti. Mai multe persoane l-au sustinut pe Stefan Mandachi in aceasta cauza, desi el a afirmat foarte clar ca nu este vorba de un protest. Totusi, jandarmeria l-a anuntat ca urmeaza sa fie amendat, insa nu stie de ce.

Un tanar om de afaceri din Suceava cere infiintarea Politiei Animalelor

Tanarul antreprenor a anuntat pe contul sau de facebook ca va iesi in fata Casei de Cultura din Suceava, asta dupa ce a vazut un video in care un sofer a calcat cativa pui de caine. Acesta cere ca soferul sa fie arestat in baza legii 205/2004, informeaza mediafax.ro.

Cativa zeci de oameni s-au alaturat cauzei tanarului, chiar daca acesta a anuntat ca nu vrea sa faca miting. Cu toate acestea, la adunare oamenii au purtat masti, au respectat regulile de distantare sociala, insa tanarul a fost amendat.

„Am vazut un filmulet cu un nenorocit de om care a calcat cativa puiuti de caine, a trecut cu buna credinta si cu intentie directa, nu s-a mai intors inapoi dupa ce a trecut peste ei, nici nu a franat. Si am spus ca eu, in calitatea mea de cetatean, nu pot sa asist impasibil la macelul asta si am spus ca o sa ies si o sa imi exprim nemultumirea, atata tot”, a declarat acesta pentru Mediafax.

Tanarul a afirmat ca s-au mai strans in jur de 25 de iubitori de animale ca sa sustina aceasta cauza. A aflat ulterior ca a fost amendat, chiar daca nu l-a legitimat nimeni in timpul protestului absolut legal, prin care si-a exercitat un drept prevazut in Constitutie.

„Am stat cam 15 minute, iar dupa ce au plecat oamenii mi-au spus jandarmii ca am fost amendat. (…) Nu stiu cat am luat amenda, nu m-a legitimat nimeni, mi-au spus ca o sa primesc amenda acasa. Primesc amenda fara sa am absolut nicio vina, cu respectarea tuturor regulilor de distantare sociala si cu manifestarea unilaterala, pe persoana fizica, a unui drept fundamental prevazut de Constiutie, dreptul la protest.”, a mai adaugat acesta.

Conform legii 205/2004 art.25 aliniat (1) punctul a) se afirma ca „prezinta infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda: uciderea animalelor, cu intentie, fara drept;”. Antreprenorul cere infiintarea Politiei Animalelor, prin care sa se urmareasca respectarea legii privind protectia animalelor.

Bucurestiul, un exemplu de urmat pentru toata tara

In Bucuresti, Politia Animalelor a fost infiintata in 2017, dar a fost doar pe hartie. Incepand cu 2019, aceasta a inceput sa isi desfasoare activitatea pe teritoriul capitalei, dand si prima amenda unui stapan care si-a abandonat catelul.

Politia Animalelor este un serviciul infiintat in cadrul Politiei Locale Bucuresti, format din 9 persoane care se ocupa de spete legate doar de animale, informeaza pressone.ro. Pe langa informarea cu privire la obligativitatile pe care le au detinatorii de animale, Politia Animalelor aplica si sanctiuni acolo unde legea nu este respectata.

In cazul animalelor fara stapan, Politia Animalelor poate actiona singura, dar acolo unde exista stapani, acestia actioneaza impreuna cu Politia Locala de pe raza sectorului bucurestean unde s-a facut o sesizare. Un proiect al acestora este si sterilizarea intr-un numar cat mai mare a animalelor cu stapani, pentru a putea sa se controleze mai bine numarul animalelor abandonate.

De asemenea, Politia Animalelor semnalizeaza ca cumpararea unui animal de pe site-uri dubioase nu este de preferat, deoarece animalele pot fi cu probleme. Si in acest caz, Politia poate fi anuntata, deoarece toti cei care nu au acte in regula pentru a vinde animale trebuie amendati.

In centrele de adoptie din capitala exista cateva sute de animale ce isi asteapta stapanii. Chiar daca inca nu sunt conditii moderne pentru animale, se doreste schimbarea mentalitatii oamenilor cu privire la comportamentul fata de ele, cat si modernizarea acestor centre.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...